На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 822
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Simple Smile Ех, как живна темата Simple Smile

Ще живне, я! Smile

Честно казано пътят в България не може да ме уплаши. Всеки, който е пътувал от Сливница до Брезник, знае, че няма какво да го уплаши на тази земя. Просто не ми се занимава със стикери за магистрали в Турция. Но щом не е магистрала, значи всичко е наред.

Това за пазарните дни в Лозенград го знаех, макар и да съм ходила не повече от 2 пъти там. Но го знаех. Пусто с тази пандемия съм забравила Grinning Съмнявам се обаче пазарните дни да изглеждат така, както изглеждаха преди. То и тук по едно време пазарите бяха еднопосочни, изчакаваше се на опашка, за да се влезе на Женския например.

По спомен: строеше се мол в Лозенград. Имате ли представа дали е завършен?
Беля, дай ги координатите Grinning И също, ако имаш препоръка къде да хапнем нещо местно (за основно и/или сладкарница), ще е супер.
Ще ги дам, но сега съм на път и през телефона ще е зор.  Като се прибера, се надявам да намеря време. Или утре. Няма да е късно, нали?
За място за хранене е малко по-сложно, но ще обясня и подскажа, каквото знам.

Естествено, че много неща сме забравили. И аз не помня всичко, макар грижливо да кътам спомени за любими места и занимания. Но имам един куп неизхвърлени (все им се каня) касови бележки и списъци, които ще са ми полезни сега.
Трябва да погледна списъка в първи пост. Вероятно има нужда от опресняване на линковете и може да служи като опора.

Докато бяхме запрени, ми излезе някаква информация за откриване на търговски център в Лозенград. Не е обичаен МОЛ, мисля, а по-скоро тип ритейл парк, но все едно - трябва да е отворил. Някъде юли беше, май. Ще потърся и ако намеря, ще кача инфо.

# 211
  • Бургас
Това е пазарът.

# 212

Това е пазара, който е нещо като МОЛ, така ли?

# 213
  • Бургас
Не бих казала, че е като МОЛ. Прилича на Синия пазар в Одрин - много сергии с какво ли не, предимно плодове и зеленчуци. Гледах видео от откриването му, но не го намирам.
Дрехи и да има, не очаквайте чудеса.

# 214
Паркингът на Марги аутлет нали беше безплатен, има ли ограничение на престоя?

# 215
  • here and now
Да, безплатен е. Няма ограничения.

# 216
Момичета, днес лирата е паднала в Тавекс -

Турска лира

TRY куп. 0.2281 прод. 0.2328

Мисля, че ще се ходи още другата седмица до Одрин Simple Smile Ох, как нямам търпение!

# 217
Да попитам
В момента имаме нужда от тапети, боя, килими и подобни.  Струва ли си да отскочим да такива теща до Одрин и околните ?

# 218
  • у нас
За тапети и килими - да. За подобни не зная какво имате предвид. Може да са пердета, легла, дивани и тн.За боя - не, защото ако не ви стигне дори малко боя, ще трябва да ходите пак да ви оцветяват или готова да си я вземете. Мое мнение, не ангажирам никого с него. Но го казвам от пресен опит, макар и не с турска боя/латекс, по изчисления от написаното на опаковката, трябваше да остане, а то не стигна и трябваше да оцветяваме още една разфасовка. Оказа се, че база няма, после същия цвят. Та, трябваше да чакаме и да търсим други варианти.

# 219
Момичета, като ходите на пазар с лек автомобил какви документи проверяват на границата - само паспорти или и дикументи на колата. Питам, защото нашият лек автомобил е ригистриран като товарен и да не е да ни искат някое разрешително.

# 220
  • у нас
Ivalinai, щом е товарен не може да минете на лентите за коли. Трябва да бъдете при тировете.

# 221
Ivalinai, щом е товарен не може да минете на лентите за коли. Трябва да бъдете при тировете.

ама колата си е лека - пежо 2008, но не знам дали искат документите на колата или само проверката е паспортна

# 222
  • Пловдив
Проверяват и малкия талон на колата и зелената карта.

# 223
  • Русе

ама колата си е лека - пежо 2008, но не знам дали искат документите на колата или само проверката е паспортна
На две гишета искат документи за колата. На едното само малкия талон, на другото малкия талон + застраховката.

# 224
  • here and now
Щом е товарен, вероятно се води на фирма и ще ви трябва пълномощно, преведено на английски.
Талона на колата и зелена карта задължително.

Общи условия

Активация на акаунт