МАРТЕНСКО детенце сладко, гордостта на мама и на татко!

• 9 623
  • 277
  •   1
Отговори
# 60
Да,Герчо,не бъркаш фен съм на късното захранване,но ме убедиха доста лекари, че заради рахита трябва да почна малко по-рано   Wearyи да ти кажа не съжалявам толкова много smile3506,(въпреки ,че мисля ,че двете неща нямат нищо общо) но с второто дете мисля да  изчакам 6-е месеца и тогава да не дам каквото и да е било друго освен мляко.Има и нещо друго,аз не захранвах със всяко нещо -днеска 1 лъжичка,утре 2 и т.н.Първия ден половината от яденето ако го хареса и на втория цяла порция.Не съм имала проблеми до момента, но не съм давала нищо тежко.
Иначе попара правя на око-няколко сухара 2-3,между 50 и 100гр. козе сирене (друго сирене не давам,на мнение съм ,че кравето е вредно за организмаи води до диабет) ,малко масло,кафява захар ( 1 лъжичка,ако не я иска слягам още малко) и чай.Всичко някъде към 200 -250гр. и колкото изяде,не го карам на сила.

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 17:26 от konstans

# 61
Тася, длъжна е педи да идва на посещение вкъщи, иначе за температурата незнам какво да те посъветвам, нали съм голяма паника.

Сега относно звуците, които бебетата произнасят...Али вече казва - не, когато тръгна да я припивам надава вой, който звучи точно като - ниееее / с меко е / или по-скоро - нььььь / като нъц/, та явно това ще й е първата дума, дано поне не е като чичо й който първо е казал искам Joy

Сега и аз един въпрос бърз да ви задам - вече трети ден давам сок от ябълка, но коликите пак се появиха, аз ли нещо бъркам, правя  го така - изтисквам през марля настъргана ябълка, дадох първо две лъжички , после 10 гр., а днес 20 гр., дали да не го разреждам с малко вода, не е ли много концентриран така, държа да е домашен на този етап, а не от готовите, правилно ли го правя, а и кога мога да почна да го мешам с малко морковче .т.е колко дни трябва да давам ябълка...нещо объркано се изразих дано сте ме разбрали.

И естествено да не забравя да отбележа снимките на нашите бебоци, браво на мамите, бе такива сладури рядко се срещат, Кате Мишето с тези зъби верно обира овациите Hug

# 62
Тася по принцип е редно педиатъра да ви посети.
 Пожелавам ви скорошно оздравяване.
Погледни тук, за обща представаhttp://www.doctorsbg.com/Temperatura_visoka_deca.htm

# 63
Герчо, столчето на Чиполино, което е комбинирано с люлка е 172 лв. Повечето столчета, които гледах бяха около 130-150 лева и реших да дам още 30 лв., за което не съжалявам, тъй като след 5-10 минути люлеене Михаил заспива седнал  Joy и ако нещо е много ядосан там се успокоява  Joy поръчах си го от магазина на Чико до входа на Нишава до Южен парк. Там има каталог и до 5 часа го носят ако го няма в наличност, а за столчето за кола, на нас ни подариха седящо на Чико, но там пише 12+  newsm78 и ми се струва, че ни е раничко за него, долколто знам обаче повечето столчета са до определени килограми и се сменят на около период от 1 година, а моя приятелка изпозва същия модел все още като детето е на 3 години, така че цената от около 230 може би се заслужава и е поредното потвърждение, че евтиното излиза по-скъпо...

# 64
Дейзи, аз точно си мислех, че си много смела да даваш сокове с вашите колики. Соковете е нормално да предизвикват колики, особено при бебета с по-чувствителни коремчета, както явно е Али. Сока си го правиш съвсем правилно, но просто Али не понася суровия плод добре. Ако искаш пробвай с пюре. В пюретата плодовете и зеленчуците са минали обработка и не дразнят стомаха.

Да се отчета и аз от консултацията - + 500гр и + 3см = 6730гр, 64 см. Явно ще продължаваме с манекенските мерки и това си е. Този месец поне е дръпнала на височина.
Педито ни каза да започваме месните пюрета. Каза да започнем с пуешко и пилешко. Каза да започвам и с жълтък. А, след като въведа месото да започна да замествам и следобедното хранене с кисел или каша. Нашата педи не е фен на кашите, защото според нея много надували бебетата излишно. Зададох й и сумати въпроси за пюретата. Каза, че няма проблем в пюрето да има домат, царевица, всякакви зелении, броколи, карфиол, масло и мляко. Но ми забрани за завам пюрета с грах до 8м. Каза да слагам АМ в пюрето, а не да го давам отделно. Скоро прочетох едно мнение на майка, която каза, че давала зел пюре и после АМ, за да свиква с натуралния вкус на зеленчуците. Но моето педи е на мнение, че бебешката храна основно трябва да е от мляко и да си слагам млякото в пюрето. Питах я дали мога да давам плодово мляко за десерт и тя направо ми се изсмя hahaha Исках да слагам по малко плодово пюре в АМ и да го давам след чистото зел пюре, но тя ми каза, че бебето няма да има място за моите порциони и да въвеждам първо, второ, трето след 1.5 год hahaha Питах я и за ставите на Маги, защото много пукат при свиване, но каза, че било нормално.
Рапорт даден Joy

