ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 876
  • 772
  •   1
Отговори
# 645
Аз си я купих от аптека на Sopharmacy в София с поръчка и срещу 5 лв капаро. Дойде след два-три дни. Междувременно бях проверила и в други квартални аптеки и също казаха, че няма проблем да ми я доставят. Цената, обаче, на Sopharmacy беше най-добра, което е логично.

# 646
А за децата един или два приема е и на каква възраст може да се постави?

# 647
Майчета, какво и през колко редуване за температура. Няма сваляне в 16ч дадох панадола в 20 нурофена и сега е на компреси и не помня кое как беше. Да не го объркам ме е страх.

# 648
През 4ри часа нурофен и панадол се редуват. Бързо оздравяване!

# 649
Майчета, какво и през колко редуване за температура. Няма сваляне в 16ч дадох панадола в 20 нурофена и сега е на компреси и не помня кое как беше. Да не го объркам ме е страх.
Може през 2 да редуваш Нурофен и Панадол.
http://www.doctorbg.com/page.php?id=14123 Линкът мисля, че ditmade го е публикувала преди и съм го запазила.

# 650
Въх, аз ли съм в грешка? Сигурна съм, че личната ми го е казвала няколко пъти, че се редуват през 2 при висока t. Панадол и след 2 часа Нурофен, защото са в различни групи, а тези от 1 група са през 4 часа.

# 651
При последното боледуване на дъщеря ми, температура не се повлияваща от Панадол, Нурофен и свещички ефералган. Единствено от капки Хексалгин сваляше. Бяха изписани от лекар, но и температура беше много висока- 39,6. От другите сваляше максимум 0,5 и след известно време пак вдигаше. И друг път е боледувала с температура и от Панадола я сваляше,но последния път незнам какво чудо беше.

# 652
Въх, аз ли съм в грешка? Сигурна съм, че личната ми го е казвала няколко пъти, че се редуват през 2 при висока t. Панадол и след 2 часа Нурофен, защото са в различни групи, а тези от 1 група са през 4 часа.
Нурофен и панадол се дават 3 пъти на ден, пише си го на опаковката, разделени на равни дози през равни интервали -24/3=8 часа . На всеки 8часа даваш едно от двете , редуваш през 4ри часа. За дозирането си пише на опаковката, в никакъв случай не е през 2 часа...
Хексалгина само в краен случай, това си е течен аналгин, никак не е ок за деца.

# 653
Благодаря много, просто се ушашках.
За хексалгин от баткото имам случка и дори не съм купила в аптеката.
Вирус ли е незнам от вчера само температура, утре ако го приеме личната ще го заведа, че в това малкото градче с този ковид дето плъзна хич не преглеждат а температура. Лека нощ от нас

# 654
А за децата един или два приема е и на каква възраст може да се постави?
В листовката пише следното:
"• деца на възраст от 12месеца до 12 години:
За да се осигури оптимална защита срещу шарка, две дози ВАРИВАКС трябва да се приложат с интервал от поне един месец."
В сайта на Поликлиника България пише "с минимален интервал 8 седмици"

# 655
И ние се присъединяваме към болните, сополи от вчера. Аз естествено започнах стандартното лечение - витамин ц, калциев глюконат, имуностимуланти, фенистил капки, промивки с морска вода и по една инхалация с физиологичен, естествено капки за нос, пробваме пак с виброцил. Май е започнал пак да ни действа (не сме го слагали от м. Юли).

# 656
Sirmaa, благодаря много за информацията!
Na na, как сте? Важно е да не смъкваш рязко и по много температурата, дори да падне примерно от 39 на 37,5 пак е ок. Хексалгин е в краен случай, ако е над 39,5 и не се повлиява от Нурофен (не знам защо, но моите деца от парацетамолови не се повлияват). Прави обливания с душ с температура, близка до телесната или с една минимална идея по-хладка от обичайната за къпане. Леко облечен и добре хидратиран. Успех!

# 657
Sirmaa, благодаря много за информацията!
Na na, как сте? Важно е да не смъкваш рязко и по много температурата, дори да падне примерно от 39 на 37,5 пак е ок. Хексалгин е в краен случай, ако е над 39,5 и не се повлиява от Нурофен (не знам защо, но моите деца от парацетамолови не се повлияват). Прави обливания с душ с температура, близка до телесната или с една минимална идея по-хладка от обичайната за къпане. Леко облечен и добре хидратиран. Успех!

Благодаря малко по добре. Изписаха му аверон имал червено гърло и от там вдигал. Играе ли няма проблем, но легне ли си започва да вдига. За хидратирането най ме притеснява, понеже той твърда храна така и не прояде ако се излъже на ден някоя лъжичка пюре и е предимно на кърма. Вода не иска много, но си цока на воля надявам се от там да си набавя и да не се обезводни.
Свещички ефералгам не му я смъква, нурофена по му действа. Лошото е, че аз дете с темп не оставям да спи докато не смъкна до 37,5 и той много се мъчи буден, но пусти му страх.
На всички болни бебоци  бързо оздравяване.

# 658
И аз ви пожелавам бързо оздравяване! А според мен сънят е най-важния фактор за лечение. И 38 да е температурата, ако на детенце му се спи по-добре да спи (поне според мен). Аз съм забелязала, че бебка като заспи и сваля температурата. Термометрите за чело са много удобни, защото можеш да следиш градусите и докато спи детето. Дано всичко е наред с всички ни, в много неприятни времена живеем.

# 659
И аз ви пожелавам бързо оздравяване! А според мен сънят е най-важния фактор за лечение. И 38 да е температурата, ако на детенце му се спи по-добре да спи (поне според мен). Аз съм забелязала, че бебка като заспи и сваля температурата. Термометрите за чело са много удобни, защото можеш да следиш градусите и докато спи детето. Дано всичко е наред с всички ни, в много неприятни времена живеем.
за електроните тернометри ли става на въпрос. Колко им е точността ме притеснява, когато беяхме в боницатадокъорката имаше такъв и каза, че не мерел много точно.

Общи условия

Активация на акаунт