На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 779
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Беля, благодаря ти! Баклаваджийницата със сигурност ще я посетим, но за обяд по-скоро ми се ще да седнем някъде за кюфтенца или нещо друго характерно. Ще водим възрастни хора, второ влизане ще им е в Турция. Хем нещо по-меко ще трябва да е (заради протези), хем да се впечатлят. Ще се ориентираме лесно, мисля, за заведение.

Този нов централен Шок ще ми е супер. На нас все пак той ни е най-любим, имам едни любими печени белени чушки на тяхнат марка (Vatan), които ме е яд последния път, че не взех поне 10 буркана. Не са като нашите, по-скоро бият на туршия. После може и да отидем до МММ Мигрос, от там си взимам лешников тахан на марката на Мигрос. Има един, който го има и в Шок, и в Мигрос, вече съм забравила марка, но той е твърде сладък за вкуса ми.

От аптеката ще взема специфични неща, не взимам лекарства за грип, настинки и тн.

# 256
  • Стара Загора
Днес е много спокойно в Одрин. Забавиха ни единствено на нашата граница, защото излизат стари глоби на ЛА и на нас стара, която е платена преди 2 год. Та малко стана опашка, но минахме за час. Има 25 лири такса от страна на Турция и мерят температурата. Вече сме на Мадо и хапваме. Simple Smile

# 257
Вирусен еквивалент на изопринозина в Бг. Имаше и един списък на медикаменти,които се купуват най-често от Турция, не успявам да го намеря.

# 258
Ееееее не Ивеее...така да зарибяваш, чак завиждам благородно. Ще чакам впечатления и да отскочим тези дни и ние. То не се издържа Wink

# 259
Знае ли някой дали има някъде в Одрин магазин Next?

# 260
  • Пловдив
И аз питах за списъка с лекарствата, ама май ще трябва назад да се връщам да го търся...
Ивче, точно си мислех как така още не си тръгнала и хоп, ето те! Весело да си изкарате! Ще чакаме да споделиш впечатления!
Аз скоро платих една глоба и мисля за всеки случай да си нося платежното...По ме притеснява на връщане дали няма много да се чака,ама каквото е...дано до сряда гастербайтерите да са попреминали...

# 261
Момичета,търся си щори ден и нощ ,моля ако някой е купувал от Одрин да сподели доволен ли е ,от къде ги купи и колко пари му излязоха ?По на сметка ли излизат от там да се купят ?Виждала съм на петъчния пазар но тогава не са ми трябвали и не съм се интересувала ..

# 262
  • Ст.Загора
В понеделник и аз съм там , бях си обещала премахнат ли тестовете още на другия ден да съм там . Да ама не , по важна ми е работата . За щорите ден и нощ има и на съботния пазар , има и в магазините в центъра на по-високи цени , но сигурно и по-качествени . Ивче , сигурно сте си изкарали чудесно , очакваме утре малко по подробно да обясниш каква е ситуацията в момента.

# 263
Днес е много спокойно в Одрин. Забавиха ни единствено на нашата граница, защото излизат стари глоби на ЛА и на нас стара, която е платена преди 2 год. Та малко стана опашка, но минахме за час. Има 25 лири такса от страна на Турция и мерят температурата. Вече сме на Мадо и хапваме. Simple Smile

Завид, завид! 😊

# 264
  • Стара Загора
Живота си тече и имаше хора следобяд на центъра, но както и тук кой с маска, кой без или като лигавник. Долу горе 50:50, по-възрастните мъже по кафетата и продавачите с колички хич не носят.

Навръщане и на двете граници голям коцуз. Случахме на едни бавни льольовци, напускат кабините, то не бяха разговори по телефона... в 17,25 се наредихме в 19,30 минахме. Пфууу.... Но като цяло изкарахме добре. Пак бързане, ама който е с мъж знае как е.