Герчо, само мога да ти кажа, че за тези пари можеш да си купиш марково столче за кола, което да е хубаво, но столчето за хранене ще е Чиполино. По-марковите за тези пари не са нищо особено и не си заслужават парите. На лични ще ти обясня по-подробно. А ти столче за кола ли искаш или кошница? Защото столчетата започват от 9кг нагоре.

# 65
а за столчето за кола, на нас ни подариха седящо на Чико, но там пише 12+  newsm78 и ми се струва, че ни е раничко за него, долколто знам обаче повечето столчета са до определени килограми и се сменят на около период от 1 година, а моя приятелка изпозва същия модел все още като детето е на 3 години, така че цената от около 230 може би се заслужава и е поредното потвърждение, че евтиното излиза по-скъпо...

Аз за това съм решила, като станем на годинка да си взема по-хубаво столче, но от тези, които се разглобяват в зависимост от възрастта на детето и стават до о/о 12год. Има едно на КАМ за 250лв такова

http://www.family-bg.com/catalog/prX_1327.htm

# 66

Лили - ти захранила ли си вече?
мамите, дато захранват/ще захранват след 6 месеца - споделяйте как сте със изследванията. Казват, че хемоглобина падал.
Да, започнах преди 5 дни, един ден преди навършването на 6 месеца. Трябва да споделя, че доста добре се справя. Е, малко й е странно какво й се случва, но днес например с удоволствие си отваряше устата вече. И аз като Констанс малко по бързата процедура захранвам - първия ден й дадох 5-6 лъжици пюре от моркови, а на втория-половин бурканче (60 мл). Днес й предложих пюре от моркови и картофи-директно половин бурканче. Предимството на късното захранване е, че рискът от алергии е по-малък и затова реших да съм по-смела.
За съжаление няма да мога да я изследвам сега, т.че не мога да ти кажа за хемоглобина й, а много исках.

# 67
Защо не изчакаш в такъв случай, ами "тормозиш" милото бебче, а пък и вас си.
И аз мисля така, но ще пробвам с друг вид плод, и ако пак се мръщи ще почакам още малко.
А ако и после се мръщи?
Лили - ти захранила ли си вече?
мамите, дато захранват/ще захранват след 6 месеца - споделяйте как сте със изследванията. Казват, че хемоглобина падал.
Жане, захранването след 6-ти месец нали се води америкенски тип - сподели как е в америка .... Ти вече си захранила, та ми стана интересно...

На мен лекарката там ми каза,че ако бебето е на кърма до 6месец не му трябва нищо друго,ако е на изкуствено хранене и ли смесено след 4 месец се дава оризов сирил (оризова каша) като се почва с по една лъжичка в АМ.Аз започнах да им слагам по малко оризова каша в млякото на 4 месеца и половина,след една седмица почнах да им давам плодови и зеленчукови пюрета,но само с един плод или зеленчук,първо по лъжичка,по две по три докато стигнахме до цяло пюре (125г на Хип) След 5 месец почнах да даваме безглутеинови каши.Ядът всичко което им предложа,домашно или купено,няма нещо което да им предложа и да ми откажат.Не са проявявали алергии или непоносимост към храни освен към Аптамила от него се по дрискаха,минах на Фризолак и се оправихме явно той е по близо до американското АМ което им давах.
Сега сме на следния режим:
6ч-180г АМ
10ч.-180г каша (Фризокремите или бебешки грис на Нестле)
1ч.- зеленчуково пюре
5ч.- кисел с пресен плод
9ч.- 180г АМ

Рядко давам сок и то ако е прясно изстискан от мен.За месото още се колебая  newsm78 Може да изчакам още малко.

Просто всяка майка сама си решава.

