ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 892
  • 772
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Вероятно е кистичка. Получава се понякога при никнене на зъбките. При баткото не съм забелязвала, но този младеж има цели 4 в момента от едната страна на венеца. Все пак за твое спокойствие се консултирай с лл.

# 241
Вероятно е кистичка. Получава се понякога при никнене на зъбките. При баткото не съм забелязвала, но този младеж има цели 4 в момента от едната страна на венеца. Все пак за твое спокойствие се консултирай с лл.
Звъннах на познат зъболекар, който ми каза да не се притеснявам, че и зъб да е не е чак толкова страшно. Просто след време ще се извади, но ще звънна утре и на педиатъра да го питам. Леко се шашнах, а на твоето момче тези кисти твърди ли са като зъбчета

# 242
  • София
Еми теърди ги усещам, ма не мога да преценя честно казано. Сега спи, но утре пак ще проверя.

# 243
Не се панирай докато не го види лекар, на нас - майките - какви ли не идеи ни хрумват за състоянието на децата.
Момичета, внимавайте с коремните преси, аз по принцип съм фен, любимото ми упражнение е и мога да правя страшно много (не че ми личи, де Wink ), обаче скоро попаднах на статия за диастазата, поразрових се по-подробно и се препоръчва преди да започнете с пресите, да се уверите, че нямате диастаза и че коремните мускули са се събрали достатъчно. Аз имам сега около 1 см, което било в рамките на допустимото, но реших да изчакам още

# 244
  • София
Аз правех също коремни преси, но ефект нямаше. И коремът ми си стои. Не знам дали имам диастаза, но мисля, че нямам.....

# 245
Коремните преси са изключително противопоказни при диастаза. Има упражнения, с които може да се тренира корема и са съвместими с диастазата. Между другото на мен точно такива упражнения ми помогнаха да ми се прибере коремът ( не изцяло за съжаление).

# 246
  • WonderLand
И милиони коремни преси да направите корема няма да се прибере. Те тренират мускулите в горната част на корема, а на вас ви трябват упражнения за долната част на корема, например вигане на крака от легнало положение. Освен това е важно човек да тренира цялото тяло, тъй като корема и паласките трупат повече мазнинки, които не могат да се таргетират, за да се махнат трябват цялостни тренировки.

# 247
Корема си го прибрах напъкно с каката на 2рата й годинка. Бях дори по-слаба отколкото преди да забременея. Не съм тренирала, нямах и преди и сега време за това. Изобщо не бях разширена и т.н., всичко се постига, не ядах сладко, картофи и ориз, после всичко си проядох и си ги задържах.

# 248
  • София
И аз с каката още на годинката бях по-слаба отпреди да забременея а корем нямах, а и никога не съм имала. Без тренировки или диети. Обаче, сега, след второто няма прибиране, чак ме е срам, че изглеждам бременна....

# 249
  • София
Какво е диастаза?

# 250
Отдалечаване на коремните мускули един от друг. Проверява се като легнеш по гръб и все едно тръгваш да се изправяш леко и пипаш с пръстчета около пъпа дали има разстояние между коремните мускули. Ако има повече от пръст трябва да се правят упражнения за прибирането им и да не се правят коремни преси или подобни. И аз имам около пръст ама ми е малко трудно да преценя колко точно е... Мислех че нямам диастаза ама се оказа, че не съм проверявала правилно.

# 251
  • София
Еми твърди ги усещам, ма не мога да преценя честно казано. Сега спи, но утре пак ще проверя.
Пипнах днес, точно като зъбчета са твърди и при нас.

# 252
Еми твърди ги усещам, ма не мога да преценя честно казано. Сега спи, но утре пак ще проверя.
Пипнах днес, точно като зъбчета са твърди и при нас.
Благодаря много. Говорих с познат зъболекар каза, че няма място за притеснение. Надявам се да отмине скоро.

# 253
  • София
Дори, пробвах ама и аз не знам. То мускулче няма по мен, та не мога да преценя. Много ми е отпуснат корема. Още преди да забременея и по време на бременността корема ми не беше кръгъл и твърд, а отпуснат в долната част.. Лошо ли е, ако не знаеш и не правиш нищо?

Впрочем на вашите деца главите изправиха ли се? На нашето отзад още е крива - от едната страна малко по-вдлъбната, а от другата по-изпъкнала. Всички казват "нищо му няма на детето", но ММ много се притеснява. Дали да го водим на невролог...

# 254
Хм.. запръв път го чувам това за диастазата. Направих "теста" и имам разстояние точно колкото пръста ми, но аз корем нямам... странно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт