На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 30

• 61 720
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Беля, толкова обичах да дарявам кръв, толкова пълноценна се чувствах... и после първо хормонални проблеми и хапчета (не дават, ако пиеш хормони), после и болест, която ме отписа доживот от даряването. Confused

Иначе за Unisite може би зависи от профила на потребителя, защото преди да напиша това, че не искат карта, влязох да видя, да не напиша нещо невярно. Та при мен не искат. При мен беше точно сайт за онлайн залагания, покер и тн. като ми източиха паричките.

И да питам нещо: къде да търся пазарски колички, които у нас се използват основно от възрастни хора? Става въпрос за такива на колелца, с текстилна част и дръжка.

# 556
Всъщност Унисите отново искат данни за карта в процеса на резервацията.
Искрено се надявам да няма фалове пак. Предполагам, че тогава някой служител или повече от един, са правили шмекериите. Доколкото съм чела, не са теглени пари, а са плащани игри и подобни. При ММ имаше опит, но банката го спря и се обадиха, че служебно ще му подменят картата.

Що не казвате кога са смените?
Наистина изключих...

Нямам хал за нищо, ама за хойкане имам.
Скрит текст:
Благодаря за пожеланията! Ще трябва да се оправи. Има доста дарители, но трябват още и продължаваме да търсим. Важното е, че кампанията върви и напълно непознати хора откликват. В такива моменти си връщам вярата в доброто...
А мен днес ме отрязаха и още не мога да преглътна факта, че според докторката, ако мисля за себе си и за децата си никога повече не бива да дарявам...
Aз резервирах през Wats app ,но все пак на място ще трябва да използвам картата ,за да платя.

# 557
  • Пловдив
Беличке, имам някакъв спомен, че смените са в 7 и в 19 часа. Да речем съм 90% сигурна за това. Понякога почват да работят бързо, понякога се бавят доста, докато си изпият кафенцето и т.н...
За българско време става въпрос, аз часовете в Едирнето все не мога да ги оправя спрямо нашите.

# 558
Турция е с нашето часово време. В Одрин също.

# 559
  • Някъде в Европа...
Все още..докато сме на лятно часово време..при зимното се различаваме с 1 ч от Турция 😉

# 560
  • Пловдив
До края на отктомври, когато ние местим часовниците, а те не.
Беличке, не отговарям за смените,защото мен ако питаш, във всеки един момент, в който нещо се забавят, значи се сменят. Joy Моите приятелки много се смеят, защото аз много се изнервям от чакането и в момента, в който нещо спре и аз съм " Ето, сменят се". После мрънкам коя колона как върви и защо аз не съм там. А бее мъка! Много ми е досадно това чакане. Особено на отиване като нямам търпение! Blush

# 561
  • ВАРНА
За българско време става въпрос, аз часовете в Едирнето все не мога да ги оправя спрямо нашите.

Турция не въртят стрелките от 9 години  и  така сме в един часови пояс само от 27/29 Март до 28/29 Октомври.
  През есенно - зимният период сме един час назад.
  И става малко кофти за българи - за турците кеф....
- тъй като ноември например е светло от 7.00 до 17.00 часа в България -  в Турция от 8.00 до 18.00 ч

# 562
  • Стара Загора
Тейка, онзи ден приятелката ми купи чувал кучешка храна за 85 тл за голямо куче. Имаше и за 100 на друга марка. А за малки кученца казаха по 110 тл на две места. Това за големите по 15 кг.
Тя каза че от тук си купува по 15 лв.
Тези цени са за 2 магазина на борсата.

# 563
  • Пловдив
Висто,
хотела е-Edirne Palace Hotel.

Някой питаше за заведения където предлагат и алкохол.
Тука на центъра по главната улица има един ресторант Гази Баба.
Преди него имаш още едно МехаЙне.
Но вчера видяхме едно съвсем ново заведение-казва се Мезес, демек мезета.
Мъжът ми нарочно влезе да види какво предлагат. Всякакъв алкохол имат. До него има един пъб-кафене където може да си поръчаш бира и да си починеш.
Тези две заведения се намират под магазин Ендер.
Заведението Мезес е ново. Миналата година когато ходихме за последно, това място беше сладоледчийница, а преди това нещо като чайна.

Влязох в магазина Ендер докато мъжът ми си жулеше бирата. Имаха вече есенна стока. Имаха намаление на черни дънки. От 119 лири на 39.90. Минах набързо, другата стока не съм я гледала. Но сякаш маааалко по-добра ми изглеждаше. Последните 3 години хич не ми харесваше това което имаха.