Опитват се да послъгват или поне на едно място в складовете, ама от много тарикатстване... ни почерпи 4 л Персил и 1 пакет Бреф. Grinning Направо десерта в Мадо ни го плати. Joy

Цените са същите, не са мръднали. А лирата сега е много евтина, та даже по-изгодно излизат покупките.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2020, 22:55 от iv4enceto_91

# 265
  • Пловдив
Само да питам, ако пътувам с детето, без бащата, декларацията трябва ли да е преведена на турски/английски? Или тя е само за нашата граница?

# 266
  • Стара Загора
Гюнайдън Grinning

Както споделих вече, вчера имаше малко коли на отиване, а ние бяхме в 9 без 20 на границата (Капитан Андреево). Тъпите глоби, за които сега нашичките са решили да дрешат и печелят, бавят опашките. Но само това беше, плащаш си 25 тл и после мерят температурата на китката. В 9,30 потеглихме към Одрин. На борсата сравнително спокойно, почти нямаше хора. Цените същите като в началото на годината, само че с тази евтина лира в момента излиза много изгодно. Тарикати пак се правят на места. Ще ти намаля Персила на 41 от 43, после ми пише 6 на бележката за Доместос вместо 5. Праха пък 40 го смятал. Ама така се набута той с 1 бр Персил и 1 двойка Бреф топчета. Сам си ги писа и пресмята, 2 пъти му ги диктувах....по път в колата установихме, че следобяда в Мадо ни е бил за негова сметка. Grinning
Направила съм снимки на стоките в някои складове, просто за ориентир. Както и преди си е било, иска се обикаляне и гледане. Персил имаше от течния на 43, 45 и 48 тл. Двойка Пронто за под варираше от 17, 19, 23 лири в Озар Маркет в рибната уличка на центъра до 27,90 в Мигрос. Мокри кърпи големи пакети по 90, 100 и 120 бр има по 4 и 5 тл. Тоалетна хартия Фамилия 30 бр за 30 тл. Кухненска ролка Папия, София мисля по 25 тл, а Соло е 22 тл. Веро Fairy 7 или 10-12 тл според количеството. Прах ABC 18 и 20 тл някъде. Турсил 24 тл. Омо имаше по 28, 30 и 32 лири /течен/. Ариел мисля 24 видях. Первол 25-6 тл. Не ме питайте за праговете на кг, защото не купуваме и не обръщам внимание. Мога да кажа само за Омо, понеже взимахме за братовчед и 8 кг струваше 45 тл. На едно място предложиха 5,5 или 6 кг за 40 тл. В Мигрос го видях за 43 тл.
Магазинчето за сирена, маслини и ядки е обновено, там където е дядото с една яка кака. Grinning Разширили са го - две помещения са обединени и е ново, чисто и просторно. Усмихнат беше, поздрави ме и поговорихме малко. Оцет, халва, лешници (70 тл/кг), пишмане шоколадово взехме (6 тл малка кутия). А, оцета ореховия по принцип досега все по 20 тл сме купували, а този път намерихме в складовете от другия край на улицата откъм границата по 12 тл!!! Имаше на същата марка от нар, даже и лимонов видях на едно място.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 09:42 от iv4enceto_91

# 267
  • Пловдив
Само да питам, ако пътувам с детето, без бащата, декларацията трябва ли да е преведена на турски/английски? Или тя е само за нашата граница?

Декларацията е всъщност нотариално заверено пълномощно и е задължителна за да изведете детето извън БГ,трябва Ви само на българска митница,ще Ви я вземат,затова си направете копие.

# 268
Само за нашата граница трябва и не е нужно да го превеждате.

# 269

Декларацията е всъщност нотариално заверено пълномощно и е задължителна за да изведете детето извън БГ,трябва Ви само на българска митница,ще Ви я вземат,затова си направете копие.
Всъщност не е пълномощно , а точно декларация и не се взима на митница, а от гранична полиция Wink

Общи условия

Активация на акаунт