ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 862
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
При нас нямаше абсолютно никаква реакция.

# 676
Здравейте. Да попитам- вие давата ли Вит Д на малчовците сега есента и зимата?

# 677
Аз спрях от началото на октомври. Може би трябва, ама все забравям да питам педиатърката, а и ние сме дребни - 9 кг

# 678
Давам Вигантол 2к. Мишето е 8.400

# 679
  • София
Давам биозин. В него има препоръчителната дневна доза. И на двамата давам биозин от октомври до април. После спирам за лятото.

# 680
  • WonderLand
От морбилите никаква ракция нямаше. Вит Д не давам, но мисля от ноември да започна по една капка вигантол.

# 681
И при нас всичко беше наред след ваксината.
Вит. Д,не съм спирала да давам.

# 682
Около 10ия ден вдигна малко температура и никакви други симптоми.
И аз не съм спирала витамин Д. Давам по 1 капка. Тъкмо се бях замислила до 2 години ли се даваше?
Като стана дума за ваксини, миналата седмица "изядохме" последната и педи каза превантивно да дам Панадол. Не дадох и сутринта в 6 ме събуди с 39.2 температура. Направо лошо ми стана като се замисля как съм спала, а детето с температура... трябва с повишено внимание, ама тя не е реагирала никога така и си бях спокойна... направо си изкарах акъла докато подейства Панадола, предвид това дребните колко бързо вдигат температура. No Mouth

# 683
При Т над 38,5 по-добре действа Нурофен.
Педи каза зимата по 10 капки вит.Д на седмица, ортопеда също.
От морбили бебка вдигна Т, за първи път от ваксина. На 9ти ден вдигна Т и казаха червено гърло, за два дни мина.
Аз давам коластра и на двете, изсипвам й прахчето в лъжичката, наскоро четох статия за имуностимулантите, какво боклуци слагат вътре, четете хубаво етикетите.

# 684
  • WonderLand
Аз наскоро четох, че прекалената употреба на имоностимуланти, принерно на всяка лека настинка или сопол, могат да отключат автоимунни заболявания. Аз лично избягвам да давам освен при нужда и по преценка на лекар. Когато малчо тръгне да се разболява наблягам на повече зеленчуци, особено много на лук, праз и чесън, давам витамини и задължително водя на лекар.

# 685
Когато малчо тръгне да се разболява наблягам на повече зеленчуци, особено много на лук, праз и чесън...
А как ги предлагаш?

# 686
  • WonderLand
Когато малчо тръгне да се разболява наблягам на повече зеленчуци, особено много на лук, праз и чесън...
А как ги предлагаш?

В каквото готвя просто слагам по-голямо количество просто. Ако обикновено слагам по една глава лук, слагам две, ако обикновено слагам 2 скилидки чесън, слагам 4 и така.

# 687
Silverdream, моята идея е, че като се разболее давам и след това да приключа отвореното шише. А и като ходи на градина, разбирай докато изгради имунитет, може много да се разболява.. До преди октомври се разболяваше по 2 пъти в месеца и като сложиш 10-16 дни сополи, излиза, че е здрава 4-5 дни в месеца.. Така че градинските вируси не прощават особено. Иначе аз взимам частна кухня (като е вкъщи) и ми прави впечатление, че 3-4 пъти в седмицата има чесън, има и праз 2 пъти.

# 688
Силвър, благодаря! Моят вчера намери паднало чесънче и си го изяде така 😃 мислех, че ще му залюти, ама не.
Иначе аз понякога давам един курс вит. С за подсилване, друго не давам.

# 689
Аз и давам Биозин, почнахме го като се разболя и сега докато го приключи има още няколко приема. Иначе не давам превантивно, само при нужда. Бях се засилила да давам ама четох една статия, че не бива да се прекалява с имуностимулантите при здрави деца и реших да давам само като се разболее и няколко дни след това, да си довърши опаковката.

Общи условия

Активация на акаунт