На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 708
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
Е как така нямало дрехи? Магазините празни ли са?
До миналата седмица имаше слабо есенно зареждане...

Делте, явно сега са на друга тема. Наистина тогава имаше много красиви комплекти. Дето се вика кой от кой по-хубав. Но ние вече сме пълни, та няма да страдаме. Ни от Калъфки, ни от чаршафи имам нужда.... Ама тия в Карача просто излизат много на сметка... А още мисля и тенджерите, не знам...

Имам поръчка за 3 кутии баклава по мой избор от позната, така съм ги запалила със снимките... А, да похваля локума в бели кутии на Мигрос. Нали взех на приятелка бял с кокос и шам фъстък, каза че бил страхотен. Не много сладък и сега ще купя да опитам аз.

Не съм ходила в Марги, затова да ви питам работи ли островчета на Баклава Хаус, ще искам да купя от онзи локум шоколадовия? Както и малко баклава. Пресни ли са им, някой писа скоро.

Търся и една синя чанта от ADL, която не видях в магазина в Ераста. Ако някой от вас е била и обърнала внимание, да ми драсне моля. Simple Smile

# 601
  • Пловдив
Здравейте,сега говорих с една позната,която днес ходила до Одрин и каза че нямало никъде дрехи.Тя ходи редовно до пазара и до Марги аутлет,дали някой може да потвърди?
Как така нямало дрехи? Есенно/зимни може би имате предвид?? Дрехи има бол, зависи вече от вкуса, сега започват есенното зареждане.
Аз пазаря от големия Мигрос(бившата Кипа) и от Бим основано. Бим,А-101, Шок са по-малки магазинчета, но във всяко има какво да харесаш. Понякога има доста изгодни неща. Местните специално много пазарят от Бим. Казват,че там било много оборотно и всичко прясно. Цените са по-ниски от Мигроса, но продуктите са си оновно техни марки. Качеството им обаче за мен е супер. Аз пазарувам винаги от Бим-а зад мола (преди тръгване към бг) и с по-малко от две колички не излизам Blush Мляко, сирене, кашкавал и какво ли още не съм взимала, почти всичко от асортимента им съм изпробвала, вс е супер. Случвало ми се е след бг групи обаче рафтовете да са празни...
В Карфур веднъж съм влизала, не ме грабна...
Ивче, до Баклава хауса не успях да стигна, та не знам след пандемията как са..

# 602
  • Варна
Баклавата в Марги работи.
За тенджерите - ние взехме 30 см със стъклен капак за 90 лири от Karaca в Марги, по другите им магазини не я видяхме, може би не зареждат навсякъде едно и също.
В УС Поло ми направи впечатление, че изкараха нови модели дамски дрехи при намалените, които предния ден не бяха в магазина.

# 603
Да,да,есенно-зимни имам впредвид.
Утре ще ходя за пръв път,брат ми е ходил два или три пъти но само до пазара..Ще се радвам за всякаква полезна информация къде да пазарувам.Запазих си някои екранни снимки от първия пост

# 604
Основно правило на непознато място - се пазари от там ,от където купуват местните хора.
Най-скъп е Мигрос следван от Карфур.Но при обявени намаления вече не е така.
Изборът е най - голям,качеството е по-добро,вкусът на определена стока е винаги един и същ,в срок на годност са стоките.
В по-малките вериги,като Бим,А101,Онур и още поне 4-5 имат, асортимента е по ограничен,по евтино е,по различни храни предлагат и има невероятни вкусотии.
Маслини,шоколади,пестил,тахани,петмез много добро качество и цена.Добре трябва да се гледа срок на годност.
Местните пазарят най-малко от тъй наречената борса в Одрин.
Интересен е пазарът не на центъра,а в кварталите.
Бельо,завивки,посуда и всичко останало, много различно от тези магазини,които се пълнят с български и гръцки клиенти,по качествено и евтино.Същото е и със заведенията.

# 605
  • Варна
Крис, ако стигнем преди вас, ще пиша. Моля за същото!
Ние надали ще тръгнем преди 5 от едно село на 30 км от Ст. Оряхово. Там ще се включим в пътя и ще се надяваме да минем преди големия наплив... Тепърва отиваме към "ранчото" и се надявам ММ да се наспи до 4... Ама надали...
Ако бях оставила да тръгнем сутринта от Варна и да оставим пътьом децата, щеше да стане обед, докато отлепим...
Та, утре стиснете палци за малко хора. Мислех за Лесово, но не знам има ли смисъл. Никога не сме минавали, а и се надявам да хванем малко от пазара в Лозенград, минавайки през МТ.
Забравих кой пита назад... Да, обичайно минаваме през МТ. КА - няколко пъти, когато сме се прибирали от Родопите през Турция Stuck Out Tongue Winking Eye Лесово - ни веднъж.

Част от популярните марки захарни изделия, млечни продукти и пр. се продават в ШОК, други - в Бизим. А-101 и БИМ са ми по-непознати, а и сякаш там повече наблягат на свои или неприсъстващи в асортимента на Мигрос стоки. Цените са по-ниски от Мигрос.

# 606
  • Русе
Бим има и под Рибната борса, срещу Озар маркет.
Основно от там си пазарувам, като идем в Одрин.
Предния месец в Дидим за първи път влязох и в А101. Там има повече масови марки, отколкото в Бим.
Собствените марки и на трите магазина(в това число слагам и Шок) са на едни и същи цени. Например купувах семки, бадемови курабии, пиперково пюре, петмез, разни шоколадови десертчета.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2020, 22:53 от viki_1974

# 607
Забравих да спомена,че мен ме интересуват главно дрехи и бельо.Не че няма да си взема някоя баклавичка,но не ми е фикс идея 😁

# 608
Беля, към 03.00ч ще сме на Старо Оряхово, предполагам живот и здраве около 05.30ч на бензиностанцията  на МТ.
зареждаме и дано няма  колона на границата.
Ще пиша задължително  дано не се прехвърля само по-рано на турският оператор...ако не съм писала значи съм се качнала за турският оператор.

# 609
  • Бургас / UK
Крис ,заредете в Турция(там е по-евтино,а горивата са хубави),Лозенград е на около 40 км от границата или поне в Бг малко и после в ТР.
Късмет утре на пътуващите и дано минете бързо и да си свършите работата .

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 09:26 от *Чефи*

# 610
Здравейте! Някой пазарувал  ли си е от Kongurmobilya- близо до Одрин доволни ли сте от мебелите/срокове и всичко ?

# 611
На МТ обикновено толкова рано няма опашки. Към 7 започват да се заформят. Но при тази ситуация, никой не може да предположи какво ще се случи. Ние обикновено минаваме около 6:30-7, този път все решили да е поне час по-рано, за да имаме повече време за пазар. А и се надявам в понеделник да няма толкова ентусиасти за пътуване и пазар.

# 612
  • Варна
Крис, аз обикновено се закачам на турския след като действително влезем оттатък. Говорила съм и съм писала дори и чакайки комшиите да се разработят и никога не съм имала проблем. Дано и при вас е така.
Скрит текст:
А иначе и на мен ми се тръгва по-рано, дори и сега бих тръгнала. Аз нося на липса на сън. Но и не шофирам и в този смисъл съм зависима от ММ, а той си е поспалив. Макар че и аз вече много се уморявам... годинки, деца, че и работа, вече. Направо съм изцедена. Но щом е за хайманлък...
Чефко, около 40 км е.

# 613
  • Варна
В момента сме на М.Т за влизане в Турция. Няма много коли, но вече 20 Мин. Не сме мръднали.
Бензиностанция Дега на кръговото преди Бургас е доста евтино - дизел 1.56лв.

П.п. 22:30 Варна - 01:25 граница М.Т - 2:37 след бариерата на БГ -  3:25 минахме табелата Турция - 04:25 минахме паспортния контрол. Точно 3 часа.
Работеше само едно гише, имаше няколко автобуса и явно затова е ставало толкова бавно.
Правили са ремонт и продължава, сменени са първата и последната кабинка.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2020, 07:08 от k_savova

# 614
  • Варна
Пътуваме и ние. По-рано, отколкото очаквах. Благодарение на едно куче... След минути ще се качим на пътя при Ст. Оряхово. Да видим...
Като чета какво е било през нощта, направо не ми се мисли.
Ама важното е да стигнем.

Общи условия

Активация на акаунт