ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 908
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
Моя образ на площадките си ходи, бута ми даже ръката ако искам да го хвана за нещо, опитва се да тича, да се катери.. Нооо извън площадка - не! Ходи три крачки и иска да го нося, най-много от входа до колата върви Stuck Out Tongue Winking Eye с количката и аз нямам проблеми, стои си и си гледа, най-много половин час съм го возила, не ходим надалеч с количката. В колата мнооооого обича да се вози,гледа си и бръмчи понякога Sunglasses

# 271
  • София
При нас все още се вози с количката. Преди обяд за 30 Мин до пазара, но гледам ако пазарувам да излезем по- късно , че да си дремне в количката. Вечерната разходка е около час, тръгваме с количка, но се прибираме или за ръка или на конче, ръце....
Рекорда ни е 15 км отиване и връщане от Слатина до центъра, но тогава и в раницата беше за малко, и поспа и походи, както дойде.
Магси, пробиотика е хубав, запази си го за зимата, може някой от вас да си го изпие!
Аз давах Дентокинд докато свърши шишето, имаше и дни , в които забравях. След него не давам нищо, ако види зор, ще го мисля.

# 272
  • София
Тротинетката ми е със седалка, не съм наведена.

# 273
Значи виждам положително нещо от това, че моят мързелан все още не се е пуснал да ходи сам (а вие вече сигурно даже забравихте кога сте правили прощъпулник). И това е, че стои в количката без проблем много време. Ние си се разхождаме с нея в морската градина, седи си по 2-3 часа, спи в нея малко даже, само го вадя да се разтъпче тук-там, за да го стимулирам да ми пусне вече този пръст. И в този ред на мисли все още не се налага да ходим по площадки, защото толерира скучните разходки Simple Smile

# 274
Завиждам на всички, на които бебетата стоят в количката, моята нали се изправя вътре (изважда си ръцете от коланите и се изправя). Днес в отчаян опит дори обърнах коша към мен с идеята, че ще стои 20 мин да отидем до пазара - но, уви, не стана. Ако мрънкаше, пука ми, нека си реве, аз ще я заведа до където съм предвидила, но с това изправяне и откопчаване, е на път да се хвърли, дори за 10 мин. А неочаквано, като вървене, издържа навън около час и половина и после иска да сяда. Но проблема е, че се спира, върти, на всички посоки, закача всички хора. И за това време изминава много малко разстояние.. Четох за тези коли, които трудно карали по неравности, около нас никак не е равно. Май към триколка ще трябва да се насоча, но не знам и там колко ще иска да седи.. А дори и в магазина да я пробваме, шанса да иска да прекара час вътре.. А иначе ние миналата седмица направихме прощапулник, но тя ходи сама когато сама реши.

# 275
Аз не ползвам количка от много време. Навсякъде или го нося като се измори или ходи. Просто никакъв шанс. Стои само в едно малко моторче на улицата като брат му го бута, но това е за 10 мин. и дотам. Но той и като сме навън не спи въобще. А мислех да купувам лятна количка, ама днес утре и добре че не купих.

# 276
  • София
И моето човече не иска повече от 20-30 мин в количката, обръща се, изправя се, но пък и още не е проходил. Чудя се изобщо има ли смисъл да купувам триколка или по-натам направо тротинетка или колело за баланс. С каката не сме имали, но тя от 1г 8мес отказа количката и ходеше пеша. Имала е само тротинетки.

# 277
  • WonderLand
Ditmade, може ли снимка, че нещо не мога да си представя как няма да си наведена?

# 278
  • София
Ditmade, може ли снимка, че нещо не мога да си представя как няма да си наведена?

https://images.app.goo.gl/acwEQepDSdUuKe4j7

Нямам снимка как го бутам, че си смених телефона и всичко е на другия, но предполагам си го представяш как е. Адски удобно ми е. Много е маневрена и той много се кефи. Още с баткото я купих като беше на тази възраст и мога да кажа, че е една от най-сполучливите ми покупки.
Мойта е малко по-стар модел, съответно с около 60 лева по-евтина и няма тази адски удобна приставка за крачетата, но и без нея се справяме.

# 279
Нашата вече си ходи от два месеца, ама си стои в количката като я разхождам, оглежда се и й е интересно. Иначе аз почти не я водя по площадки, тича си в двора, има си люлка, къщичка, пълня й басейнчето. Аз пък заради здравословни проблеми не мога да вдигам над 5 кг, та хубаво че си ходи, тъй като не мога да я нося. Ние от 10 дни не сме се кърмили, мисля че след няколко месечна борба успях да я отбия. Тя не страдаше, ама пък аз го приех по-тежко отколкото очаквах. Няколко дни ревях постоянно, не знам от хормони ли беше, от какво. Цикъла ми подрани с три дни, не че е драма, ама си мисля, че сигурно пак спирането на кърменето има роля.

# 280
  • София
Evcheto 1, а тя не търси ли? Сега как я приспиваш? Вечер какво яде, не се ли буди? На мен ми е мъка тоя път, изобщо не го  виждам това отбиване. Абсурд да го приспя без гърда!

# 281
Аз вече пета вечер приспивам успешно без цокане. Давам сок и после биба, но изчаквам да му се доспи хубаво. Всяка вечер по едно и същи време, един и същ ритуал. Преди бях писала, че миналия месец махнах дневното кърмене. Сега ми остана едно кърмене през нощта, около 4-5 часа. Не знам вода ли да давам като се събуди Rolling Eyes

# 282
  • София
Водата не помага при нас. Пие я ама не му е достатъчно, за да заспи пак.

# 283
  • София
И аз махнах дневното, но само защото майка ми го приспива, а и той е зверски уморен след плажа.
Вечер изобщо не знам без биба и цокане как ще се справим...

# 284
Според мен ако през нощта цокат сериозно т.е. все едно се хранят, значи не им достига яденето през деня, за да изкарат цялата нощ.

Общи условия

Активация на акаунт