Това от мене. Незнам дали ще се включа още веднъж. Ако видя нещо което си заслужава, ще пиша. А утре си бием камшика за Варна.

Успех на момичетата които тръгват към Одрин.
Аз питах за заведения с алкохол,  благодаря. А някой ще даде ли повече инфо за парка с динозаври?

# 564
На границата-търпение и поглеждаш добрата страна-в колата си,ако искаш ще излезеш,ако искаш си на топло,ако искаш - студено,българско,турско,гръцко радио и още каквото си носиш-кафенце,водичка.
На летището два часа преди полета,най-малко прав на три опашки,на гърба ти кашлят,обувки,колани задължително сваляш и още...
Колко пъти чакаме по два часа на турската граница?

# 565
Висто,
хотела е-Edirne Palace Hotel.

Скрит текст:
Някой питаше за заведения където предлагат и алкохол.
Тука на центъра по главната улица има един ресторант Гази Баба.
Преди него имаш още едно МехаЙне.
Но вчера видяхме едно съвсем ново заведение-казва се Мезес, демек мезета.
Мъжът ми нарочно влезе да види какво предлагат. Всякакъв алкохол имат. До него има един пъб-кафене където може да си поръчаш бира и да си починеш.
Тези две заведения се намират под магазин Ендер.
Заведението Мезес е ново. Миналата година когато ходихме за последно, това място беше сладоледчийница, а преди това нещо като чайна.

Влязох в магазина Ендер докато мъжът ми си жулеше бирата. Имаха вече есенна стока. Имаха намаление на черни дънки. От 119 лири на 39.90. Минах набързо, другата стока не съм я гледала. Но сякаш маааалко по-добра ми изглеждаше. Последните 3 години хич не ми харесваше това което имаха.

Това от мене. Незнам дали ще се включа още веднъж. Ако видя нещо което си заслужава, ще пиша. А утре си бием камшика за Варна.

Успех на момичетата които тръгват към Одрин.
[/spoiler]
Аз питах за заведения с алкохол,  благодаря. А някой ще даде ли повече инфо за парка с динозаври?
В ресторантите покрай реката знам , че се сервира алкохол. Аз затова и питах кой от тях да изберем. Ще видим на място кой ще ни хареса.

# 566
  • Димитровград
Детски парк с динозаври

https://www.edirne.bel.tr/foto-galeri/hasan-ali-yucel-cocuk-muzesi/203/

На КА нашите пуснаха бариерите и се смениха в 16.00 часа на връщане.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:43 от papaone

# 567
На българската граница се сменят в 7, на турската в 8. За българската съм сигурна, а за турската мога да го твърдя само за зимното часово време. Нямам спомен лятото как се сменяха...
Ние ще пътуваме в понеделник, вече се заредих с лири и се надявам да не чакаме много по границите.

# 568

И да питам нещо: къде да търся пазарски колички, които у нас се използват основно от възрастни хора? Става въпрос за такива на колелца, с текстилна част и дръжка.

В А-1001 съм виждала.

Живачни термометри и аз бях търсила - същият отговор получих - забранени (2019г)

# 569
  • Варна
Пазарски колички - от магазини, тип "Домашни потреби". В Лозенград съм виждала доста, мога да посоча и улица с концентрация на такива магазини. За Одрин не знам. Онази улица, успоредната на покрития пазар... не съм гледала специално, но вероятно има. Като обикаляна, ще гледам и ако видя накъде, ще дам нишан. Те ги изваждат навън обикновено.

Златна, благодаря! И моят спомен е такъв. Да видим какво ще стане.
Благодаря и на останалите, които също като мен, не помнят със сигурност кога са им смените. Не че е гаранция, те си почиват когато решат, ама като ориентир...
За Унисите и аз очаквах, че още са възможни резервации без карта. Но не. А профилът ми е Genius, имам и доста резервации конкретно при тях. Освен ако аз не съм догледала, но нямаше такава опция, а и в самото представяне на хотела не пише, че може без карта, какъвто надпис стои в червено обикновено за такива хотели. Пак ще погледна, като мога. Дано няма проблеми...

Чакането на отиване не ме дразни толкова. Заредена съм с очакване и и пътуването, и чакането не ми тежат. Ех, като тръгнем да се връщаме... Девет дена път с камили... И ако виснем 4 часа, че и отгоре, просто ми иде да убивам.

Беля, толкова обичах да дарявам кръв, толкова пълноценна се чувствах...
Именно. И толкова пъти съм дарявала... Само веднъж за конкретна ситуация... Иначе все без повод... А точно сега... И на всичко отгоре "Ако дарявате, рискувате белодробна емболия и...". Просто чудно!

Общи условия

Активация на акаунт