На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 779
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
Продължавам с разказа и малко снимки. Започвам с разширения за сирена, ядки, маслини срещу фурната с хляб:

Сутринта още в 8 нападнах баклавата, ама толкова я мислех, че това ми беше закуската с 2 парчета бьорекче. И познайте какво виждам, отваряйки кутиите. Няма midiye, с която започнах че искам. Аууу, направо ще ги убия. Реално сигурно е като другите, само формата й различна... Ама така исках да я опитам...

Но продължавам да твърдя, че за мен това е най-хубавата и истинска баклава която съм яла заедно с Hafiz Mustafa. И дума да не става за сравнение с онази от борсите. Да, цените са високи и най-евтината е 80 лири. Стига до 160 тл за килограм midiye, sobiyet е 135 тл и Havuc Dilimi... но просто са друго нещо!

А снощи на какъв залез станахме свидетели.. Красота!

В мола нямаше хора особено и е много спокойно да се пазарува. Има още летни дрехи, намалени и вече заредени малко есенни. Аз за пръв път пазарувах в ADL, а на шега влезнах да убия време и се сдобих със страхотни панталони от супер плътен и здрав полиестер. Много добре изглеждат и бяха от 250 на 100 лири. Бях харесала една риза, за която се върнах и взех да меря с панталоните, за да я видя как стои. Те толкова ми харесаха, че не можах да им простя. Така за 300 лири с 2 бр и риза излезнах. От Котон също един по-тънък за 60 тл, модел и материя като от ХМ от 25 лв. От Уайкики лятна плетена чанта в жълто за 60 тл купих. Видяха ми се че снимам и предупредиха, че е забранено. Снимките са над 5 мб, та трябва да ги намаля малко и затова ще качвам поетапно. В Де Факто много празно и обрано, нищо не ми хареса. В Уайкики със сигурност има доста, но аз не го тача този магазин и много рядко нещо ми харесва. Sateen става по-зле, много парцали и странни модели. Все едно съм във Втора употреба, останали последни бройки по 2 лв.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 23:08 от iv4enceto_91

# 271
  • Пловдив
Много ви благодаря за бързите отговори! прочетох на първа страница,§е трябва да е нотариално заверено, само за превод не разбрах, но сега всичко ми е ясно Simple Smile Благодаря отново!
Ивче, браво, добре сте се разходили!

# 272
  • Пловдив
Ивче, браво! Жалко за мидието, наистина е страхотна. Ние сме се приготвили за сряда,с идеята да е по-спокойно. Само да те питам, дали минахте през Мигрос и БИМ? От там аз си купувам сирената и маслото. Както и тетрадки и въобще ученически материали за тинейджъра.

# 273
  • Стара Загора
В Бим, Шок и А101 за жалост не ни остава време все. Бяхме в Мигрос в мола, но сякаш не видях да има нещо кой знае какво за учениците. Аз домашна посуда гледам, та...

А мидието има ли нещо вътре или просто е с шам фъстък. Редактирам се... сега видях, ще ги убия!

# 274
  • Пловдив

А мидието има ли нещо вътре или просто е с шам фъстък. Редактирам се... сега видях, ще ги убия!

Не искам да те дразня, но все пак да кажа - има кори - слой шам фъстък - слой меко сирене - шам фъстък - слой кори. Според вкуса на ММ е по-добро от кюнефето. Аз съмот Пловдив. Тук има един магазин в Халите, в който го продават /купувала съм преди ковид-а/, но беше по-сухо, защото вероятно е постояло. Естествено цената няма нищо общо с одринската, Май беше около 50 лв. за  килограм.

# 275
Ивченцето, имай милост.

# 276
Здравейте,
за гратис знам, че трябва да имаш карта, за да се възползваш от намаленията.
В watsons дали е нужна, или можеш да си вземеш всичко, което е с намаление ?

# 277
  • Стара Загора
И за двата магазина са нужни по принцип, но често са вежливи и си маркират техни карти касиерките. Вчера пазарувах в Watsons и питах преди да платя дали мога да ползвам намалението, ако нямам карта. Момичето ме пита от България ли съм, кимна и така.

# 278
Здравейте, някой посети ли вече Лозенград и как е на границата?   Има ли опашка, всички ли са с маски и нещо ново... Simple Smile))

# 279
  • Варна
blackisback, затова ти казах за кюфтетата. Аз там ям дюнери, защото тук не кусвам, а и поради факта, че консумирам почти  само пилешко и свинско, но повечето хора биха предпочели други неща. Köfteci Yusuf е добро решение. Хем и почивка след пазаруването се прави, хем е на хладно, ако седнете вътре. Има и маси на терасата към пътя.
Ако пък намериш друго място, което да харесате, сподели. Както казах, ние рядко имаме време да ядем в Лозенград, поради кратките ни пътувания натам. Просто хапваме, почти на крак. Последните години пък само минаваме, често транзит през града, но инфото може да е полезно за всички.

ШОК и за мен е най-предпочитания магазин от този клас. БИМ и А-101 често ги подминавам или влизам само за нещо поръчано конкретно, или просто да убия някакво време. Нямам неща, които да купувам от там. Докато от Мигрос, Бизим и ШОК... ооо, вече се диплят едни списъци...

