ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 940
  • 772
  •   1
Отговори
# 450
Аз давах 2 месеца нон стоп имуностимуланти, сега ги спрях от седмица, малко да си почине детето. Жива е ваксината, и уж са умаломощени вируси, но ги има. Абе доста неща изчетох в листовката, а и тук майки споделиха, ще видим как ще е. Аз си давам пробиотик още. Предполагам, че като с другите ваксини, които казват 2-3 дни да не го събираш с други хора. Нашето не е точно игра на площадките, основно или събираме камъчета или носим на децата играчките (не нашите).

# 451
  • WonderLand
Тя е жива, но деактивирана. Иначе нямаше да е ваксина.

# 452
Доколкото знам за варицела ваксината от много години се пробват да я внесат, но заради някаква бюрократщина с превод на листовката се бави. Аз споделям личен опит за варицела ваксината- първо си направих тест за антитела IGg- нула. Слагах я в Италия, защото тук още нямаха (единствената европейска страна, в която все още се проповядва мнението да се оставят децата да се ошарят, никъде го няма това). Имам само първи прием, защото е жива ваксина и нямаше как да си транспортирам в хладилни условия втората доза. След месец правих тест за антитела- нямах. След още месец детето се разболя и викам айде, не ме е хванал първия прием, ще я карам. След 15 дни точно (когато се проявява варицелата след контакт с болен) вдигнах 40 градуса темп и така два дни. Реших, че се почва, но след това- нищо. Ходих да говоря с главната имуноложка на Варна и тя ми каза, че рано съм направила теста след ваксината и около 2 м след прием се вдигат антителата, проверих с ново изследване- вече имах все едно току що съм карала, хванала ме е. Каза, че до скоро е имало само един прием, но е установено, че процент от ваксинираните губят имунитет след време и са въвели втори прием, за да се бетонира. Ваксината се понася много леко, поставя се масово в чужбина. В Италия бяха супер изумени, че я нямаме, обясниха ми какви точно са последствията от херпес зостер и също така понеже им казах, че причината да я слагам е планиране на бебе, казаха да не забременявам три месеца след ваксината. Според мен точно в момента, в който вдигнах темп е било от заразата, но ваксината точно е “избухнала” и не се опъпчих. И така с моята невероятна сага хахха. Всички ми се чудеха какво съм се вманиачила да в слагам точно тогава, но е факт, че можех да съм вече бременна когато детето се разболя и да се налага да правя аборт. Имах някакво усещане, че трябва да си я поставя.

# 453
Ние пък вчера сложихме 4-ти прием на пневмококовата , тя се слага на година,  ама беба тогава имаше кърлеж и я отказах. Онзи ден гледах по тв някаква лекарка имунолог. Каза, че даването на имуностимуланти и витамини на деца е напълно излишно и даже би могло да доведе до объркване на имунната система и автоимунни болести. Постоянното стимулиране на имунитета без причина не е правилно. Каза, че трябва да се дават единствено, когато детето е болно за да се подпомогне организма. Не знам колко е права,  ама като се замислих има някаква логика.
Аз за ваксината за морбили не четох много, знам че ако се задълбоча никога няма да е сложа Grinning Е мина и замина, не сме я пазили след нея, даже на 10-тия ден заминахме за море и точно тогава вдигна Т, ама на следващия ден беше добре, дори и панадол не съм давала.

# 454
  • WonderLand
Evcheto1, и аз съм същото мнение за имоностимулантите и витамините, смятам, че не е редно да се дават без причина, а само при нужда. Също прекаленото пазене на децата от всичко е мечешка услуга.

Ваксина за варицела вече има в България, вчера с педи обсъждахме, че е сложила вече на много деца. Минах и през аптеката до нас да питам, казаха, че като реша да я слагам трябва да им я поръчам и ще ми я докарат на следващия ден.

# 455
И ние се записваме в болните след морбили - днес е 8 ми ден, малката е със сополи и накашля. Никакъв ефект, че я пазих 6 дни да не вижда деца и възрастни.

# 456
Ние минахме леко, на 10ия ден се затопли малко челото, но това беше.
Не съм го пазила от контакти.От нито една ваксина до сега не е вдигал температура.

# 457
Ние сложихме в сряда ваксината, а вчера баща му се прибра болен от работа Rage днес и аз имам симптоми Sob ужас някакъв...

# 458
Здравейте. Въпрос до майките, които все още кърмят- колко кърмения са ви останали за денонощието?

# 459
Към 3-4, зависи от него.

# 460
964546468... Но то май ние сме от друга планета 😂

# 461
И ние се записваме в болните след морбили - днес е 8 ми ден, малката е със сополи и накашля. Никакъв ефект, че я пазих 6 дни да не вижда деца и възрастни.

Ние също сме болни пак. Щяхме да слагаме реимунизацията преди Морбили..Пак ще отложим...

# 462
  • София
Здравейте. Въпрос до майките, които все още кърмят- колко кърмения са ви останали за денонощието?
Две преди спане и 62525362 нощни.

# 463
Ахах и ние сме в кюпа с 1367753 кърмения даже може и най зле да сме😁 все още на поискване с 1,2 твърди хра е ия завършващи с кърмене. Нощем съм свързана към малкото,, агрегатче,,..
Не знам другите цоцковци има ли някой на поискване още.

# 464
  • София
Болните да оздравяват! Ние сме 4 девойки у нас с хрема и гърлобол, но съдейки по каките, минава за 2-3 дни!
Кърмим се нощем по безброй пъти, просто усетя ли, че шава и подавам "приспивателните" ....денем между храненията и най- вече за заспиване.
Всички ли минахте на един сън? Явно и ние скоро, но ако не се наспи, не и стига...

Общи условия

Активация на акаунт