ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 905
  • 772
  •   1
Отговори
# 255
  • София
При мен също е пръст разстоянието между мускулите. И аз имам проблема на Съни с корема. На 165 см съм 50-51 кг, слаби крака, а корем като в 4-5 месец. Имам си мазнини в долната част, но и подуване от газове. И преди бремеността имах, с изключване на въглехидрати и прием на ензими и пробиотици се пооправиха нещата, но явно ми е слабо място, а и сега не внимавам много какво ям.

# 256
  • София
Изобщо не внимавам какво ям, обаче двамата ми са такива щураци, че нямам секунда да седна. Свалила съм около 5 кила от както съм на морето, защото къщата е на три етажа и постоянно съм забравила нещо на някой етаж ...то е едно качване нон стоп. Диастаза имам, по мое мнение около един пръст, но коремните преси не са ми силата и никога не са били, а и не са ефективни в случая, както каза Силвър. Има да сваля още някое килце , но като цяло съм доволна. Корема ми се подува, като се нахраня, но винаги е било така. Чувствам се добре само сутрин. Поне целулит и стрии нямам пък корема ще го гълтам.

# 257
Момичета, почнаха ли децата ви да казват думички, които са различни от повтарящите се срички?

# 258
Моя казва само дай, айде и тата,но тата казва на почти всичко Flushed напоследък почна и бръм-бръм

# 259
  • WonderLand
Казва тати, бабан (банан), кроко (крокодил), айде, кек'ке (кексче), има си нещо завъртяно което изговаря, когато иска да му отворя нещо, но като се замисля май предимно думички с повтарящи се срички казва.

# 260
Нашата казва доста неща, обаче и липсват звукове (не може да произнася доста букви). Повечето думи са й с Т - чаша - Тата, цици - Тити, часовник е Тит тат, щипка - типа, топка - топа, лопата - пата. Казва и диня (всички плодове са диня). Абе на бебешки говори все още, ама те са малки, много е рано да очакваме да говорят. Онзи ден много и се зарадвах като каза "деди тиа бръм бръм"(дядо отива на колата). Ама според мен беше случайно Grinning
Много е сладка, от сутрин до вечер не спира да говори (на бебешки) и идва и ми обяснява разни неща, които аз не разбирам, та даже и ми повтаря, като я питам "какво" Joy

# 261
Нашето се отвори на приказки, казва мама, тате, бабо (което е бати 😂) и отделно баба, дедо (дядо), папа на патето, буу на бухала, цете (цвете), новото любимо е оолгю (охлюв, няма нищо общо с думата, но е много вдъхновен 🤪); обичайното ам ам, бау на кучето, айде, нани и май това е Simple Smile като се има пред вид, че до скоро едно мама и амам редуваше- доволна съм Simple Smile той откъм жестове много го докарва, има си “танц” за калинки, ръчички, глава и колене, ръмжи и имитира риба, конче и мечка и си бърбори някакви негови си неща през другото време

# 262
За сега сме на айде, дай ам ам, га га (маца), па па (пате), бръм бръм, ън(на вън), бау бау и мултифункционалната фраза тикой тикой. Като започне да се обяснява и повтаря тикой тикой тикой......
Трябва да имаме голямо въображение да разберем кое какво е. 😄

# 263
  • София
Момичета, някоя от вас или бебчетата приемате ли пробиотици? Имам цяла опаковка Омни биотик панда /сашета/, само 1 съм изпила и така седят. Искам да ги подаря, ако имате желание? Simple Smile

# 264
Здравейте, някой дава ли редовно Дентокинд таблетки, имам предвид редовно и продължително. След прием в продължение на 3 месеца, правите ли почивка?

# 265
Аз давах доста време, но не максимална доза. Имаше ефект, но сега давам Осадент пилули и съм доста по-доволна, а чакаме предкътници и кучаци...

# 266
Момичета, какво правите с децата, които не искат навън да се возят в количка. Изправя се по нея. А е супер уморително да я водя само да ходи, още повече, че се запъва, иска да прегърне всеки и да се хване за ръка за всеки. Да ми предложите друго "превозно средство". В ерго раницата също не иска да седи.

# 267
  • София
Возя го с тротинетката.

# 268
Имаме наследствена кола от братовчедите, която се бута от мен. В нея се вози доста, количка използвам много рядко, издържа мах 15-20мин в нея. Не е проходила, но с кеф се вози на тротинетка като я придържам.
Относно дентокинд правили ли сте почивка от месец или директно сте сменили ?
Относно почистването на уши, не ми дава и успявам едва да почистя, а виждам че има доста ушна кал и я сърбят. Моля за съвет!

# 269
  • WonderLand
Е как с тротинетки? Не ви ли заболяват гърбовете? Те за нашите дребосъци са много ниски тротинетките.
Ние още ползваме количката, няма драма с нея, но и ние не ходим кой знае колко далече. Навън сме пеша, но площадката и местата за игра са около блока ни, иначе бихме били с нея. Около час издържа да се вози в нея без проблем. За ръка обаче да ходи е голям зор, дърпа се, пуска се, мрънка...

Общи условия

Активация на акаунт