На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 741
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • ВАРНА
Привет.Някой нощувал ли е през септември в Одрин.

Да - аз -  5 и 6 септември 2019 г.  Хотел Едрин - Едирне - зеления до Селимие на около 250 метра от светофара и центр. алея.

Огромни стаи с две легла и отделно кухнески бокс с още 1 двоен диван че и разтягащ се в кехнята
....само да не си от първите стаи 101 ли 110 ли беше забравих....в мазето са!  

Имай предвид че е много горещо в Одрин септември поне до около 17-18 септември е 33 градуса.

Интересното е че септември  и много хубавото де - че  след жегите от над 33 градуса  следобед  още на стъмване около 19.30 ч. рязско се сриват темпр. с над 6-7 градуса и задухва хладен вятър.

2020 г. септември  - днес го дават 32 градуса Одрин  -  събота 25 градуса....и там ще дойде кратката хладна вълна от България - но там доста по-малко ще паднат.....тук се очаква срив от 30 на 22 градуса следобедни за 19-20 септември.

# 481
Иве, ах ти ! Така да съблазняваш с твоите покупки, че и на мен да ми се ходи всяка седмица...ама пусто далеч ни е, освен това и отвратителен път, честно!
Исках и аз халатче, хавлийка, тиган, ах тиган такя ми трябва! И някоя ризка от АДЛ или подобен, че много ми хареса горчицата  къдричките 🥰
Тахана/на Торку/, точно и аз го взимам заради децата. Но мисля че не е лош избор. 47 %лишници не е никак зле. О свен това пише захар от зах. цвекло и лешникова паста. Имат и какво крем и той мисля не е лош-като състав имам предвид, като вкус е ясно Simple Smile
Ринсо, ще пробвам следващия път. Сега взех Бинго и АБС. Както и Дуру на гранули хвален във фб групите. Освен това и за 1 път взех от сапуна на пяна, откога го исках ! Та се оказах с 3 туби. Абе перилни ще пропусна следва път. Не можах  да взема шоколадово пишмание Sad Исках и парфюмчета да пробвам, но основно хранителни взех и много бельо от Пенти- супер е според нас !
Мм искал само на разходка следв път и хапване Wink ще видим да го съчетаем Simple Smile

# 482
Alan Suites - Unisite не е чак толкова далече от Ераста. Ние, като сме спали там, сме ходили неведнъж пеша до Ераста. На нас лично Тракия ни е фаворит, тъй като е близо до центъра и има собствен паркинг. В близост има и друг хотел, Edirne Palace, но той е значително по-скъп в сравнение с Тракия. Спали сме и в Едрин, но честно казано на нас не ни хареса. Когато бяхме, му куцаше хигиената, трудно беше паркирането в района, странни чаршафи и др. дреболии, които като се натрупаха, направиха така, че да не сме доволни. Сега съм резервирала нов хотел, Kaleroom Hotel, който също е в центъра, някъде около рибния пазар. Ще видим как ще е, малко оценки има в букинг, но всичките са високи. Цената за две нощувки в двойна стая за двама ни е 106 лв. Когато таях надежди да паднат карантини и тестове, но не ме огря, бях резервирала The Plaza Hotel Edirne - абсолютно нов хотел, съвсем близо до Ераста, на 2-3 преки да е. Оценката му е над 9.5 при над 170 ревюта.

Ивче, по-скоро ме интересуват турските тахани. Аз рядко експериментирам с марки, а за българска вече си имам фаворит. А по магазините там съм засичала само сусамов. Сещам се за 2-3 магазина в центъра, които бих проверила, ако не се промени нищо след края на месеца. Иначе в Мигрос съм виждала бадемов, но беше в мънинко бурканче и не излизаше никак изгодно спрямо цените тук. Този на Торку ще го видя обезателно.

# 483
Сега го ползваме, но понеже за пръв път взимам от Турция не мога да сравня. Иначе ми се струва по-рядък от този в България, но е добър на вкус, без добавена захар

# 484
  • Варна
Ринсо е перилен препарат, за който и аз съм чувала само хубави отзиви. Не позволявам да съдя за стоките само по ценови клас и марка и изказвам мнения само за такива, които съм ползвала. Не робувам на марки. Пробвам и преценявам. Този път, ако има добри предложения, ще пробвам Ринсо.
Скрит текст:
Винаги съм се чудела, всъщност, какво толкова "не изпира" един прах. Явно има значение колко цапаш дрехите си, преди да ги срещнеш с пералнята, но за ежедневното облекло не виждам какво може да ме му се изпере. То да са работни дрехи, изцапани с масла и грес, разбирам... Днешните прахове перат и кръв, и мазно (тук може малко помощ от обезмаслител, но няма проблем). Изпира се дори и риванол от повечето материи (то и риванолът не е това, което беше). Чак толкова не се втелявам какъв перилен препарат ще купя. Имам слабост към Персил, но често купувам и други - Первол, Бинго, Турсил.

За кюнефето у дома... Като казвам, че съм правила, било е отдавна, но на няколко пъти и затова си позволих да кажа, че по тази рецепта бе най-сполучливо. Преди да си купя специалните съдове (моите са от Египетския пазар в Истанбул, но се намират и в Одрин) го правех в малка кръгла тавичка. Задължително на котлон. Обръщах в чиния и приплъзвах обратно за допичане от другата страна. По принцип се старая да се придържам максимално до автентичния начин на приготвяне. Затова действам на котлона, ползвам турско сирене за кюнефе, а не моцарела и на база сравнение в технологията установих, че разбъркването на кадаифа с маслото е важно за крайния резултат.
Оттам нататък всеки може да го прави, както си пожелае.

"Нашият" хотел, откак го открихме, е Унисите. Имам пресни отзиви от дружка от истанбулската тема. Впечатлена е от хигиената и обслужването. Закуската продължава да е на блок маса, всеки сам се обслужва, а не от персонала да ти слагат по едно парченце. Разбира се, в зоната на блок масата се носят маски и ръкавици всеки път, когато имаш нужда от нещо.
Ераста е на пешеходно разстояние. Трябва да погледна картата, но мисля, че и Марги може да бъде достигнат пеша. Аз съм вървяла до Ераста, а и до центъра от Унисите, но като цяло в Одрин се движим с колата, за да не мъкнем покупките. Проблем с паркирането (почти) няма, така че не виждам драма.

# 485
  • ВАРНА
как е пазара в сряда в Лозенград откъм дрехи?

# 486
Белята, именно заради покупките е хубаво с кола. Иначе и ние ходим до Моловете пеш в следобедните часове. По-малко време за пазар а и по-леки са Simple Smile

# 487
Висто , какво ще рече , че трябва предварителна резервация за СПА-то на Марги? Ние го резервирахме сега за неделя, а преди това мислим да направим една нощувка в Чорлу, където ще ходим за 1-ви път. Искаме да минем през фабриката на Тач и двата мола , че доколкото видях има магазини, които ги няма в одринските.
Относно праховете -   ние поне не изневеряваме на Персил . И двамата с ММ сме с чувствителна кожа и не си правим експерименти.
А какви са тези парфюми МАД? Къде ги има? Заинтригувахте ме с това, че са много трайни. Seengirl , koй е твоят парфюм? Име или е с номер?Не съм почитател на реплики,пробвала съм преди доста време и Барджело, и Лорис, ама не бях удовлетворена . Парфюми от България не купувам - твърде висока цена, а качество никакво.
Някой от вас ходил ли е по ресторантите до реката? Да ни препоръчате някой? Може също и добър ресторант в Чорлу. Ние и двата хотела ги резервирахме без закуска, че моите хора сутрин само кафе пият, ама аз след всикчи публикации на Ивченцето съм решила да хапна бюрек в Мадо, пък те да си пият кафето.

# 488
  • Варна
рибен ресторант с жива музика и алкохол
ресторант за месо с алкохол
И двата ресторанта са в близост до двата Мола в Чорлу.

# 489
Ирен, МАД е в Ераста на втори (май) етаж до ескалаторите. По принцип си имат буквички и номера, но вътре в магазина има списъци кои имитации имат. Последно съм купувала 2 за 70 лири, но това беше наистина доста отдавна и вероятно цените вече не са такива. D&P също харесвам, тях не знам къде ги има в Одрин. Взех си от Кушадасъ преди година имитация на Eden на Кашарел и с дни се усеща аромата (за ужас на любимия, който първо твърдеше, че му мирише на мухозол, а после... на майка ми Rolling Eyes ). Не мога да сравня с D&P тук, не съм купувала, но съм минавала покрай техни магазини тук и цените са по-високи.

# 490
Благодаря , момичета! Май за Чорлу към Стек хауса се ориентираме, ама ще видим.
Ще се огледам за тези парфюми в Ераста.

# 491
  • Пловдив
iren11, в Одрин МАД ги има само в мола. Аз също бях предубедена към такъв тип парфюмерия, но лично се убедих в противното. Парфюмът, който взимам е този. Типично ориенталски аромат, но някак свеж, не тежък. Унисекс е. 165тл 100мл.
Скрит текст:
И аз все се чудя за праховете...на мен като че ли всички еднакво ми перат...Последно време залагам на АБЦ откакто един турчин ме посъветва.
The Plaza Hotel Edirne изглежда много добре отвън, въпре не съм влизала и не съм го пробвала. Намира се на 2 мин от Ераста. Първата уличка надясно от задната му страна посока сервизите. Дълго време отсядахме в Отомана, после пробвахме Едрин-а,ама то за едната нощувка не сме били много претенциозни...

# 492
За хотел и ресторант в Чорлу и за двете препоръчвам Хилтън,
петък,събота и неделя цените за нощувка двойна стая 60-65 лв, със закуска - много богата,паркинг,до двата МОЛ-а.
Ресторантът също на ниво,нормални цени.

# 493
  • Varna
Днес в 12.20 пристигнахме на Лесово и за 20 минути минахме границата. Но вие си знаете, че е така през седмицата. Да видим как ще минаваме границата в петък.
Почнали са да зареждат есенна стока.
Ивчееей, като тебе съм, нямам насита на чаршафи.  Трябва да устоя, че моя както е много добричък, вече ще хване гьостерицата.
Тоя Ринсо ще си го купя, щом има толкова положителни отзиви, че аз купувам Персил или Ало само. Но нека сменя малко праховете.
Вече пернах два парцала.  Утре ще направя проверка в Пенти на центъра, че този във Марги, не ми харесаха сутиените. Повечето бяха със едни яки подплънки, а на мене не ми трябва такава екстра.
Това са за сега клюките, утре още.

# 494
D&P си взех онзи ден от Лозенград. Цената е 50 лири за 50 мл

Общи условия

Активация на акаунт