ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 864
  • 772
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз имам Омрон, много скъп, използва се професионално. Еее, ако кажа че дава отклонение до ГРАДУС и половина, никой бяма да ми повярва... Просто е ужас. Меря 40 пъти и усреднявам...Но пак ми е полезен, че докато спи ми е трудно с другия.

# 661
  • WonderLand
На На, не са много точни, но вършат работа да разбереш вдига ли, сваля ли температура. Аз винаги меря на детето, после на себе си, меря по 1000 пъти. Моя дребчо не търпи другия така или иначе. За съня аз също смятам, че трябва да го оставиш да поспи. Детето има нужда от сън и почивка за да се възстанови. Ако не спи ще затрудниш оздравяването. Човек се регенерира точно докаго почива и спи. Иначе е много хубаво, че си цока на воля, това определено ще му помогне ❤️ Пращам прегръдки и бързо оздрававане!

# 662
Да, и аз съм на мнение, че трябвя да поспи. И на двете ми деца съм давала нурофен/панадол, докато спят, ако се е налагало, изпиват си го без проблем. По време на сън вдигат Т, защото организма се отпуска, но е много нужен за оздравяването.
Аз си меря с електронен,  докато спят. Вдигам мишничката и слагам, тези за чело са ала бала, и лекари и в аптеката са ми го казвали. Меря с 2 електронни и сравнявам, имам и блутут,  но нещо не мереше както трябва и му падна батерията...

# 663
Ползвам от тези безконтактните за чело, Microlife, 100лв дадохме за него, но определено не е перфектен.
Аз имам още два електронни за подмишница, сравнявам с тях. Накрая единия дава например 37.5, другия 37.6, а третия 37.8, та горе долу се ориентираш. Иначе като мине 38 градуса и на допир се усеща, че пари детенце. Откакто забраниха живачните имам чувството, че няма с какво да мери човек.
Примерно в работата на мъжа ми са купили някакви много сериозни термометри, сутрин им мерят на челото. Ами онзи ден охраната казал "добре си, имаш 32.5 градуса, влизай Joy "

# 664
  • София
Купих спиртен аз. Добре е, като живачния уж. Имам и живачен от преди години.

# 665
Момичета, чета ви и се чудя, аз от години ползвам галиев термометър, досущ като живачния, не сте ли пробвали? Галия не е отровен и са много точни. Имам електронни, но не им вярвам много.  Имам и такъв за чело и ухо и го ползвам него, ако имам съмнения за малкия, а ако се притеснявам, че не е верен - с галиевия. Единствения недостатък е, че детенце трябва да стои мирно поне 2-3 минути.

# 666
И аз имам такъв спиртен, ама никакъв шанс да накараш детето да стои. Меря с qiuck със златен връх под мишницата и броим до 30, за да стои. Иначе на главата го използвам за ориентир.

# 667
Имам чувството,че и Галевите спряха да ги предлагат в аптеките. Само електронни пробутват.
Аз меря с електронен просто ей така за проверка,след ваксина... Иначе си имам два живачни от едно време и си ги ползвам. Аз обаче все още му меря в дупето. Иначе в Македония не са забранени живачните. Ако някой някога има път натам може да си вземе.

# 668
Бебка вдигна преди няколко дни 39.8 и само хексалгина оправи положението, през другото време нурофен. И ние пиехме Авирон, имаше само темпаратура и за 3 дни мина. Правихме изследвания и се оказа вирус.
Дистанционните термометри хич не мерят правилно, но докато спи детето пак вършат работа, защото въпреки това поне може да се прецени дали е критично висока температурата. Аз не бих оставила детето будно, особено както беше с тази висока температура, та тя едва стоеше будна...

# 669
Аз оставям да спи до 38,5, като меря през около 15мин. Ако вдигне по- висока будя и давам нещо за сваляне, също и мия с вода ръце и лицето, а като вдигна 39,6 направо я вкарах под душа. Като уточнявам, че водата не е студена, а топла с 1-2 градуса по- ниска от температурата.

# 670
Безконтактните за чело са неточни, защото темп на челото се мени от много фактори. Но ако е в ухото е доста по-точно, не мога да повярвам, че моят от Лидл за 20 и няколко лв дава отклонение в ухото не повече от 0,2. Иначе ако сте с електронен и мерите под мишница трябва да чакате 5 минути независимо дали е изпищял или не. Аз с темп ги слагам да спят, няма проблем. Ако започнат много да вдигат започват да нервничат насън и се усеща, освен това аз ги взимам (големия като беше по-малък, сега бебето) или до мен на леглото, или доближавам кошарата и цяла нощ бдя и пипам чело и зад ушите. Макар че малкото като ми вдигна 39,3 от ваксина изобщо не беше топло, но много беше неспокойно и така го усетих. Дано са ви здрави дечицата и лесно да преодоляват вирусите, че то няма как без тях, ама поне да няма усложнения

# 671
Здравейте, дали в темата сте обсъждали ваксината за морбили и на коя страничка? Питам, защото днес ни я поставиха и ми се искаше да споделите как мина при вас! 😔

# 672
  • София
При нас, никаква реакция. Даже обрив нямаше (при баткото на 10 ден се появи обрив, но изчезна за два дни сам).

# 673
Разболя се 7 дни след ваксината (без температури), сополи и оттам назофарингит, мина за още 12 дни. Други реакции нямаше.

# 674
Това е единствената ваксина, на която направи реакция. Температура, обрив, сополи, кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт