ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 958
  • 772
  •   1
Отговори
# 375
Аз имам баба на близо и често ходим на гости. Там поне почивам малко, като го приспя и ходя да си върша някаква работа,да пия кафе с някой, да пазарувам, да готвя и т.н. Иначе не съм го оставяла да го гледа до сега. Вечерите сме си с таткото, той помага, не мога да се оплача. Само на площадки не идва с нас, тогава почива от работа,все пак и той има нужда от почивка. Аз пък много обичам да ходим на площадка, особено ако има други деца. Играе си с тях, а аз си седя на пейката и понякога се провиквам НЕ там!! не това, не бутай и тн. Моя също си обира разни неща от земята и ходи да ги хвърля в коша Joy поне не лапа..

# 376
Има ли мами, които приспиват успешно без сукане, биберон и дълго носене/друсане/клатене. Ако може да споделите полезни практики, ще съм благодарна. За момента съм "построила комунизма" с биберона. Само го давам, слагам в кошарата и той заспива след кратко време, но описанието на говоренето с биберон и сравнението с пушач направо ме сразиха 😂 не искам да стигнем до такова положение. Иначе и аз все още прибягвам до биберон, за да спася някой камък или боклук от изяждане.

# 377
Момичета, ние проходихме преди 2-3 дни.Тази вечер забелязах, че стъпва с двете крачета навътре. До сега все ходехме за ръчичка и не съм заставала зад нея, за да го забележа.Някой с подобен проблем, със сигурност ще я заведа на ортопед. Паяк, колани и др. от този тип не е ползвала...

# 378
Има ли мами, които приспиват успешно без сукане, биберон и дълго носене/друсане/клатене. Ако може да споделите полезни практики, ще съм благодарна. За момента съм "построила комунизма" с биберона. Само го давам, слагам в кошарата и той заспива след кратко време, но описанието на говоренето с биберон и сравнението с пушач направо ме сразиха 😂 не искам да стигнем до такова положение. Иначе и аз все още прибягвам до биберон, за да спася някой камък или боклук от изяждане.

Аз вече писах, че приспивам със сок. Слагам го в леглото, давам шишето, стоя десетина минути до леглото като го галя по главата и заспива /в повечето случай/

# 379
33 hope, с обувки или боса? Възможно е от обувките. А и нали до 2 месеца от прохождането се нормализира ходенето.

# 380
33 hope, с обувки или боса? Възможно е от обувките. А и нали до 2 месеца от прохождането се нормализира ходенето.

Боса, съответно и с обувки...
Преспивам с биберон и люлкане в легло, сама да заспи, просто ми се вижда невъзможно

# 381

Аз вече писах, че приспивам със сок. Слагам го в леглото, давам шишето, стоя десетина минути до леглото като го галя по главата и заспива /в повечето случай/

Би ли споделила сока от какво го пие,защото ако е от шише с биберон, то успива детето както с гърдата и залъгалката и не е решение на реалния проблем. Казвам го като майка, която си е приспивала детето така от новородено със сок или ам/кърма от шише с биберон.
Ако пие от чаша или шише със сламка и след това ляга, значи се е научило да заспива без нищо.

Моята бебка заспива със залъгалка. Слагам я в леглото, давам бибата и излизам от стаята. Тя до 10тина минути е заспала.
Случвало се е да заспи без нищо, но реално само, когато е зверски уморена и е станало вече след 11-12ч. вечерта.  Не го прилагам за съжаление, защото бебка ляга около 10 и ще развалим режима на яслата.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 07:18 от Dida1993

# 382
  • WonderLand
Аз само да вметна, че сока съдържа много плодова захар, която много разваля зъбките и не е хубаво да остават немити след сока, колкото и разреден да е той. Според мен ако се ползва неразливно шише със сламка, то така също се имитира биберона. Та според мен това е временно решение. Но приучаването към самостоятелно заспиване е процес. Моят сам си го води и конттолира, без грам усилие от моя страна, за което съм адски доволна. Първо сам отказа гърдата за сън, замени я с бибата, заспиваше гушнат, после гушкането замени с мятане по леглото, докато не осъзна, че кошарата е за сън и сега цока, става, влиза си в кошарата, лапа бибата (която само там стои) и заспива. На обед заспива пак така, но без цокане, като му се доспи казва "нани нани", водя го в спалнята, той сам влиза в кошарата и си ляга.

# 383
Аз му цедя всеки ден сок от домашни плодове. Пие го с шише с накрайник. За мен това е голям прогрес, защото до преди месец някъде ми беше немислимо как ще заспива без цокане. Самостоятелното заспиване е за по-големи деца според мен. Те все още са си бебета и им трябва помощ. Ще го израстат и ще си заспиват сами като поотраснат.

# 384
  • София
Силвър, искрено ти завиждам! Моите никога не са заспивали сами! Малкото може да е изморено и едва да гледа, обаче не заспива, а започва да реве и да мрънка. И докато не дам да суче заспиване няма!

# 385
И Криси заспива в кошарата с биба, но трябва да съм при нея и да я галя.
Преди седмица се пусна и направи няколко обиколки на стаята, но падна и се удари леко и сега не ми пуска за миг ръката, даже стиска. Често срещан сценарий. Дано бързо забрави. Също ми прави впечатление, че стъпва доста навътре, но всички наоколо твърдят, че е нормално в началото. Е, имам едно наум и следя как ще се развият нещата.

# 386
Мирослав откакто дойде лятото отказа залъгалка и заспиване на ръце,топло му беше явно и се изнервяше. Пие мляко(адаптирано) и вечер и на обяд,но не се успива. Пие,слагам го в леглото търкаля се 5-10 Мин. с едно мече и заспива.
Аз имам обратният на Силвър проблем(по напред беше споделила) . Моето зверче не се отделя от мен. Вече и баща си пренебрегва в стаята ли съм. При никой не остава и не отива. Държи ме за крака и се дере (ама наистина се дере). Ужас е.
Като споменавате,че стъпват навътре какво имате предвид? Само горната част с пръстите или цялата вътрешна дължина на стъпалото. Ако е второто е нормално. Така пазят баланс. Това ми обясни рехабилитаторката при която ходим,защото и Мирослав отскоро ( откакто се пуска сам) го прави това.
Предполагам,че и само горната част с пръстите на вътре има същата функция. Макар,че имам познато семейство,в което бащата и двете деца ходят по този начин.

# 387
  • София
И Звезди кривеше стъпалото навътре в началото като проходи, но вече не....сега ходи стабилно и подтичва, явно е било за баланс....
Аз също съм неотлъчно до нея...някак покрай хаотичното кърмене не успяхме да я научим, че може да остава без мен. Ако излизам някъде, не ме търси, но обикновено на мен ми е чоглаво и бързам да се върна. На мен нещата, които ми липсват не са толкова свързани с грижите по малката, таткото за всичко може да ме отмени, по- скоро заради Ковид спрях танците, не ходя по заведения...с моите приятелки лятото мн трудно се стиковаме за срещи, защото те работят, а уикендите са извън сф....липсват ми четене на книга поне 30 Мин, плетях също, театъра, Дом на киното и г8, концертите....
За площадките съм споделяла, че не съм фен...обичам да сме си сами, обаче средната щерка така скучае. Имаме приятелка в съседния блок с тодлърче на 2.5, чудесни са и двете, но моята е с характер и голямата понякога се плаши от нейните писъци или тръшкане....майка и вика споко, нали е кака, да свиква за яслите, но на мен ми става криво...та гледам повече от час да не сме по площадките.....
Всичко се слага в уста все още, опитвам с говорене, но няма мн файда....
Преди в бебешкия период много хубаво се занимаваха с каките, сега за повече от 10 Мин е трудно да я озаптят....как са вашите с катеренето по кухненските столове?

# 388
Аз мога една мини книга да напиша за приучаването на заспиване без биберон. Понеже баткото успях за 3 дни да го науча, бях решила, че и с малкия ще е така (и двамата кърмени, но и двамата не можеха денем да заспиват на гърда). Махнах аз на 10 м биберона на малкия и викам сега ще поплаче поплаче и аз ще го милвам, гушкам (навеждах се в кошарата, не на ръце), ще му пея и говоря и той ще заспи както при батко му- да да, друг път! Така ревеше, че прозорците се тресяха и като се отнесеше не спираше от нищо! Почвах вече на ръце, на цица, в количката- не и не- по един час ревеше като му подмине момента да заспи и нищо не го успокояваше. Цял месец като дойдеше време за заспиване ми се изправяше косата. Тъкмо съм успяла по някакъв начин да го отпусна без рев, минат 2-3 дни и вече не работи. Сетих се да отворя “Ръководство за недоспали родители” и по съветите на авторката за два дни буквално го научих да заспива сам в кошарата по метода Вземи-остави (в случая е само остави, че беше вече много голям). Идеята е 15-Тина Мин преди лягане да се отдели детето в спокойна среда със спокойно занимание (четяхме книжка в спалнята) и после се гушва, целува и слага в кошарата, стоим в стаята и му говорим със спокоен равен тон, че е време да се спи, браво как хубаво е легнало, то само ще спи и т.н без зрителен контакт. В началото ще е супер разстроено (Мамо, защо такава промяна, какво да правя) и ние сме до него, галим, говорим, ако стане право го слагаме веднага да легне, така беше първите пъти много дълго. В един момент легнах директно в кошарата при него, галих го и му говорих, че само ще спи и т.н. Естествено се съдра от рев първия ден. Втория ден не се наложи да лягам, галех го през решетките, мрънка мрънка и заспа. На третия вече даже не мрънкаше. От тогава аз я благославям тази книга, нищо, че я купих късно, щяла е да ми бъде от огромна полза в ранните месеци. Всичко в нея е приложимо ако съумеем да го приложим правилно и упорито. Много дълго стана ☺

# 389
  • WonderLand
Момичета, много са различни децата. Моя е з нов номер - от вчера все ме търси и като ме види се засилва с разперени ръце, гушка ме и... впива зъби колкото сила има в ръцете, краката, врата или бузите ми 😳 и не просто стиска с всичка сила, ами и дърпа, а като му се скарам ми се хили и налита пак. Мисли си, че е игра. Аз като го видя гледам всячески да се предпазя, мъжа ми също ме пази като го види, че е засилен, но въпреки това съм посинена цялата, включително и по лицето. Дайте съвет как да реагирам и да го отуча от това хапане.

Общи условия

Активация на акаунт