. Според мен разнясят и при теб - дадах телефона на моята приятелка в Дружба и тя си записа детенцето.За ваксините - ами честно да ви кажа четах и аз и направо ми се изправи косата за какво иде реч като странични ефекти от тези ваксини - глухона, ослепяване и дори и смърт, а реално не съм сигурна, че предпазват кой знае колко. Педито на Иван не иска да сложи ваксина, която е стояла повече от 15 мин на слънце - смятайте кви реакции се получават в това нещо и кво може да предизвика. Също така ние сме ваксинирали децата против един от причинителите на минингита, а те са много та никой не е застрахован. И не на последно място - преди 2 години в офиса един колега се разболя от туберколоза - проблема беше, че му я откриха много късно /лекуваха го от кво ли не - магарешка кашлица, бронхит, пневмония и сигурно още 100 неща/ и той си идваше на работа поне в продължение на месец кашлящ. Та... като резултат шефа ми извика екип да ни сложи по едно манту на всички - е, да не ви обяснавам, че от 100 човека сигурно на 20 не им реагира мантуто /вкл. на мен, а тогава правихме опити за бебе
/. Всичките тези 20-ина човека бяха под 30 /тоест със сравнително пресни реимунизации/. Слава богу никой не се разболя, но колко ни е треперило под брадичката и колко изследвания минахме - де не ви разказвам, че направо тръпки ме побиват. Както и да погледне човек МОЯТА статистика сочи, че 20% от хората са имунизирани, ама имунитет нямат та незнам колко са ни читави ваксините, дето са ни били - ако сме така към всички болести мога само да кажа "Бог да ни пази", че медицината ни /в бг/ пак се е усрала. И още нещо - четах една тема за ваксинит преди време и тръпки ме побиха и от факта, че неваксинираните деца имат подправени картони!!!!!!!!, където всички задължителни ваксини фигурират като поставени за да могат тези деца да ходят на ясли, градини, училище и пр. Аз много се притеснявах от страничните ефекти, ама повече се притеснявам от болестите та не ми стискаше да не ваксинирам Иван. Дано Пентаксима е по-читава ваксина и да е изградил имунитет, че не знам... А всъщност някой проверявал ли е ами има противогрипна ваксина за бебета
? Аз днес съм на консултация - дано не забравя да питам, че то есента си дойде.
Честит рожден ден на Snoopy-taz! Пожелавам ти всичко най-хубаво!
. Надявам се да хапе по-малко
и 70см. Бях ужасена и от днес сме на диета. Мамчета дайте едно примерно меню. В момента ние си похапваме следното:
snoopy-taz да си жива , здрава и много щастлива 

Така,че остави Ели да огладнее и сама да поиска да яде....а тя няма да се остави да умре от глад:)