На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 799
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Ужасно чакане на турската граница. Тия хора работят ли въобще?! Кошмар

# 376
  • Пловдив
При нас вчера всичко беше супер... На отиване 20тина мин към 7сутринта. На връщане- час. Буквално за минута- две от турска страна, 1кола. После на Бг - 1час. Бърз поглед на първата проверка на багажа, на втората дори не слезнах от колата- само лек път ни пожелаха. После ще споделя и подробности, че поста ми се изтри, а шефа гледа  хихихих

Към 8 без нещо на борсите работеха няколко магазина само. На дядото с маслините много му е хубав новия магазин. перилни взехме отсреща, после като сравних, на най-добри цени. На центъра към 9 почти нищо не работеше, помотахме се. Пердета не успях да си харесам...пък и цените не са им нещо уау както казват...
В мола нищо кой знае какво. Парфюми си взех от МАД (от скъпата им серия), уникални са! Много лятна намалена стока, есенното започваха да го вадят по малко. На Мигроса обичайните неща... На Марги ( за пореден път се убеждавам!) повече стока и по-хубави неща от мола. Ама времето беше кът..От пазара сирена и други разни. От взимане на много неща обаче, на сергията със сиренето са забравили едното нещо да ми го сложат в торбата(чак вкъщи разбрах), сигурна съм,че не беше нарочно и ако се върна ще ми го даде и ще намери как да ме компренсира! Търся си повод да се върна, де... Simple Smile
Маски и в аптеките, и в магазините и в мигроса дори офертата е 50бр за 50тл. Някой писа за 30тл в Мигроса, аз такива поне не видях.
Не знам, но на мен ми се видя по-евтино от преди... увеличение не забелязах.
Маските си ги носят стриктно. Само на открито тук там някой е с "лигавник". В магазините даже правят забележка, ако не е на носа!
Като цяло магазинте ми се видяха по-чисти и много по-подредени отпреди! Особено на борсата! Явна докато са скучали без нас са имали време да подредят Wink
Ивче, гледах тези медните съдинки в Карачата, ама се оказаха много мънички и не си взех.. Ще продължавам да търся. Ама още една тавичка на боркам и някои дребни неща забих Wink

Последна редакция: пт, 11 сеп 2020, 15:55 от AnMary

# 377
  • ВАРНА
Моля тези които са по-запознати и ходят по-често, бихте ли коментирали? В Истанбул става ли за подобен вид шопинг, ценитесходни ли са на ядки, зехтини, перилни като по борсите в Одрин?

Бъзикаш ли се или сериозно го задаваш този въпрос за шопинг в Истанбул ??!

Капалъ чарши е създаден в Истанбул!   Нещо чудовищно огромно!  
 И всички търговци на пазара се пазарят с кеф!  

Същото важи и за петъчният пазар в Чанаккале - пет пъти по-голям от селската вечеринка  наречена юлус пазар в Одрин!

-  и парадоксално има огромно Капалъ Чарши Мармарис!  - така се и казва точно.....най-луксозния средиземноморски турски курорт.
И Капълъ чарши Мармарис е уникално красив - новия след ремонта!

Точно в Одрин е най-келявата търговия вече....няма го пазара в истинският смисъл - да се пазариш!  Всички търговци на пазара се презадоволиха от тълпите българи и не дават и 1 куруш да смъкнеш.

# 378
Моля тези които са по-запознати и ходят по-често, бихте ли коментирали? В Истанбул става ли за подобен вид шопинг, ценитесходни ли са на ядки, зехтини, перилни като по борсите в Одрин?

...
Честно казано наистина не съм запозната...така и не отидохме до капалъ чаршъ, но като те чета скоро ще се попрявим, само здраве да е !
Освен това ме запазна и с другия, който също не е толкова далеч в Чанаккале, където може да сме за НГ.
 Благодаря ти  много !

# 379
  • Пловдив
Лично моето мнение е, че в момента вече Капалъ чарши е като музей и цените там са много надути. И не свалят при пазарлък, ако го направят е много малко.

# 380

Същото важи и за петъчният пазар в Чанаккале - пет пъти по-голям от селската вечеринка  наречена юлус пазар в Одрин!

-  и парадоксално има огромно Капалъ Чарши Мармарис!  - така се и казва точно.....най-луксозния средиземноморски турски курорт.
И Капълъ чарши Мармарис е уникално красив - новия след ремонта!

Точно в Одрин е най-келявата търговия вече....няма го пазара в истинският смисъл - да се пазариш!  Всички търговци на пазара се презадоволиха от тълпите българи и не дават и 1 куруш да смъкнеш.

здравейте! кой ден е пазар в Люлебургаз? ще съм благодарна за инфо

# 381
  • Пловдив
oldmama,в Люлебургаз пазарният ден е понеделник,пазарът се намира зад Мигрос.В четвъртък също има пазар,на същото място,но за плодове и зеленчуци.

# 382
Няколко пъти съм посещавала Люлебургас и винаги е било много слабо, да не кажа че нищо не сме си купували от пазара за централна част незнам не съм имала време да я разгледам

# 383
  • Стара Загора
Скъсахте се с тези есенни дрехи.... Голи ли сте бе мацки? Grinning Мълчах си, защото писах вече, ама ще постна каквото снимах. В събота се очертава ходене, та ще кажа какво има пак, ако не сте отишли и вие. Времето още е топло, затова се зарежда поетапно.

Започвам със Sateen, като за там споменах че много е паднало качеството и са тинейджърски модели основно.

Скрит текст:

Малко от Koton

Скрит текст:

H&M

И малко от Уайкики, където ме видяха че снимам и ми направиха забележка Heart Eyes да знаете че явно не може.

Скрит текст:

Взех си жълтата плетена чанта от последната снимка. За следващото лято ще остане вече. Blush

И този щанд в мола беше нов.

Имам въпрос към тези от вас, които ползват брашно често - дали са купували някакво? Оглеждам се на рафтовете като съм в Мигрос и все не взимам. Само на мен ли ми се струват скъпи?

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 22:45 от iv4enceto_91

# 384
Ивченцето, благодаря за снимките.
Мн подробно ги анализирах, ако имаш пусни още. 😀
Нали знаеш, че жените все нямаме какво да облечем. 😀
И в препълнения гардероб винаги има място за още една закачалка. 😀
Аз се интересувам за моя мъж, де. 😜

Давам им срок на турците е 10 дена, за да заредят с топли дрешки. 😀

# 385
  • Стара Загора
Нашите гардероби както писа скоро дама в друга тема 'чудя се как някои жени събират любовника си вътре, в моя място за една блуза няма', ама сме голички.

Нямам повече, всичко пуснах. Трябва да ставам фотограф на мола. Grinning
А, пропуснах... Има готини пуловери в Котон. Даже още се чудя на жълтия, но бяха по 80 лири и обличайки го в магазина, видях как е започнал да се завалва по ръкавите... Обожавам жълто, ама боклуци хич не ми се взимат. Така хубаво щеше да стои със синия панталон, който купих. Ми 130 да го бяха пуснали, ама да е по-качествен. Имаше няколко цвята и са мекички, но... Ако го има ще меря пак и мисля.

Скрит текст:

Това са в магазините в мола. До Марги не допряхме. В събота планирам, че там от Котона си купих миналата пролет 4 панталона и ми се ще да наминем. А и в Karaca да овършея. Уайкики и Де Факто не ме вълнуват вече. Ще огледам щателно ADL за други находки. Heart Eyes

# 386
Хубав цвят и мн ти прилича, но наистина не е достатъчно само да е евтино.
Видях хубави чанти си снимала, не ми влиза ха в сметките, но може да размисля. 😀

Покажи и синия панталон, де. 😀
Шегувам се, разбира се. 😀

# 387
  • Стара Загора
А, показах го по-напред сякаш. Ето

Същия модел има в ХМ, тамън 3 цвята в гардероба съм заредила.. Ама са ми много удобни и тънки, идеални за преходно време, та такова синьо нямах. Joy Пък и за 60 тл, кой ти го дава. Пробвах и този летен, но целулита много се очертаваше.

# 388
  • Варна
Лично моето мнение е, че в момента вече Капалъ чарши е като музей и цените там са много надути. И не свалят при пазарлък, ако го направят е много малко.

Абсолютно вярно!
Това да пазаруваш на Капалъ Чарши е за новобранците в Истанбул. А и жената не пита за сувенири, злато и кожи.
Истанбул не е удобен за такъв тип пазар, какъвто правим в Одрин - комбиниран. Отделен е въпросът, че някои се интересуват само от пазарски дрехи... Но питането беше за разнообразен пазар.
Ако търсиш основно дрешки - ОК... Метрото или който и да е транспорт и се мяташ в някои МОЛ или на търговските улици за по-прилични парцалки. Или към пазарите - за реплики. Ама ако някой ми обясни как се носят количества перилни, млечни, маслини и пр. из Истанбул, ще го почерпя. А не е като да не съм ходила в Истанбул, нали... Който иска да кара из истанбулския трафик и да търси къде да паркира, за да отиде на някой от седмичните пазари там, му пожелавам успех. Ние ходим с метрото, но се прибираме с две торби,  а не с пълен багажник. Щото всичко не ти е на една ръка разстояние и да минеш по ред с колата и да товариш. Борси във вида, в който ги има в Одрин - йок. Огромни разстояния, народ и задръствания. Да се каже, че в Истанбул можеш да пазаруваш като в Одрин, е смешно. Можеш, дори и по-добре, но с цената на време, нерви и излишни разходки. А, и с доста четене и подготовка, за да знаеш къде и за какво да ходиш.
След пазаруване на дрехи и подобни из магазините и пазарите на Истанбул (когато се налага и без да е основна цел), на тръгване обикновено минаваме през някой МОЛ на изхода на града и пазаруваме от хранителния магазин в него или спираме в лозенградския МММигрос. А тези, които отиват към КА, спират в Одрин.
Та... Не, пазарът в Истанбул не е като този в Одрин. Не е и по-удобен. На всичко отгоре в Истанбул има толкова по-ценни и интересни неща от пазаруването, че е грехота да му дадеш приоритет, ако си в града.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 23:17 от beljata

# 389
  • ...живея на последния етаж...
За брашното да се включа - купувала съм бяло от МИГРОС. Много е хубаво, пухкаво и хвърчащо , докато нашето тук е едно сбито, независимо от марката.

Общи условия

Активация на акаунт