ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 011
  • 772
  •   1
Отговори
# 210
Наистина е едно постоянно падане, откакто проходи. Мисля, че колената й ще са вечно ожулени. Но когато има рана на лицето, мажа с алое за да не останат белези и да заздравее по-лесно. Вече имаме три инцидента. Или пък ако е нахапана и я сърби, вече се успокоява.

# 211
Наистина е едно постоянно падане, откакто проходи. Мисля, че колената й ще са вечно ожулени.
Моята не е официално проходила и пак супер много пада и се удря, все пак обикаля по мебелите, и много пълзи.

# 212
Зизу, с какво алое мажеш? Можеш ли да дадеш повече информация? И аз все се каня да взема листа ама ми е малко тъмна индия процедурата

# 213
С какво олио мажете- слънчогледовото за готвене или с бебешко олио? Сори за тъпия въпрос, но за пръв път чувам и се заинтригувах, че баткото нон стоп е като завърнал се от фронта

# 214
С какво олио мажете- слънчогледовото за готвене или с бебешко олио? Сори за тъпия въпрос, но за пръв път чувам и се заинтригувах, че баткото нон стоп е като завърнал се от фронта
Слънчогледово, винаги имам в шишенце в чантата, няма грешка.

# 215
Някой минава, или минавал ли е през подобен период- синът ми се буди по някое време през нощта и не заспива в следващите 1,5-2-2,5 часа. Понякога без признаци на болка или дискомфорт, понякога със.. Понякога е спокоен,
понякога реве, а друг път си е направо в истерия. Отдавам го на зъбите, но все пак се чудя... Прибягвам до отчаяни методи за приспиване--мазане с гелове, носене на ръце, даване на мляко (което при нас отпадна през нощта на 3мес), бутане с количката в апартамента... В определени моменти се опитва да заспи, но се пробужда, явно от болка. Чудя се ок ли е да се дава панадол за облекчаване в такъв случай и колко често би могъл да се дава, защото периода продължава вече 2 седмици, почти всеки ден. А преди 2-3 месеца преминахме през подобен, също.

# 216
Моя е имал такива нощи, когато избива някой зъб. Но се е случвало инцидентно и съм давала панадол. Заспива след това. Може би два-три пъти да се е случило. На панадола пише през 4 часа, но това е ако има температура предполагам. В случая на буденето от зъби без температура, веднъж през нощта да се даде не би трябвало да е проблем. То и на самия панадол си пише, че е и при болка и зъбоникнене. Но все пак не бих давала повече от две-три поредни нощи.

# 217
Някой минава, или минавал ли е през подобен период- синът ми се буди по някое време през нощта и не заспива в следващите 1,5-2-2,5 часа. Понякога без признаци на болка или дискомфорт, понякога със.. Понякога е спокоен,
понякога реве, а друг път си е направо в истерия. Отдавам го на зъбите, но все пак се чудя... Прибягвам до отчаяни методи за приспиване--мазане с гелове, носене на ръце, даване на мляко (което при нас отпадна през нощта на 3мес), бутане с количката в апартамента... В определени моменти се опитва да заспи, но се пробужда, явно от болка. Чудя се ок ли е да се дава панадол за облекчаване в такъв случай и колко често би могъл да се дава, защото периода продължава вече 2 седмици, почти всеки ден. А преди 2-3 месеца преминахме през подобен, също.

Кога си ляга вечер детето? И Колко сън му се събира през деня, колко пъти го слагаш да спи? Сутрин в колко става? Колко е голямо сега детето? Консултира ли се с лекар, ако смяташ че нещо я боли?
Дай малко повече информация, за да се опитаме да помогнем.

# 218
Благодаря ви много за информацията! Късно видях отговорите, но не посиня за щастие.. вече ще съм подготвена Simple Smile Тея мойте бебета са много топлокръвни... На мен ми е студено климатика като е на 25 градуса, а на малките им е екстра... Недай боже да ги облека.. бебето реве, а голямото си дърпа дрехите... Ужас.. ще ходя с жилетка, пък децата полуголи... 😂😂😂

# 219

Кога си ляга вечер детето? И Колко сън му се събира през деня, колко пъти го слагаш да спи? Сутрин в колко става? Колко е голямо сега детето? Консултира ли се с лекар, ако смяташ че нещо я боли?
Дай малко повече информация, за да се опитаме да помогнем.

Има съвсем стандартен режим. Ляга в 21, става между 7 и 9. Обикновено е с 1 обеден сън час-два. Сега е на година и почти 2 месеца. Преди 2 дни изби единия преден горен зъб и други 2 горни са на път, затова и предполагам,  че събуждането е в следствие на това. По принцип много рядко се събужда нощем, за да си лапне биберона и пак заспива. Не съм се консултирала с лекар специално за това. Давала съм 2 пъти панадол и затова се чудя, при положение, че няма температура, дали е ок да се дава. Иначе на него пише, че е подходящо за успокояване на болката от никнене на зъби, но дали има болка, когато не плаче.. И дали е основателно.. Като ми се насъбере безсъние се чувствам леко отчаяна, и се чудя дали аз не бъркам в нещо.. Благодаря за коментарите!

# 220
Може да пробваш да даваш нещо за зъбките, аз съм много доволна от английските прахчета Teetha, те са хомеопатични. Може Дентокинд стабилно и редовно, че да се натрупа и да действа, гелчетата ако изобщо действат, са с моментен ефект. От Камилия също са доволни (при моето имаше обратен ефект).

# 221
Sia4, предвид, че момченцето ти се буди без плач през нощта, мен лично ме съмнява да е от зъби. Може понякога да са нанесени и зъбки, но толко системно събуждане не е от тях. Смятам, че нещо в режима ви на спане има. Детенцето ходи ли вече? От кога е на един дневен сън? Повечето дечица на тази възраст им е малко една дневна дрямка и се преуморяват, което също води до нощни събуждания.

# 222
Мами, има ли някоя още без цикъл, кърмеща? Ня мен още не ми е дошло, уж ме боля корем и кръст няколко дни, а МЦ още го няма. Болката отмина, и все едно нищо. Правих си теат, отрицателен е, както очаквах де...

# 223
Мами, има ли някоя още без цикъл, кърмеща? Ня мен още не ми е дошло, уж ме боля корем и кръст няколко дни, а МЦ още го няма. Болката отмина, и все едно нищо. Правих си теат, отрицателен е, както очаквах де...
И на мен все още не ми е дошло, но и не бързам, признаци никакви не съм имала.
Ние не се и пазим, защото според Мм не мога да хвана така, че може третото да го изненада неочаквано 🤣.
Личната каза, че въпреки че кърмя било време да ми идва вече понеже организма се изтощавал.

# 224
За паданията ние сме просто....
Преди три дни бяхме в Пирогов и му я лепиха даже, добре че на снимката се видя че не е пукната, че доста се бях стресирала. Ще падат, ще стават и ще се учат, все пак тепърва преоткриват света около тях. Сега си ходи с цицинка и една голяма кръгла дупка по средата.

Общи условия

Активация на акаунт