ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 21 967
  • 772
  •   1
Отговори
# 105
Все пак реших да опитам с пулмикорт, че днес и като плаче се чуват хрипчета. По надишах се с разтвора, та' кога се вижда ефект, знам че трябва да следя как е кашлицата. Проблема е, че тя кашля веднъж на около 2 часа и от 10 инхалация, още не съм чула..

# 106
Все пак реших да опитам с пулмикорт, че днес и като плаче се чуват хрипчета. По надишах се с разтвора, та' кога се вижда ефект, знам че трябва да следя как е кашлицата. Проблема е, че тя кашля веднъж на около 2 часа и от 10 инхалация, още не съм чула..
Когато моята беше болна на инхалации и с едностранна пневмония лекарите все ме питаха “кашля ли, трябва да кашля, някак трябва да я накараш да кашля”. Пък сещай се бебе на 8 м. Как като му кажеш кашляй то започва, та закашля се само няколко пъти за 6 дена лечение и се оказа, че явно е било достатъчно, за да изкара това което е било в дробовете.

# 107
Може да ви се стори малко грубо, но ние имахме същия проблем преди време и с една пластмасова лъжичка натисках езичето по-навътре за да се изкашля. При нас имаше ефект

# 108
  • София
Аз ефект от пулмикорта виждах след втора трета инхалация. Като за едогодишно правех по една сутрин и една вечер с половин ампула пулмикорт + половин физ.р-р. с най- ситното разпрашаване на инхалатора.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 20:57 от ditmade

# 109
  • София
Вчера сложиха ваксина Морбили на детето. Следваща консултация след 3 месеца.

# 110
Ние сме с температура, червено гърло и налепи. От имунизацията и е спаднал имунитета и веднага е лепнала нещо. Sad Толкова я пазих, ама то все става когато най-малко очакваш... Изключително ми е трудно да и давам лекарствата, всичко плюе, не иска да яде и не знам как ще оздравее като поглъща минимални количества или нищо от лекарствата... 😓

# 111
Момичета, извинявам се, че измествам темата, естествено пак ще се връщаме на нея, защото тепърва дечицата ни ще градят имунитет и ще обсъждаме лечения.
Искам да попитам кърмещите какво е положението с гърдите ви. Имам чувството, че моите с една идея са увиснали. Те са малки и не е фрапантно, ама на мен ми действа на самочувствието. Отделно днес свекървата ми обърна внимание как постоянно трябвало да нося сутиен, защото иначе увисвали. Явно и тя е забелязала... Ами кърмя й внучето, по дяволите, може понякога да си затваря мръсната уста. Отделно четох, че постоянното носене на сутиен не само няма да стегне гърдите, а напротив, може да увиснат повече. Аз вкъщи си ходя без, така ми е по-удобно.

# 112
Аз ходих на пулмолог иии защо ли не се очудвам, каза че е здрава и няма нужда нито от пулмикорт, нито вентолин.

# 113
  • WonderLand
Гърдите ми са брутално увиснали, не са и малки, но аз съм доста килограми. Не го отдавам на кърменето, толкова, колкото на начина ми на живот. Гърдите веднъж увиснали няма как да се стрегнат, защото не са мускули, само операция оправя положението. Мен обаче това изобщо не ме притеснява, след второто може и да си направя операция, ще видим. На тъпите коментари на свеки пък никакво обяснение не ѝ дължиш. Аз вкъщи ходя с памучен сутиен за кърмачки от Лидл без банели, но не за друго, а защото не ми е комфортно печените чушки да се развяват свободно в жегата. Но при мен положението е страшно. Преди като бяхабпо-стегнати ходех без.

# 114
Аз ходя и навън и вкъщи без сутиен, кърмих 8 месеца. При мен няма разлика с гърдите. Но те не пораснаха и през бременността. Виж за корема виждам, че не е в топ форма. Преди бременността беше доста по-добре, с танци 3 пъти в седмицата. Сега вечер пак работя, че и домакинска работа и 3 та седмица болно бебе ми дойде в повече. Хем работа, хем бебе..

# 115
  • София
Гърдите ми са малки, след първото бебе нямаше разлика, но сега виждам, че има. Аз съм и на години вече, но пак не ми се струва страшно. След като спра да кърмя ще си проличи истински. Не нося сутиен, нося бюстиета или бански.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 21:45 от ditmade

# 116
Аз все още кърмя вечер и през нощта. Така, че не знам след пълното спиране дали ще има промяна в гърдите. Моите са малки и не виждам особена разлика. Нося предимно спортни сутиени сега. Имам 2-3 кг за сваляне и предимно стягане в бедрата, че там ми е проблемната зона. Иначе корема май си е същия.
За отбиващите да споделя, че успях да махна дневното кърмене за приспиване като една седмица го водих в баба му, за да го приспива. Сега вече и аз си го приспивам денем без кърмене. Но вечер търси. Мисля скоро да започне баща му да го приспива и така да махна и вечерното. За нощните не съм го мислила още Stuck Out Tongue Winking Eye
Бързо оздравяване на дечицата Flowers Four Leaf Clover
Ние ще слагаме ваксината за морбили в края на септември. Та, ще видим как ще е . Сега в жегите не ми се рискува с температура и тн.

# 117
  • WonderLand
Ох, моя почна пак да се буди нощем за цокане, а над 2 месеца не го беше правил. Почна и през деня да си търси и да ми вдига блузата. За сега през деня давам айрянче със сламка и бибата, да видим до кога ще е така.

# 118
  • София
И аз съм с малки гърди, та тъкмо сега малко заприличаха на нещо. Не че са пораснали много, но като спра да кърмя съвсем ще изчезнат - така стана с каката. Ама на мен не ми пречи Wink Аз откакто съм родила ходя само със спортни сутиени, то даже и сутиен не е, ама така и спя, че иначе ако съм съвсем гола ( спя по сутиена и бикини )  с малкия няма да ми е удобно. Обаче, коремът ми няма прибиране, като в трети месец съм! И чертата още ми се вижда, имам чувството, че така ще си остане.....

# 119
Evche, аз каката я кърмих само 4 месеца, като разбрах, че съм бременна спрях, и пак увиснаха малко ( и моите не са големи)... Сега пак кърмя бебето, и макар да са набъбнали, виждам, че положението не става по добре,а напротив.. днес даже ММ след работа ги друска и им се кефи.. на мен хич не ми е гот, но какво да се прави.. на коментари по темата не дължиш никакви обяснения, даже може да добавиш, че не е нейна работа (аз бих, не търпя да ми се месят, още повече за лични неща)

Общи условия

Активация на акаунт