МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 564
  • 277
  •   1
Отговори
# 15
Веси, идвинявай, че не съм ти отговорила.... Не знам защо  newsm78. Според мен разнясят и при теб - дадах телефона на моята приятелка в Дружба и тя си записа детенцето.
За ваксините - ами честно да ви кажа четах и аз и направо ми се изправи косата за какво иде реч като странични ефекти от тези ваксини - глухона, ослепяване и дори и смърт, а реално не съм сигурна, че предпазват кой знае колко. Педито на Иван не иска да сложи ваксина, която е стояла повече от 15 мин на слънце - смятайте кви реакции се получават в това нещо и кво може да предизвика. Също така ние сме ваксинирали децата против един от причинителите на минингита, а те са много та никой не е застрахован. И не на последно място - преди 2 години в офиса един колега се разболя от туберколоза - проблема беше, че му я откриха много късно /лекуваха го от кво ли не - магарешка кашлица, бронхит, пневмония и сигурно още 100 неща/ и той си идваше на работа поне в продължение на месец кашлящ. Та... като резултат шефа ми извика екип да ни сложи по едно манту на всички - е, да не ви обяснавам, че от 100 човека сигурно на 20 не им реагира мантуто /вкл. на мен, а тогава правихме опити за бебе  #2gunfire/. Всичките тези 20-ина човека бяха под 30 /тоест със сравнително пресни реимунизации/. Слава богу никой не се разболя, но колко ни е треперило под брадичката и колко изследвания минахме - де не ви разказвам, че направо тръпки ме побиват. Както и да погледне човек МОЯТА статистика сочи, че 20% от хората са имунизирани, ама имунитет нямат та незнам колко са ни читави ваксините, дето са ни били - ако сме така към всички болести мога само да кажа "Бог да ни пази", че медицината ни /в бг/ пак се е усрала. И още нещо - четах една тема за ваксинит преди време и тръпки ме побиха и от факта, че неваксинираните деца имат подправени картони!!!!!!!!, където всички задължителни ваксини фигурират като поставени за да могат тези деца да ходят на ясли, градини, училище и пр. Аз много се притеснявах от страничните ефекти, ама повече се притеснявам от болестите та не ми стискаше да не ваксинирам Иван. Дано Пентаксима е по-читава ваксина и да е изградил имунитет, че не знам... А всъщност някой проверявал ли е ами има противогрипна ваксина за бебета  newsm78 ? Аз днес съм на консултация - дано не забравя да питам, че то есента си дойде.

# 16
Здравейте!
  bouquet Честит рожден ден на Snoopy-taz! Пожелавам ти всичко най-хубаво!   bouquet
А всъщност някой проверявал ли е, дали има противогрипна ваксина за бебета? 
Ger4o, доколкото съм запозната има такива ваксини, но те се прилагат след двегодишна възраст. Попитай все пак и сподели след това, моля.

# 17
 Терина, честито ви зъбче  tooth . Надявам се да хапе по-малко Mr. Green , защото като я знам Али направо ми е жал. Като й порасне и на нея ще ходя все перфорирана  newsm62

# 18
Момичета, никоя от двете страни не може да бъде сигурна в становището си- за ваксините става въпрос. Истината е някъде по средата. Някой чувал ли е за т.нар. Субакутен склерозиращ паненцефалит? До скоро не се срещаше това коварно заболяване, но поради неимунизиране за морбили, рубеола при т.нар. малцинствени групи- вече е налице.
 Но в момента не това ме тормози- вчера на консултацията се оказа, че сме вече 9300г #Crazy и 70см. Бях ужасена и от днес сме на диета. Мамчета дайте едно примерно меню. В момента ние си похапваме следното:
1. 160мл адапте
2. 160 мл адапте
3.  картофено пюре, направено с 50мл адапт.мляко, а останалото 100мл си го изпиваме
4. пак АМ
5. АМ
По препоръка на педиатъра предпоследното мляко ще го заменя с т.нар.кисел-ама как ще го правя newsm78

# 19
КИсела се прави с плодове и царевично нишисте.( може и с плодово пюре за по-бьрзо)

# 20
Добре, ама мога ли да сложа адаптирано мляко....

# 21
 newsm59     snoopy-taz да си жива , здрава и много щастлива Tada
tzzzd, защо ще заменяш последното хранене с кисел? Малко странно ми се вижда това? Особено като се има впредвид, че кисела се прави с нишесте, а пък уж детето е на диета?

# 22
Привет!Честита ни нова темичка...кога успяхте да изпишете старата?Simple Smile
terina,и моята Яна си пада малко злоядичка...неведнъж съм писала и аз си реших проблема,като започнах да я храня когато огладнее.Прави ми паузи от по 5-6 часа през деня,храни се по 4 пъти само...но щом така иска...Важното е,че е весела,не е слаба и аз съм спокойна.не искам да й досаждам с храна,за да не откаже съвсем манджите. LaughingКогато огладнее обаче,ела да видиш за какво става въпрос....омита си чинията за секунди. JoyТака,че остави Ели да огладнее и сама да поиска да яде....а тя няма да се остави да умре от глад:)
Вчера дадох на Яна суров банан-половинка,с малко каша и АМ...много й хареса.Онзи ден така й дадох пъпеш.

# 23
  • на тавана в кошницата
Привет. Ние вече се завърнахме от почивки и ходения натам насам.  Яна вече е изцяло на Аптамил. С кърмата до никаде не стигнахме, а толкова исках.... Храниме се по 5пъти на 4 часа. Като на обяд и давам зеленчуково, а за следобедна кисел или йогорт на ОВКО.
Толкова много сте изписали, че немога да ви изчета. А като и работя вече основно не ми остава много време. Честито на всички на патерици.
 За ваксините всеки сам си решава. Аз за мен съм взела това решение, като съм и сложила.
 За сега лек ден от нас. Много целувки  bouquet  bouquet

# 24
Момичета, никоя от двете страни не може да бъде сигурна в становището си- за ваксините става въпрос. Истината е някъде по средата. Някой чувал ли е за т.нар. Субакутен склерозиращ паненцефалит? До скоро не се срещаше това коварно заболяване, но поради неимунизиране за морбили, рубеола при т.нар. малцинствени групи- вече е налице.
 Но в момента не това ме тормози- вчера на консултацията се оказа, че сме вече 9300г #Crazy и 70см. Бях ужасена и от днес сме на диета. Мамчета дайте едно примерно меню. В момента ние си похапваме следното:
1. 160мл адапте
2. 160 мл адапте
3.  картофено пюре, направено с 50мл адапт.мляко, а останалото 100мл си го изпиваме
4. пак АМ
5. АМ
По препоръка на педиатъра предпоследното мляко ще го заменя с т.нар.кисел-ама как ще го правя newsm78

Ами аз не мога да ти дам съвет, защото ние ядем по о/о 200мл АМ, на обяд яде по о/о 150-160гр пюре с 2 лъжици АМ и последно преди месец бяхме 6200гр Mr. Green /е тогава не ядяхме още пюрета/  Днес ще докладвам дали имаме напредък. Според мен менюто си ви е съвсем добре. Ако искаш да започнеш да заместваш още едно хранене, давай кисел. Но се съмнявам от това да има някаква разлика. Аз въобще не бих се притеснявала за повечето килограми на тази възраст. Особено, след като и на дължина си върви по-напред. След, като проходят децата всичко ще се оправи. Не се връзвай толкова на педито ти и на разни норми. Някои бебета просто са си по-едри, какво от това.

Мами, значи последно срещата остава за 02.09 в Южния парк. Ако искате да се видим някъде към 11-12часа. За това от коя страна нямам претенции.
Галя, Руми и Туити, ще дойдете ли тогава?
А какво ще кажете следващата дата за по-голяма среща да е примерно 19-20.09?

# 25
  • София
Ох, ние сме с Пентаксим, дано всичко да е наред.
А тази срещичка, милички за нас ли е или общо-форумска?
Лек ден от мен  Hug

# 26
  • Варна
Честит рожден ден, snoopy-taz! nbirthday  ura
tzzzd, аз пък си мисля, че може би много му идва на детето и картофено пюре и 160 мл. мляко на обяд. Пюрето би трябвало да замести млякото. newsm78
Добре, ама мога ли да сложа адаптирано мляко....
Защо държиш да има задължително АМ? newsm78

# 27
Честит рожден ден на snoopy-taz!!!
Гледах рецепти за кисел в библиотеката на кърмаческия. Може там да погледнеш tzzzd.
Аз я изчаквам Елинка да огладнее хубаво, ама пак не ще... Sad Sad Sad

# 28
Здравейте
И ние се включваме в отбора на болните smile3518
Цяла нощ не сме спали от ужасна хрема.Удавих я милата с физиологичен разтвор , но безуспешно.Сутринта вдигна 37.1 и излетях при педито.За щастие гърлото и гърдите и са чисти  но за сметка на това хремата е ужасна.Изписаха ни някакви капки Колагол  , вит Ц , и Калциев Глюконат.Сутринта беше весела   , но запушения нос я поизнерви и сега спи изтощена и унесена от панадола.
Лошото е , че нашето пътуване се отлага за трети път.Преди дядо и не дойде да ни вземе , защото се разболя , но той и мъжа ми се разболя и в крайна сметка -пак не можахме да я опазим.Дано не  се развие нещо по-сериозно , че Педито ми спомена нещо за успамокс (ако се усложни) , а аз изобщо не искам да и давам антибиотици.

# 29
Привет,мамчета,

аз пак съм тук и много ми липсвахте.
Не мога да изчета всичко, само метнах по едно око.
Моят Тино е добре,всеки момент чакам да му избие зъбче, той все още си няма.Иначе е 69 см и тежи 7200 (или поне преди седмица беше толкова) и грам не е злояд.Хапва си всичко ,което му дадеш,от време на време се отказва от фреша,но това става много рядко.Все още не съм му давала месо-искам да е домашно и чакам една баба да ми донесе прясно заклано пиле и яренце.Мисля да го приготвям само на пара и добавено със зеленчуци,но без картофи.
От скоро давам попарка преди обяд и много му допада.За сега не съм пробвала и кисел,мисля да изчакам още малко.От тази седмица и жълтъка ще включа в менюто.
Ето какво яде примерно вчера,само дето попарата дадох преди пюрето, намалих дозата от двете на половина,за да не пропуска нито едното.

8:30  -  Фризовом
10:00-  Фреш микс
13:00-  Попарка + зеленчуково пюре без картофи,заради сухара в попарата
16:00 - пак фреш от всякакви плодове
18:00-  млечна каша с бисквити
21:30-  Фризовом

Мисля и аз да дойда на срещичката,но не знам дали ще успея.Къде се срещате обикновено,предполага пак в Ю.парк и от коя страна?

Имам една молба-препоръчайте ми детски магазин за дрешки,но да са качествени.Като не броя premaman,mothercare.Не съм ходила по магазините в София от отдавна,а искам да купя това онова.

Честит рожден ден,snoopy-taz

На болничките скорошно оздравяване

Целувки

Общи условия

Активация на акаунт