ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 912
  • 772
  •   1
Отговори
# 570
  • WonderLand
Привет, Лени, и добре дошла Heart

Аз пък и да давам никой не се и засилва да го пипа. Той моя пък и не позволява, направо откача ако му се случи, та нямам притеснения.

Иначе се нареждаме и ние сред харемавите. Много е гадно, не може да диша през носа, сополите са воднисти и го мъчат. Ходихме до центъра с който педи има договор, а то един дядо го преглежда, дето кой го знае какъв е, много ме изнерви и накрая ни изписа Ксилометазолин Angry Ще гледам да закрепим нещата до понеделник и ще го водя при нашата педи за нещо по-адекватно. Надявам се да се разминем без температура и да спи добре тая нощ.

Мая, същата работа и при нас. Както висчко беше топ изведнъб някой ми смени двъето и сега се приспиваме с хиляди гушкания и увещания, защото просто не иска да си ляга до към 11 вечерта. А иначе беше редовен, към 9 беше готов, влизаше в кошарата и заспиваше сам с бибата.

# 571
Момичета, може ли някоя от вас, която е минавала през това, да ми разясни за изследвания за постъпване в държавна ясла. Кръв и урина за ясни. Акото колко време може да се съхранява преди да се занесе в лабораторията? Тиксото как се лепи, после как се съхранява? Продават ли в аптеките стъкълцето, на което се залепя тиксото?
Нашата педиатърка за нищо не става и никога не мога да взема думата, за да питам каквото ме интересува и полудявам. Предпочитам да питам вас за информция Simple Smile Благодаря предварително!

# 572
Момичета, може ли някоя от вас, която е минавала през това, да ми разясни за изследвания за постъпване в държавна ясла. Кръв и урина за ясни. Акото колко време може да се съхранява преди да се занесе в лабораторията? Тиксото как се лепи, после как се съхранява? Продават ли в аптеките стъкълцето, на което се залепя тиксото?
Така.. ние минахме през това още м. май - акото в хладилник (в контейнер от аптеката) - до 24 часа. Стъклото (за фецес ) - от аптеката, стотинки беше. Тиксо ми обясниха в аптеката, може и най обикновено, но да няма пръсти. Така и направихме. Преди тоалет, лепиш и отлепяш (само на дупката) и после на стъклото.
Аз да се запиша, че май пак се разболява госпожицата. Предният вирус след ваксината беше 11 дни сополи (само), минаха 7 дни и тази сутрин се събуди с увеличени лиги и леки сополи (засега не текат, но се чуват, като се опитва да ги духа). Засега ги гледам, но следобед може и да прибегна към инхалации и капки и прахосмукачка.. И естествено, днес пак не е на градина. Цели 5 дни ходихме този месец, още 2-3 дни и може да свършва месеца..

# 573
  • WonderLand
Аз вече откачам, честно... Едновременно са тръгнали всички кучешки + предкътниците, които пробиват на 1000 места, та лигите са с кофа да ги събираш. Не търпи лигавник господина и го преобличам по 20 пъти на ден. В момета съм разпънала сушилника пред климатика и суша 5 тениски от сутринта. Отделно вчера вдигна температура и го водих на друг педиатър, та изписаха Авирон и инхалации с Пулмикорт, а междувременно хремата стана задна и кашля. От всякакъв вид аспиратор изпада в истерия, изпитва истински ужас и не мога да му почистя носа, та го пълня със Стеримар и се надявам да изтече нещо. Някой има ли идея как се учи дете да си духа само носа?

# 574
  • София
Това със зъбите е адски неприятно. Цяло лято бяхме на същото дередже. Осем зъба едновременно..разказа ми се играта,за щастие всички пробиха освен горните два предкътника, които са се подули зверски,но поне са само два. Той не можеше да си отвори устата от буци по венеца.
Тоя пулмикорт може да е кортикостероид, обаче аз много го уважавам, няколко пъти ми е спасявал баткото от развиване на пневмония. При баткото стана от самосебе си на две години се научи да духа носа. Малкия духа като му кажеш...ама през устата. Много е трудно и изпада в истерия от аспираторите и той. Да чукам на дърво повече от два дни хрема не е имал до сега...Баткото също полудяваше, но в един момент разбта, че това му помага и доброволно идваше. С нвго ползвахме прахосмукачката, защото става за секунди и така всички се мъчим по-малко.
Аз треперя сега още от МПР ваксината и чакам я някой обрив, я нещо друго след няколко дни.

# 575
  • WonderLand
Аз се опитвам да му обясня, че с прахосмукачка става за секунди, даже не трябва да го докосвам, но той просто откача от ужас и в крайна сметка всички се измъчваме. Първо се уплаши и от инхалатора, но бързо му мина и сега с кеф си седи, явно усеща, че му помага и го облекчава.

Иначе от МПР не е изобщо задължително да има реакция, при нас нямаше абсолютно нищо.

