На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 799
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
От два дни гледам камерите на Капитан Андреево, сайта ли им е забил , камерите ли или няма пукнат човек да ходи ?
На три места ги гледам - едно и също. Много странно.

# 241
  • Русе
През Лесово минава ли се, някой минавал ли е тия дни?
Защо да не се минава? Аз на 24.08 минах. Всичко си е наред и ремонта е на финала.

# 242
Здравейте, някой да е ходил на новия затворен пазар в Къркларели, и ако е ходил, да сподели дали е отворен всеки ден или е пак в сряда и събота. Благодаря!

# 243
  • Пловдив
През Лесово минава ли се, някой минавал ли е тия дни?
Защо да не се минава? Аз на 24.08 минах. Всичко си е наред и ремонта е на финала.

Благодаря! Четох за КА и МТ, а за Лесово не видях, викам да не е затворено. Надявам се да не се чака много, но ще видим, аз в сряда съм се нагласила да ходя, дано не ми мине котка път.

# 244
Имам резервации за утре за Одрин, вдругиден за Чорлу. Семейството с което щяхме да ходим се отказа. Притесняват се заради вируса.
Както споделих скоро в групата, племеничката ми щеше да прави сватба на 19 септ. С тези промени обаче (сватбата да е приключила за 1 час и да има само вода, дори торта не може) я отмениха. Направо и аз съм в дилема дали да тъгвам, че и с детето.

# 245
  • Пловдив
Здравейте! Може ли някоя добра душа да ме светне как да открия брошура на БИМ? Търсих, но ми излизат едни реклами на мобилни телефони. Сигурно нещо не правя както трябва, защото с Мигрос нямам проблеми, а на първа страница не открих информация. Благодаря ви предварително!

# 246
  • Пловдив
Ами написах в гугъла брошура БИМ и ми излезе това:

https://www.tiendeo.com.tr/Kataloglar/143179?view=result&bus … CITY&pagina=1

# 247
Здравейте. Някой знае ли къде има метанстанции в Одрин и по стария път до Чорлу.

# 248
  • Стара Загора
Здравейте. Някой знае ли къде има метанстанции в Одрин и по стария път до Чорлу.

Няма!
http://cngeurope.com/countries/377-2/

# 249
Здравейте, не мога да намеря антивирусното от Турция, може ли да ми помогнете? Благодаря!

# 250
  • Варна
Здравейте, не мога да намеря антивирусното от Турция, може ли да ми помогнете? Благодаря!

Кое е това антивирусно?

Скрит текст:
Имам резервации за утре за Одрин, вдругиден за Чорлу. Семейството с което щяхме да ходим се отказа. Притесняват се заради вируса.
Както споделих скоро в групата, племеничката ми щеше да прави сватба на 19 септ. С тези промени обаче (сватбата да е приключила за 1 час и да има само вода, дори торта не може) я отмениха. Направо и аз съм в дилема дали да тъгвам, че и с детето.

Севги, защо се колебаеш?
Скрит текст:
Доколкото чета, нещата са сериозни в едни други градове и провинции. За пограничните на България райони не се споменава положението да е много зле. А и тук не сме цъфнали...
Не знам колко е голямо детето. Ние няма да вземем нашите, ако тръгнем, защото са малки и трудно могат да спазват каквито и да е правила, пък и пътуването с тях води до много ограничения и загуба на ценно време. Но отсега знам, че баткото ще е много сърдит, ако разбере. Дано скоро можем да пътуваме както преди.
Та, ако не те притеснява липсата на компания и друг възрастен, не виждам защо да се откажеш.
А иначе мерките по принцип в Турция са си доста сериозни. Щом затвориха най-големите си градове в продължение на поредица уикенди и щом изискват маски на открито, значи не си поплюват. Това със сватбите звучи неприятно, но е просто поредната строга рестрикция. Не е като при нас "Пей, сърце!". Ще видим после коя политика е била по-правилната.

Сега за местата за хранене...
Понеже в Лозенград ходехме за ден, не сме обикаляли много по такива места и обикновено, предвид краткото време, сме хапвали нещо на крак... Затова преобладаващите места са дюнерджийници.
цък (близо до баклаваджийница KOZA, която в последните години не препоръчвам, и до първия обект за кюфтета, за който ще спомена) и цък - близо до аптека Окумуш
Имаше още едно много приятно заведение за дюнери от малко по-висок клас в близост до аптеката, но май вече не работи.

По време на единственото ми организирано пътуване до Одрин, при минаването през Лозенград заведоха колегите да ядат кюфтета тук. Не мога да изкажа мнение, тъй като кюфтетата не са ми по вкуса - не ям агнешко и не обичам телешко. Дори не отидох с другите тогава. Според казаното от водача на групата, именно кюфтетата са типично лозенградско ястие, но не знам доколко е вярно.
Въпреки, че не обичам кюфтета обаче, тези на Köfteci Yusuf ги хапвам без проблеми. Удобно е, че заведението е в сградата на МММигрос, а там могат да се опитат и други хубави неща, както личи по сайта. Айранът им е приказен.
Общо взето, това са местата, където сме се хранили в Лозенград. Нищо претенциозно, просто хапване набързо. Колкото до сладостите, като ни почерпят с баклава... преди години в KOZA, а в по-близко време - при Usta Eller... не остава място и хал за повече сладко. Аз с едно, максимум две парчета баклава се "захаросвам". Та, не мога да препоръчам други места.

Дано съм била поне малко полезна!

# 251
Момичета, а какво е положението с хотелите? Работят ли, могат ли да се правят резервации? Мислим да отидем с една нощувка та се чудя дали ще се получи.

# 252
Момичета, а какво е положението с хотелите? Работят ли, могат ли да се правят резервации? Мислим да отидем с една нощувка та се чудя дали ще се получи.
Работят, аз лично имам резервация за днес, която ще освободя.

# 253
Здравейте имате ли актуална информация Лесово работи ли за леки коли ?

Със сигурност ли вече няма ограничения и изискавнаия за тестове от БГ към Турция и обратно ?

Нешо ново или променено в Одрин след вируса  ?

Обмисляме да направим две нощувки там идната седмица с децата и да пообиколим моловете и магазините

Всики магазини , молове и пазари ли работят ? Има ли паника от вируса ?

# 254
Здравейте имате ли актуална информация Лесово работи ли за леки коли ?

Със сигурност ли вече няма ограничения и изискавнаия за тестове от БГ към Турция и обратно ?

Нешо ново или променено в Одрин след вируса  ?

Обмисляме да направим две нощувки там идната седмица с децата и да пообиколим моловете и магазините

Всики магазини , молове и пазари ли работят ? Има ли паника от вируса ?
Лесово работи. Със сигурност няма тестове до края на месеца, ограничения е имало винаги. Маски са задължителни и на открито за разлика от тук. Не всички магазини работят , моловете от  вчера са с нормално работно време.

Общи условия

Активация на акаунт