На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 765
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Днес бяхме в Лозенград. Бяхме на пазара, понеже някой питаше - щорите ден и нощ почват от 70 лири. Това са белите. Има и с принт, те са повече. Още сме по морето, като се върна, ще пиша повече Simple Smile

# 361
Днес бяхме в Лозенград. Бяхме на пазара, понеже някой питаше - щорите ден и нощ почват от 70 лири. Това са белите. Има и с принт, те са повече. Още сме по морето, като се върна, ще пиша повече Simple Smile
Чудя се как ги поставяте сами ? Щорите ..

# 362
  • ВАРНА
Реджеб  Гюркан - кмет на община Едирне към българските посетители на града му -

# 363
И така - чудихме се дали да ходим и в крайна сметка в петък вечерта нях в Одрин. Преминахме през Лесово. Е вече и в Турция ни настигнаха с такса дезинфекция (3 евро или 25 ТЛ) - като за тези пари не получихме абсолютно нищо - нито маски, нито дезинфектант, нито някакво подобие на дезинфектиране на автомобила.
Нощувахме в Марги хотел. На много високо ниво е почистването - всички принадлежности и хвалии са в найлонови торбички. Сутринта н закуска обаче се нареждате на блок маса и чакате да ви сложат в чинията Респективно ако искам кашкавал, ми се слага буквално 1 парче. Не съм от тези, които разхищават или се тъпчат. Но при условие, че съм с дете е нормално да се сложат 2-3 парченца. Оскъдно ми се видя менюто. И накрая приборите пластмасови. Дайте ми обратна връзка за други хотели.
Цени не мога да цитирам. В УС Поло имаше големи намаления. Аз отидох без списък. Но горещото в комбинация с маските и с много народ, много изнервя обстановката. Събота сутринта в Марги оутлета беше хъп. Буквално избягахме в Ераста, където беше много спокойно. След което продължихме към Люлебургас.
В Ераста ще похаля Колтук Масажа. Не знам дали се е коментирало досега в темата. Оказа се, че от февруари работят там момче и момиче. Масажа е супер и се прави на проблемни зони.
Училищата са отменени - в складчетата една продавачка каза, че на 1 септемри дъщеря и трябвало да бъде 2-ри клас, но ... не са почнали присъствено училище. За сватбите по-рано писах - и те са отменени, или максимум за час на една вода.
Цената на еднократните маски е максимум 1 лира. И на повечето места си е 1 лира. Но се намира и по-евтино. Носят се редовно като лигавници или на лакътя. Но без маска не може.

# 364
Привет, предстои ми пътуване до Одрин на 19.09. и ми е интересно дали вече са заредени есенно- зимните колекции на турските марки дрехи.

# 365
  • Русе
И така - чудихме се дали да ходим и в крайна сметка в петък вечерта нях в Одрин. Преминахме през Лесово. Е вече и в Турция ни настигнаха с такса дезинфекция (3 евро или 25 ТЛ) - като за тези пари не получихме абсолютно нищо - нито маски, нито дезинфектант, нито някакво подобие на дезинфектиране на автомобила.
.......
Боже! Ний сме късметлии. Такава дезинфекция ни дръпнаха на 15.08(съжалявам, че не заснех клипче, но нямам памет в телефона) и подаръци получихме Grinning
Показвах ли ви ги в тази тема?
Скрит текст:

# 366
  • Пловдив
Вчера ходих до Одрин и буквално мога да използвам това:

Преминахме през Лесово. Е вече и в Турция ни настигнаха с такса дезинфекция (3 евро или 25 ТЛ) - като за тези пари не получихме абсолютно нищо - нито маски, нито дезинфектант, нито някакво подобие на дезинфектиране на автомобила.

Иначе беше спокойно, цените са подобни, ходих на борсата, синия пазар и големия Мигрос - Кипата. Бях с родителите ми, които са доста възрастни и не можеха да обикалят много, но от години имаха мерак да дойдат до Одрин. Та се върнахме преди да мога да отида навсякъде, но и другата и по-другата седмица са пред нас, живот и здраве.

# 367
  • Пловдив
И ние вчера бяхме в Одрин. На отиване на КА минахме за около 25-30 минути. Платихме 25 лири за дезинфекция, не ни дадоха маски и дезинфектант. Бях се притеснила и не посмях да купя толкова млечни, колкото ми се искаше, купих 6 кутии сирене - 3 от БИМ и 3 от Мигрос, както и 3 големи кутии кисело мляко "Торку", 2 масла и 2 кутии тава йогурт. Тетрадки имаше намалени в "Мигрос"и "Карфур", но не бяха като минали години. Купувала съм от "Карфур" на килограм дори. Вероятно е заради неприсъственото училище. В "Баклава хаус" ми направи впечатление, че цените са като преди пандемията - баклавата беше по 100 лири, мидието - по 130 лири. Имаше 2 неща, които не съм опитвала и ме е яд, че не взех - кадаиф с бял локум с шам фъстък по средата и едно като руло от кадаиф с нещо като халва, но се притеснявах от писанията във фейсбук, че пребърквали на митницата. Препарати съм купувала най-много по 2 от вид - прах, омекотител, обезмаслител и за баня CIF/намалени са в БИМ/, за стъкла, течен сапун. Имаше намалена боя Лореал Екселенс на 50 %, но естествено нямаше моя цвят. Този път не купих лекарства. Зимни дрехи не бяха заредени, аз поне не видях, само за тинейджъра съм взела 2 панталона и 2 тениски. В Пенти имаше голямо намаление. Пазарът зад Марги аутлет работеше и си купих зехтин от зелени маслини "Берия", който обикновено ползвам, цената му беше 150 лири за 5 л. Видях, че има и от черни маслини, цената му беше 95 или 98 лири, но не съм купувала и не знам какъв е. Някой, ако е купувал, може ли да напише отзив, да знам за друг път. Ние купихме и 1 кг. домати /2,5 лири за кг./ и 2 кг. червени чушки /3 л. за кг./ за вечеря, друго не взех. Въобще се въздаржах от по-големи количества от каквото и да било от страх, че ще конфискуват на митницата.
Прибирането беше гадно - висяхме повече от 2 часа в жегата, наистина пребъркват багажа, но само на хора, които наистина са взели големи количества - например единият човек беше с 2 кашона вафли, 2 кашона бисквити, 10 бутилки зехтин, няколко стека безалкохолно и т.н. На нас само ни отвориха багажника и казаха- "Давайте". Още се ядосвам за киселото мляко и сиренето.

# 368
  • Русе
За дезинфекцшята да ви питам - ама, вие отидохте ли там, където са вентилаторите? Щото оня, дето взема парите нищо не ти казва, а съоръжението(високо П-образно с вградени вентилатори) е леко встрани. Ние се чудихме какво да правим и докато умувахме един истанбулец ни задмина, отиде там и ние после след него.

# 369
Моля тези които са по-запознати и ходят по-често, бихте ли коментирали? В Истанбул става ли за подобен вид шопинг, ценитесходни ли са на ядки, зехтини, перилни като по борсите в Одрин? Там предполагам също има борси ..?! За магазините е ясно... В Истанбул бяхме само на екскурзия, и ходихме най-много до Мол за пазар, обикаляхме забележителности, но там разстоянията не могат да се сравнят с Одрин.

И пак да помоля за насоки : Килими, Пътеки, Завеси къде да гледам. Тач-а с нашата бг-ка не го искам.
Хавлии ще видя в Енгл хоум, от там бях взела халат за 50-60 тл Simple Smile но трябва пак да взема, искам с качулка.
Пенти мисля да посетя имат страхотно бельо. А щом има и оферти Wink
Тетрадки може и аз да взема, макар да напазарувахме вече, тук май са доста скъпи :/

приятно пазаруване на всички и благодаря на всеки който споделя Simple Smile

# 370
  • Пловдив
Ани-али, за хавлии ти препоръчвам Йоздилек/Ozdilek/. Ползвам ги от 3-4 години, много съм доволна - дебели и пухкави и при прането остават меки без да се прекалява с омекотителя. Ако ги намериш и в промоция.... За Пенти няма да съжаляваш - много добро качество и част от сериите на сутиените са едно към едно със Слоги.

Вики_1974, през вентилаторите минахме.

# 371
  • Бургас
Някой пазарувал ли е фаянс и санитарен порцелан, батерии за баня от Одрин. Чувам, че може да отидеш да си избереш и после те ти ги доставят в България. Опитах да си пишем с един магазин, но не видях цени и условия. Правят ли проект в смисъл изчисления за количество или аз да се подготвя от тук. Колко струва доставката. Не мога да си отговоря на тези въпроси.

# 372
Здравейте и от мен. Вчера посетих Лозенград и голямо разочарование,за първи път се връщам почти празна. Освен висенето на влизане и излизане по границите ~~2,5 до 3 часа се оказа пазара на друго място, ноо ние успяхме да го изнамерим. След обиколка мога да кажа видя ми се по малко като е така по подредено, по коридори и тоалетни си има. Зимна стока още няма. МИГРОС И LC WKIKI бяха обрани, стоката в wkiki беше лятната и есенни блузки от минали сезони, а за Мигрос да не говорим от към прахове беше пълна скръб

# 373
Някой пазарувал ли е фаянс и санитарен порцелан, батерии за баня от Одрин. Чувам, че може да отидеш да си избереш и после те ти ги доставят в България. Опитах да си пишем с един магазин, но не видях цени и условия. Правят ли проект в смисъл изчисления за количество или аз да се подготвя от тук. Колко струва доставката. Не мога да си отговоря на тези въпроси.
И аз задавах няколко пъти подобни въпроси.
Ще ремонтираме баня и се интересувам къде изгодно може да се закупи  ... Одрин, Чорлу, Лозенград , Истанбул?
Ако знаете магазини ще се радвам да споделите!

# 374
А, да, пазарът на Лозенград вече не е там, където е посочен на картата на първа страница. И ние бая го търсихме, накрая един местен на обясни на немски. Всъщност е онзи, който се показваше тук преди време, закритият. Едно огромно хале е, има и магазини отделни, но те все още са празни.  Всъщност аз само от пазара съм доволна и ме е яд, че не можах да си напазарувам зеленчуци, че нали сме и на море. Взех си доста спортни клинове, които бяха по евтини от същите в Одрин. Направиха ми отстъпка за голямата бройка. Пазарувахме в шок. Някои неща са същите като лири, но заради курса излязоха по евтини. Любимият ми лешников тахан обаче е нагоре. Иначе 4 порции кюфтета с 4 айряна, две коли и две води - 25 лв. И ние висяхме 3 часа на границата на отиване - систем йок. Не можахме в мигрос да отидем, нито в Уайкики, нямахме време. В дефакто има хубави намаления, почти нищо есенно все още. Горивото, ние сме на дизел, беше 5,20-5,90 лири. Поне това, което видяхме. Не съм доволна от пазара ,ще трябва поправителен в Одрин с нощувка.

Общи условия

Активация на акаунт