# 576
И при нас е мъка с аспиратора насила трябва някой да я държи докато дърпам, а инхалатора и е любим защото постоянно натиска копчето, но не стои с маската аз я гоня с нея. Ама пак поглъща някакви изпарения. Изобщо е мъка като е болна, пищи на вс сиропи, плюе всичко, капки не търпи... Сигурно сега съм и НАЙ-черния човек от всички с тези манипулации

# 577
Едва ли ще ги научите да си духат сополите на тази възраст, аз дори не съм си го и помисляла Grinning Иначе и ние имаме още някакъв секрет от вируса на кака й, не са й текли сополи, дишаше и хапваше спокойно, но на моменти усещам да похърква. Нищо не слагам, не мога сама, трябва мМ да я държи и пак не винаги успяваме, добре че не е тежко положението. Сега съм в чуденка дали и кога да пратя каката на градина, сега е на 6 и само някви бележки искат пфууу. Иначе на госпожицата й излезнаха всички предкътници, но само един е изцяло,  другите са наполовина, виждам ги, иначе изобщо не дава да бъркам. Остана един долен резец, ама май и той е тръгнал. Тя не се лигави, рядко лапа ръце, дано все така да е пу пу.
Дори, прегръдки, да се оправите бързо...

# 578
Ох с тия сополи направо ми иде да се гръмна. Баткото не го пусках цяла година на детска и си беше супер. Е сега ходи 4-5 дни на училище и айде сополи. Оправи се и го пуснах в четвъртък, ходи 2 дни и от събота почна да киха и от снощи пак запушен нос и сополи. Покрай него и малката се разболя заедно пиха антибиотик и тъкмо вчера й се оправи нослето и нямаше сополи и той сега пак та сигурно и тя ще е.
И тя се наплаши от прахосмукачката и даже като минавам с нея тя почва са реве сигурно си мисли че ще й дърпам сополите, иначе като е спряна ходи и си играе с нея. Пробвам да й паказваме с баткото как да си духа носа ама тя духа през устата за сега.Разбира че трябва нещо ама миже би салфетката й пречи да разбере,че трябва през носа.

# 579
Аз стискам двете ноздрички с палец и показалец за кратко и пускам. Спред мен е инстикт да искат да отпушат носа и духат. Проблемът е, че не е ОК да се духат двете ноздри едновременно, но при нас няма друг начин. За да сложа Стеримар на едната, баща и трябва да я държи. Та с нищо не премахваме сополите - или духат или излизат след баня или рев Simple Smile

# 580
Здравейте Simple Smile

При нас зъбите към момента не ни притесняват толкова много,  но те при нея почнаха по-късно да избиват.

Иначе аз се справям с инхалациите, когато спи чакам я да се успи и я слагам, със сополите  се справя баща и, при него плаче, но не се тръшка така, както би се тръшкала при мен.

# 581
Реве, не реве от прахосмукачката, това е.. Няма избор. Вече съм се научила и аз сама да я стискам, така че да мога да промия със стеримар и прахосмукачка. Ама тя е болна през седмица със сополи и то трябва да се научиш. Засега няма разлика със сутринта, не текат сополите, не ги смърча. Видимо единия нос е по-мокър вътре. Тя и сама се учи в момента да си бърка с пръста в носа и после духа и на предния вирус излизаха балончета при това упражнение. Че се смеехме с баща й, че ще отиде на ясла, ще им покаже този "номер" и направо ще ни я изпратят вкъщи (на шега де, тя си стоя всички дни със сополи вкъщи - 11 броя). За инхалациите - пускам на телефона - "кравата лола", тя се радва и стои с маската.
Сигурно сега съм и НАЙ-черния човек от всички с тези манипулации
една докторка ми казваше, че трябва 3 дни да я измъчвам, но след това хремата ще се сгъсти и че малко като порасне ще идва и ще ми казва "ти не ме обичаш", така че свиквам с тази мисъл.

# 582
И ние с тея вечни сополи го научих да духа първо без кърпички минавам, заминам и все му повтарях да духа. запушвах му устата и казваш да духне веднъш като усети как става и няма проблем. Една седмица му се радвахме всички и всеки  го караше   да духа през нослето и вече всичко е ок, давам кърпички и той сам си духа нослето.

# 583
  • София
Мами, продавам това адаптирано мляко. Ако някоя го иска, нека ми пише лс. Запечатано е.

# 584
  • София
Минавам набързо само да се похваля, че от вчера най- после чувам заветното мама....само тати и кака казваше, други думички също от дъжд на вятър, но мама не и не...много е хубаво....
Желая на всички хремави да се оправят, минахме всички през актуалния вирус, аспиратор не се наложи да ползвам, но ако трябва, ще я насиля малко да и облекча. Като цяло съм фен на инхалатора, а и нашата лична все ми казва не я мъчи с прахосмукачки и аспиратори.
Иначе сме си все така неспящи денем, толкова искам да мине на един сън вече. Сега спи около 11-12 за 10-15 Мин дрямка и после пак към 18-19 пак дремва  30 Мин и нощния сън се измества много , чак към 22:30- 23...
Най- трудно ми е да измисля с какво да се забавляваме като не спи...играчките не и задържат за дълго вниманието, редим легото, редим плюшковците, храним ги, приспиваме ги, четем книжки, пеем, но в някакъв момент ми се изчерпва репертоара ....ако имах място в кухнята бих помислила за learning tower, обаче сме на усвоен балкон, тесничко е и най- много да се изгори на котлоните докато готвя....

Общи условия

Активация на акаунт