# 68

а като стана въпрос за зъбки, майка ми е полудяла да ме тормози, че това не било нормално да имаме 6 зъба на 6 месеца и според нея това е от изкуствените храни ако съм го била кърмила нямало да стане така  ooooh! не мога да и обясня, че кърмата ми просто спря и че 50% от бебетата са на АМ, а не нямат толкова зъби, и че нищо ненормално няма в това  Whistling  да не говорим за другата абсурдна реплика "тези изкуствени храни доведоха до това обръщане и търкаляне от 3-тия месец, те действат като допинг, на хората децата които са на кърма са спокойни..."  Cry  Joy да се смееш ли да ревеш ли  Joy аз предполагам кой е в основта на тези и размисли (свекървичка естествено), но не ми се занимава с глупости....
Забравих да ви се похваля,че днес сутринта Тино каза "МАМА" и след половин час и "БАБА"
Констанс честито   bouquet
Мислиш ли, че е съзнателно, защото Мишето от 1 седмица казва "Мааааааам" ама си мисля, че е поредния нов звук, интересното е, че когато майка ми го попита "къде е майка ти бабче, ти познаваш ли я , че пак отива на работа  #Cussing out" той се обръща и ми се смеее  Joy
Глупости,Дани е на кърма,а има зъби и се развива със скороста на сватлината.Тя пък вместо да се радва,че внучето и се развива добре  Thinking
Дани също от известно време казва"мама"(когато иска да суче),"баба","да" и "дя",но смятам че е случайно. Peace

# 69
На мен лекарката там ми каза,че ако бебето е на кърма до 6месец не му трябва нищо друго,ако е на изкуствено хранене и ли смесено след 4 месец се дава оризов сирил (оризова каша) като се почва с по една лъжичка в АМ

И на мен това ми беше основната причина да започна след 4-и, а не след 6-и месец. Другата беше, че като започнах със захранването Маги нямаше проблем нито с лъжицата, нито правеше физиономми или е плюла или каквото й да е от сорта. Единствения ни проблем е, че много бързо й писва да седи в стола и започва едно гонене, защото тя си тръгва на някъде и това е ooooh! Абе мазането е пълно Mr. Green Показно

http://images10.snimka.bg/001140365-big.jpg

Joy Joy Joy

Справяме се дори по-добре от кандидат-зета на Катето Mr. Green Joy

Кате, можеш да успокоиш майка ти с още един премир, че АМ не прави от децата извънземни. Маги няма кьорав зъб, а педито днес каза, че не е и тръгнал даже. Само венеца е почти готов за никнене. А и както се вижда и с размерите не сме особено внушителни.

# 70
Konstans, можеш ли да ми кажеш повече за това защо заради рахита трябвало по-рано да захраниш? Нали и ние изкарахме рахит, та малко се притесних сега - с тоз нашия кекав стомах не мога да почна да го захранвам..

Тася, доколкото знам педито е длъжно да дойде в часовете, които са й определни за дом.посещ-я.Иначе трябва да се обадиш в мед.ц-р, с който работи извън смените си.

А за Т ще ти кажа съвсем пресни указания на лекарите в Инфекциозна - нали и ние бяхме така: та значи, до 38 не правиш нищо - Т убива бактериите; качи ли над 38-38.5 се дава Панадол, но в доза мл/кг тегло!!!, а не както е описано в листовката. Аз му давах ок. 6-6,5 мл, а той е 7.2 кг. Оставяш го поразголен (да не е съвсем гол. че сега е студено), но нас ни съблякоха само по пампа. При вас, за да е толкова постоянно, най-вероятно е от зъби... Дано ви мине по-бързичко...

# 71
Здравейте,

В събота и аз ще се присъединя към срещичката в парка. И без това бях решила да се разходя, за да дам някой лев за децата.

Зоуи, ти май другата година ще записваш Дани на училище  Joy Joy Joy

Герчо, мисля, че е рано за седнало столче за кола. До колкото си спомням най-рано около 8-9тия месец, когато детето стои съвсем спокойно в седнало положение без да се килва може да се смени столчето. Не знам при теб как е, но Лора спи почти винаги, когато е в колата, а тя се вози всеки ден и определено смятам, че и е по-удобно в легнало положение.

Констанс, къде се изгуби толкова време?  Wink

Дейзи, щом коликите са се върнали по-добре спри сокчето, изчакай да минат 2-3 дни да се успокои стомахчето и тогава можеш да продължиш, но те съветвам с пюре и остави сокчета за след някой и друг месец.

Hug Hug Hug

# 72
ние за съжаление няма да можем да дойдем, защото сме на сватба, барабар с келеша - той даже ще е шафер!!!
бързо оздравяване на болничките бебоци  Heart Eyes

# 73

Зоуи, ти май другата година ще записваш Дани на училище  Joy Joy Joy
Какво ти училище директно в университета Whistling
Абе гледам,че пускате снимки и аз да не остана по назад Joy
http://snimka.bg/album.php?album_id=50866&photo=41

# 74
Zoui, много сте хубави. сладък синеочко. Ще кандидатстваме за снаха Wink
И аз ще се опитам да дойда в събота

Общи условия

Активация на акаунт