Образователен Говорилник - Виртуално бистро (7). Вълнения.

• 26 455
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:44 от Анонимен

# 541
  • София
Говоря за по-късно, а и не за студенски кооперации, реституции, делавери, връзки с властта и т.н. Повечето ни милионери са такива и тях въобще не ги броя. Как въобще можа да ти хрумне да ги даваш за пример? Говорим за хора от обикновени семейства нямащи нищо общо нито с бившата, нито с настоящата власт и които са били ученици по време на промените.

Ми, аз също не говоря за връзки с властта и номенклатура. Студентските кооперации бяха само илюстрация от самото начало на прехода, а масата реститути си бяха съвсем обикновени семейства. Колкото по-неразработен и незапълнен е един пазар, толкова по-лесно може да се забогатее бързо, без много специални качества и умения. Колкото по-разработен и разпределен е, толкова повече качества, акъл, знания, оригинални идеии се изискват, за да станеш милионер на 20+ и тръгвайки от нищото. Кое пак не разбра? За което и "преди" за говориш, не е било по-рядко срещано от сега. 90-те се забогатяваше по-бързо и лесно от първата декада на 21 век; 2010-та това се случва по-трудно от 2000-та и т.н. /само не се хващай за примерно посочените години, моля/.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:03 от sanaka

# 542
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2020, 22:44 от Анонимен

# 543

Нещо като аве Цезар.

# 544
Схванахме. Ама  Цезар си замина. Не сме достойни, явно.

# 545
  • София
Видях, че НПМГ започват прием след 4-ти клас...  Малко съм раздвоена дали е добра идея, да не кажа много. Ще бъде за сметка на намаляване на паралелки след 7-ми (май едната ще е биология). Изпитът ще е като за СМГ (математически, със същите състезания). Нещо ще липсва "природното" ми се струва?

# 546
  • в страната на чудесата
Видях, че НПМГ започват прием след 4-ти клас...  Малко съм раздвоена дали е добра идея, да не кажа много. Ще бъде за сметка на намаляване на паралелки след 7-ми (май едната ще е биология). Изпитът ще е като за СМГ (математически, със същите състезания). Нещо ще липсва "природното" ми се струва?

Това го писах преди повече от година в НПМГ-ейската тема и ме наплюха, че нямало как. Явно има как
Ушагелов беше готов и миналата година, но ми обясняваха как си имали 107-мо.

# 547
  • София
Благодаря на Нико, че ми отговори. Всеки има своите причини и са си негова работа, добре беше дискусията да остане, за да не висят отговорите на другите така във въздуха все пак.

# 548
  • София

Това го писах преди повече от година в НПМГ-ейската тема и ме наплюха, че нямало как. Явно има как
Да, Лейка, помня, че и тук писа преди време, но оптимистично приключихме темата с надеждата, че няма да стане скоро Joy

# 549
  • в страната на чудесата
Лейди, аз мисля, че това е положителна новина. Гърч за влизане след  4 клас е много тежък. Да има още избор е хубаво.
По мое време всеки випуск имаше 2 паралелки математика и информатика, по 1 физика, химия, биология, биотехнология и география, но се учеше 4 години, а целия първи етаж беше зает от изчислителния център на МОН. Сега училището разполага с цялата си сграда, но съвсем не знам колко паралелки са на випуск.
Ушагелов вероятно се интересува и от цялата финансова организация покрай 5-класната подготовка...

# 550
  • София
За мен новината за НПМГ също е положителна. Хубаво е да има още една алтернатива с математика след 4-ти клас, защото 107-мо не бих го нарекла точно така. Там с приоритет си влизаха децата от началния курс и за външни деца не оставаше много място. Но определено ще е жалко, ако затрият паралелките с природни науки.
А и малко конкуренция на СМГ ще бъде добре дошла, че там са самозабравят от време на време.

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 12:36 от Соник

# 551
  • София
Увеличаването на избора след 4-ти клас е добра новина. (Макар че, защо само математика?) Намаляването на паралелки след 7-ми - не. Simple Smile Та основно затова ми е раздвоението, и не само де. Ще видим с времето.

# 552
На мнението на Лейди съм.  Положителна за 4ти клас и отрицателна за7ми.Ще махнат паралелка с Би Х и една СХН.

# 553
  • София
Дъждец, изобщо нямат да имат паралелка с Б и Х, така ли? А СХН не им ли беше от доста желаните? Само една ли ще остане?

# 554
  • София

Аз още мисля така, че и на Ушагелов съм му го казвала.
Това беше третият му и успешен опит, противниците на идеята намаляха тази година - пенсионираха ги (на бързо). Чака се официално да се обяви и намаляването.
За малките е по-подходящо ОУ от академична гимназия.
СМГ не мисля, че ще ги стигнат, а и са доста различни двете училища (усещането).
Познавайки двете училища, бих предпочел ОУ пред гимназията за 5 клас.

Общи условия

Активация на акаунт