На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 804
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Велико Търново
Здравейте! Да попитам такса ”дезинфекция” при влизане в Одрин може ли да се плати с карта?Става въпрос за кпп Малко Търново.

# 226
  • Пловдив
Момичета и момчета, нещо не намирам на първа страница списъка с най-често купуваните лекарства... някой има ли го сейвнат? Да се подсетя и аз какво ще трябва да взема...
Хайде,чакаме някой завърнал се да сподели как е Wink

# 227
Здравейте! Да попитам такса ”дезинфекция” при влизане в Одрин може ли да се плати с карта?Става въпрос за кпп Малко Търново.
Не може с карта . Само кеш . Все ще са ви останали 5 лева за златния гьол.!!!

# 228
Че златния гьол не беше ли само на Капитан Андреево? Четох някъде, че и турците пръскали. Върти ми се в главата, че 30 лири е таксата при тях. Ако някой знае със сигурност, нека сподели Simple Smile

# 229
  • Варна
"Златен" гьол има и на Малко Търново, а вероятно и на Лесово. Това от наша страна. Плащат се 5 лв. на влизане в България.
След началото на кризата се появи информация за въведена дезинфекция на Капъкуле ( на влизане в Турция). От това, което съм гледала, тя се прави чрез обилно изпръскване на колата. Таксата бе обявена 30 лири.
Не съм чела или гледала нещо за подобна дезинфекция на МТ- Дерекьой или Лесово - Хамзабейли.
Всъщност, работят ли пълноценно тези ГКПП-та? Снощи не успях да отворя камерите на МТ...
Че ако трябва да обикаляме през КА, ще е кофти. А и опашките ще са запомнящи се.

# 230
  • Велико Търново
Да и аз разбрах, че е 30лири таксата, но исках да питам дали може с карта, тъй като нямаме лири в нас нито евро.

# 231
Беля, и аз се чудих дали работи Малко Търново за леки коли, но попаднах на статии за опит за подкуп на наши митничари от българин, искащ да влезе в Турция. Това е от средата на август. Има и статия за нашенец с Ягуар, не декларирал не знам си колко десетки хиляди евро. Пак от август. Та от тея съобщения съдя, че Малко Търново работи.

# 232
  • Пловдив
На жената българския изглежда не и  е майчин, но горе-долу ситуацията е следната //откраднато//

Скрит текст:

# 233
  • Стара Загора
Ivalinai, щом е товарен не може да минете на лентите за коли. Трябва да бъдете при тировете.

ама колата си е лека - пежо 2008, но не знам дали искат документите на колата или само проверката е паспортна
На две гишета искат документи за колата. На едното само малкия талон, на другото малкия талон + застраховката.

Няма проблем за минаване на такава кола.
Ние бяхме така до преди 2 години, колата е лека, по талон беше N1, т.е товарна.
Проверяват си хората и колата си минава на гишетата за леки автомобили.
Там все пак и бусове минават, не я пращайте жената при тировете.

# 234
Момичета, голямо вълнение за това ходене в Лозенград. Като първолак за 15 септември се чувствам Joy Вие къде паркирате там? Ние сигурно идната сряда ще ходим, нали е пазарен ден. Аз ще карам, с половинката ще обикаляме Уайкики, Дефакто, Шок, Мигрос, Гратис, но с нас ще са и други хора, а те обичат пазарите. Видях, че на доста централно място е пазарът в сряда, предполагам обаче, че ще е лудница паркирането тогава.

И още нещо - в тамошния Гратис дали правят като в Одрин - служителите да си маркират техните карти за отстъпки за туристи като нас Relaxed

# 235
  • Варна
Обещаното...
Уста Еллер - баклаваджийницата, която харесваме, а и доста хора одобриха след като ги посетиха. В блока, който се вижда след края на ниските постройки, се намира пък аптека Окумуш, за която говорихме и преди няколко дни. Всъщност, на реда между баклаваджийницата и аптеката, както и след нея, има още много аптеки, заради болницата, която е близо. Респективно - и пазара в сряда е в непосредствена близост, така че обектите лесно се съчетават.
За паркирането... Паркираме където намерим място. Да, в сряда е трудно, но не е невъзможно. Спирали сме и долу, при баклаваджийница Коза, както и близо до аптеката. Възможно е да се паркира и в уличките, перпендикулярни на пазара, но всичко е въпрос на късмет.

Последния път забелязах, че непосредствено срещу Уста Еллер има нов голям ШОК. На мястото на банката. По-надолу по улицата, в посока обратна на аптеката, има БИМ. В началото на пазара също има БИМ, както и на много други места. Моят любим ШОК е на стръмната улица, по която се влиза директно в града при идване от Дерекьой - Tırnova Cd. За съжаление там вю-то не е актуално, а улицата в последните години претърпя колосална промяна - почти изчезнаха схлупените къщурки и се построиха нови кооперации, в партерите на които има магазини. Та на тази улица още на влизане може да видите и ШОК, и БИМ. И други има, мисля, но не мога да твърдя със сигурност, защото буквално на всяко ходене има новости и промени.

За местата за хранене ще споделя по-късно, че трябва да излизам.

# 236
  • у нас
Лалка, през коя граница сте минавали с товарния лек автомобил?

Сега ми попадна тази новина: Турция официално обяви втора вълна на коронавируса.
https://dariknews.bg/novini/sviat/turciia-oficialno-obiavi-vtora … onavirusa-2239045

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 10:10 от Sinara

# 237
  • Пловдив
В Пловдив турски кори от двата вида може да намерите в Лекси и Слънчеви лъчи,  иначе в склада в с. Долни воден има много неща

Този склад дали работи в неделя?
Ако може телефон да ми дадете.

# 238
  • Пловдив
През Лесово минава ли се, някой минавал ли е тия дни?

# 239
  • Стара Загора
Лалка, през коя граница сте минавали с товарния лек автомобил?

Капъкуле

Общи условия

Активация на акаунт