Ние пък си харесахме краставичките от марката на Мигрос. Техните (всички турски, май) са леко пикантни, но на нас много ни допаднаха. Тази година зимнина тъй и нямам, та ще се заредя пак.

За аптеката, преди няколко страници се даде номера на Йозгюр Окумуш - собственик и фармацевт в аптеката. Ако е нещо специфично наистина, не е лошо да се свържеш предварително с него и ще ти подготви всичко. Защото се случва нещо да не е налично. Веднага намират, но все пак се изисква някакво време, докато им го донесат.

Ивче, ш'си замълча...
Безмилостна, както винаги!

k.vasileva04, да се спомене кюнефе и че нещо е по-добро от него си е направо... как да кажа... Сега освен кюнефето, за което точа лиги от преди карантината, трябва да ям и мидие. Просто... не сте добри жени!

# 280
  • Пловдив
blackisback, з
k.vasileva04, да се спомене кюнефе и че нещо е по-добро от него си е направо... как да кажа... Сега освен кюнефето, за което точа лиги от преди карантината, трябва да ям и мидие. Просто... не сте добри жени!

Ааааааа, аз си харесвам и двете, ММ е с претенции. Заболя ме ръката днес да пиша списъци за сряда. Дано да няма много лудница!

# 281
На връщане в България, таксата за дезинфекция ("Златният гьол") все още същата ли е или има увеличение?

# 282
На връщане в България, таксата за дезинфекция ("Златният гьол") все още същата ли е или има увеличение?
М.Търново 5.00лева...

# 283
  • Стара Загора
Добро утро и днес Simple Smile

Качвам обещаните снимки с цени от няколко магазина на борсите. Първите 2 са от онзи, в който продавача се опита да прави промоция уж и после да надписва. Това са от долния край, от към петъчния пазар.

Синия Yumos има малко променена визия. Ние взехме и един жълт за 20 тл, че беше с пакет малки мокри кърпи на марката. А, мисля че от същия чичка си купих и на Тезори Ориенте голяма туба душ гел за 8 тл. От серията с лотус и акация. Мислех че е омекотител, понеже имат и не прочетох етикета, та вчера го установих. Simple Smile За 2 лв нищо не плащаш. Тук със синджира са 5 кинта, а и по-малки.

Тези са от големия склад, който е посредата някъде на борсите, пада се отляво ако се идва от пазара /срещу него е дядото с баклавата/ - като влезете са сладките и пакетирани, навътре са перилните. Според мен той е един от най-скъпите. Но много хора пазаруват от там.

Скрит текст:

Зеления Персил виждах по 28-30 тл на други места. Иначе аз съм доволна от него, намирам го за най-концентриран от всички Персили /течни/. Чудех се дали да не си взема кокосовия омекотител на Вернел, но доста разводнен и слаб ми се стори. Имам на Fabuloso и е уникален!
И Персила там е скъп, ние за 43 намерихме и накрая за 40 взехме без да искаме. Simple Smile

Следващите снимки са от магазина срещу обновения със сирена и маслини. От страната на фурната за хляб е, където има 2-3 стълбички и се влиза..

Скрит текст:

Оцетите са пак от магазина, от който взехме евтиния Доместос по спомен.

Ще продължа в отделен пост за храната в Айчичек, но отново останахме много доволни. Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 09:42 от iv4enceto_91

# 284
  • Стара Загора
Знаете че обожавам бьорека в Мадо и разбира се поръчахме за закуска, както и менемен + медения бьорек за малък десерт. Посочих на каката в менюто менемена и носи тя... Нищо общо с предния път като ядохме. Само яйца с чушки и домати, направо се сащисах. И я викнах да сложат кашкавал. Носи го пак, ами друго е. Явно трябваше да кажа пейнирли, не само картинката да посоча. Вкусно беше, но нямаше люта чушка и като не е с кашкавала на конци, е друго. За бьореците няма какво да кажа, разкошни. Взехме и за вкъщи 2 порции. Аз не обичам мазно, но тези ги меля яко.

Ей толкова вкусно беше Simple Smile)

Чийзкейка беше изпечен повече и не така кремест, но вкусен. Хапнах си го. Simple Smile
Сладоледа е ясен, любим ми е. Реших да опитам от лимонадите им, ягодова поръчах, но е доста сладка. Два пъти доливах вода. Не е газирана иначе.

Айчичек още първия път ми направи впечатление и пак не разочарова. Любезен персонал, чисто, вижда се как готвят в кухнята и храната е чудесна. Сервират в чинии на bonna някои неща. Аз го сънувах това пиде и наистина си заслужаваше. Очаквах да е по-дебела основата, но тя беше дори по-тънка от блат за пица и хрупкава в краищата. Поръчах си с кайма и кашкавал, имаше и домати, идеално овкусено и супер вкусно. 25 тл струва. Поръчахме и пак пилешки шишчета, месото е от бут, страхотни подправки ползват и е много крехко. Булгура чуден също. Порцията струва 32 тл с 4 шишчета.

И тук имат мидие баклава. Порция от 2 парченца е 20 тл, но не ми позволиха да поръчам. И ето на, забравиха да ми сложат пък другите... Пфуу!

На тръгване разбира се напълних 2 кутии баклава от Фарук. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт