На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 792
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Добро утро и днес Simple Smile

Качвам обещаните снимки с цени от няколко магазина на борсите. Първите 2 са от онзи, в който продавача се опита да прави промоция уж и после да надписва. Това са от долния край, от към петъчния пазар.

Синия Yumos има малко променена визия. Ние взехме и един жълт за 20 тл, че беше с пакет малки мокри кърпи на марката. А, мисля че от същия чичка си купих и на Тезори Ориенте Следващите снимки са от магазина срещу обновения със сирена и маслини. От страната на фурната за хляб е, където има 2-3 стълбички и се влиза..
Направо Аман от теб Ивче Simple Smile ма така ти харесвам постовете, почвам да го врънкам моят приятел да ходим, то при тази ниска лира, пък и имам едни 170 скатани лири, но те ще са бонус, благодаря ти за доставеното и споделено удоволствие

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 09:58 от Герита85

# 286
  • Стара Загора
Радвам се. Simple Smile
Редактирай само поста и махни снимките, че цитата е ужасно дълъг...
И ние имахме 250 тл, върнахме се пак с толкова... ама купихме 2000 тл и аз на 2 места платих с карта, та 2400 опукахме.

Аз днес пак щях да съм в Одрин, но мъжа на приятелка снощи в 9 часа видя че гроздето е узряло и трябва да го бере, та... увиснахме, както си правихме планове днес пак да сме на Мадо и да щъкаме в Ераста. Grinning

Да ви споделя и за покупките от ADL, но наистина си струва за тези пари. Показах на 2 познати, които се носят в такъв стил и пазаруваме заедно в Котон, ами потвърдиха. Страхотни материи и изработка. Нищо общо с останалите магазини. В пробната чисто като у дома. С луксозна табуретка, мокет и момичетата пръскат с ароматизатор след всеки клиент. Отделно със специална машинка освежават всяка дреха преди клиента да пробва. Исках да премеря едно сако в жълто, последното и моя номер, но се оказа че са зашили нещо като възел под мишницата... Та не можах и ме е яд малко. Беше намалено от 500 на 150 тл.

Мерете различни модели, ако ходите. Приятелка вчера ми вика кога пак ще отиваш, да ти дам парички... но в първия черен който взех за проба 34 ми хлопаше в талията. Момичетата ми донесоха 2 други, единия до ханша и не влизаше, ама аз съм си широка там. Другия пък излят по мен. Етикета на него, зашития, XS, но на другия с цената пишеше M. Та трябва проба... Розовия много леко хълтави в талията, но като цяло стои супер. Викам си дърто магаре, с това бонбоненото, но къде и кога пак ще намеря такъв хубав цвят и интересен? Та и да не се налага да го режа, да ми стои добре на дебелите крака? И да се харесам... Grinning

Хайде да пием по чай с топка сладолед Simple Smile

Пропуснах да кажа, че явно петък пазара е голям и освен него, в уличка до борсата и срещу покрития, имаше доста сергии с плодове и зеленчуци.. А на пазара беше пълно и в 17 ч., когато минахме на излизане..

Живота на центъра си тече...

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 09:14 от iv4enceto_91

# 287
Ох, имай милост.... Joy
Така ми се ходи, ама скоро не се очертава....

# 288
Ивченцето, много ти благодаря за времето, което си отделила - да снимаш, да качиш, да разкажеш. Постовете ти са много полезни, след почти 6 месеца абстиненция Heart Eyes

# 289
  • Стара Загора
Защо ми трябваше да опитвам баклавата на Фарук през февруари? Боже, никога не съм силила към този десерт, ама така ми се услади.... Пак ще си взема при следващо ходене. Видях между другото че имат и от онази с мляко, какао и лешници. Зимата ядох в Айчичек, но сега заради топлото не посмях да взема. Иначе не стоеше при другите баклави, а във витрината с торти и кремчета.

Направо си е за рисунка... Цяло изкуство е както са подредени корите. Приказка да  напишеш. Heart Eyes

От Мадо взехме за вкъщи шоколадова паста квадратна, ами за трети път се убеждавам че не си заслужават. Нищо общо с Hafiz Mustafa. Майка ми обича шоколадови десерти и за нея взехме, но каза 'не съм впечатлена'. Същата е като сфера, която съм купувала. Шоколадови платки, сметанов крем с шоко копчета в него. Само глазурата е битер шоколад. Бих ви насочила за нещо такова в Kahve dunuyasi (kestana cheesecake) или Pasa firini на последния етаж. Но много ми харесва тирамисуто им на Мадо. Не е с бишкоти, а какаови блатове и сметана с маскарпоне. Обилно поръсено с какао. 😍 На пазара в неделя като бяхме също хората продаваха, но тяхното е със сметана. Нормално де, те си го правят по домашно. Simple Smile Там беше 5 тл парче, в Мадо е 15 тл.

Черпя ви по парче халва от любимата Simple Smile

Не помня дали писах, но лешник суров взех на 70 тл кг. От магазина със сирене. На други места беше 75 тл. Бадем и кашу са по 90 тл. Шам фъстъка 100. Не обърнах внимание дали е печен или суров, някой да преведе от етикета. Мо от синия пазар миналата година мои познати помня че взеха на 60 тл печен.

За пореден път вземаме от насипните сладки в Мигрос и се потвърждава мнението на всички ни, че какаовите са върховни! Следват бадемовите масленки и ореховите, които се топят. Толкова са пръхки и нежни. Останалите са просто... посредствени. Въпрос на вкус, но не е като да не съм яла сладко. Simple Smile Пуричките с някакво сладко са ок, но някак постни ми дойдоха и не усетих от какво е пълнежа. Онези с ябълка на Фирин ги бият.

Килограма е 40 тл.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 12:26 от iv4enceto_91

# 290
Момичета, писах на аптеката в Лозенград във Вайбър за лекарство. Отговарят ли? Тоест да чакам ли потвърждение? Видели са го иначе.

# 291
  • Варна
Ивче, къде да търсим баклавата на Фарук?

# 292
Момичета, писах на аптеката в Лозенград във Вайбър за лекарство. Отговарят ли? Тоест да чакам ли потвърждение? Видели са го иначе.

# 293
Ще ти пишат когато проверят наличност и цена. Ако не пишат направо им звъни по вайбъра и искай да говориш с бащата на български. А иначе аптекаря се казва Йозгюр и той едига телефона. На мен ми се обадиха вчера да ми кажат че са приготвили всички лекарства които искам.

# 294
  • Пловдив
Моля, кажете откъде мога да си купя хубава козметика от Одрин и изобщо заслужава ли си да се купува оттам?

Също ме интересуват хавлиени кърпи

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 14:39 от Не се сърди, човече

# 295
Здравейте,къде се намират БИМ и Шок в Одрин ?

# 296
Момичета и момчета, споделете дали има разлика между маслото от черен кимион на проф. Сарачоглу и този от пазара. А кое кисело мляко се доближава до истинският вкус, който познаваме ние (не тип На Баба, а с отчетлива кисела жилка), искам да пробвам да си заквася сама Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 297
А кое кисело мляко се доближава до истинският вкус, който познаваме ние (не тип На Баба, а с отчетлива кисела жилка), искам да пробвам да си заквася сама Simple Smile Благодаря Simple Smile

Най ни хареса онова в глинени купи от по 1кг - това е само купата (после става идеално за гюведже)...не съм снимала със съдържанието Simple Smile

# 298
Благодаря, това съм купувала и аз и наистина е хубаво.
Виждала съм специални гювечета с капаци за заквасване на мляко, в първия удобен момент ще си купя Simple Smile

# 299
  • Varna
Ивче,
Благодарско какич!!! Както винаги сладкодумна и във помощ на дружината ни тука!
Благодаря ти за времето, което отделяш за да пишеш такива подробни постове.Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт