ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 928
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
  • WonderLand
Моя има 11 зъба вече, чакаме последния предкътник да пробие скоро. Иначе несъгласието си изразява като реве много силно, тръшка се и се извива на дъга. За сега нито хапе, нито се удря, нито нищо кой знае колко драматично. В такава ситуация обикновено го изчквам да се успокои малко, клякам срещу него, гледам гонв очите и обяснявам с кротък глас какво що.

# 526
  • София
Моят не иска да си пие от неговите неразливни чаши, но пие от всичко, от което пием ние с баща му и кака му 😆 И, разбира се, оливането е голямо. Ама сега в яслата ще пие от чаша, така че все тая.
А за тръшкането е пръв! Направо ме е срам да излизам с него по площадките! Като не стане на неговата и просто се мята назад, започва едно крещене, блъскане, вкъщи се засилва с паяка и се блъска в мебели, врати, стени, хапе.....абе, страшно човече! А аз мислех, че  е по-добричък от кака си 😂 Добре че тръгва на ясла скоро, та да влезе малко в час.

# 527
Яслата си е нож с 2 остриета..моята като тръгна и аз си мислех, че малко ще се кротне и ще се научи на дисциплина(явно до преди този момент не съм оценявала кошко е била кротка), но да ви кажа честно може и по-зле да е станало положението, понеже там се събират всякакви деца и както се учат на полезни навици, така и гледат  едно от друго всякакви тъпотии и съответно ги повтарят. ..

# 528
Моята пък се дисциплинира супер много от яслата. Даже като е болна и вкъщи се разлигавя.
Споделете пантофи купили ли сте за вкъщи и какви? Става студено, ламинат и теракота, отопляваме се с климатик. Хлъзгат се и чорапите навсякъде. Много се чудя, знам, че ортопедите препоръчват босо ходене и досега си го спазваме.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 21:09 от Димитрова_87

# 529
Аз засега го пускам по чорапи с гумени “бобчета” долу да не се хлъзга, после ще помисля за пантофи. Мислех, че имам от баткото, но малкият върви с три номера нагоре и нямам Simple Smile
Четката му за зъби е от ДМ на тяхната марка за съответната възраст. Аз и за баткото, и за нас купувам пак такива

# 530
  • София
Вкъщи по чорапи за сега, но за зимата обикновено взимам сандали платнени...те са си като домашни пантофи, но са сандали,че иначе много им се потят краката. Баткото по кроксове, ма дребосъка още не се справя с тях.
Четката от кварталната аптека..няма марка, ама е най-добрата, която съм намирала. Баткото беше с чико ..ама много солено ми излиза. Тая е същата като твърдост, но три пъти по-евтина.

Последна редакция: сб, 03 окт 2020, 22:54 от ditmade

# 531
И ние сме с чорапи със силиконови точици да не се пързаля, но си ги маха постоянно и я гоня да я обувам.

Четки съм взела на Кангаро и съм мн доволна, в момента използвам силиконовата, харесват ми че имат стопер и тя сама се опитва да си мие зъбите (да се чешка) и няма опасност да бръкне навътре в гърлото:
Скрит текст:

# 532
Благодаря за препоръките, това с ограничителя ми хареса, иначе може да стане беля. А Дори на снимката това долу за какво е? Днес го гледах, питах и не знаеха, хаха.

# 533
За почистване на езика. Сигурно на по-късен етап ще се ползва, като си отварят доброволно устите 😂 Ама то и другата четка за тогава 😊

# 534
Аз ползвам някаква от магазинчето при нас, не помня цената, чат пат отваря устата, ама повече я дъвче. Имаме 7 резци, чакаме 8мия и 4 пробили предкътника, като май само 1 е почти излезнал, другите са още с по 1-2 връхчета. Ама не ми дава да видя, та само гадая. Пие от чаша, от нашите чаши, пие фреш със сламка, от обикновенни чаши. Има 2-3 шишета, но с мек накрайник не иска, с твърд не иска, пие вода от нашите шишета, абе иска всичко както нас и кака й. Има си чинийка с мусака, но не, иска да божка от тази на кака й Joy
И при нас го има тръшкането, онзи ден изпадна в истерия, че й взех панталона от ръцете, за да й го обуя, че излизахме. Не ме чуваше, не даваше дая гушна и просто я оставих на мекото килимче, като се тръшка поне да не си удари главата. След малко й мина, все едно нищо не е било...
Аз купих пантофите от Кидсо, като чорап и твърда подметка, полските. Приличат на атипас, много са мекички и удобни за вкъщи. Моята кифла обожава обувки, дрехи, та много им се радва. Взима ги и си вдига крака да й ги обувам и после тропа по плочките хаха. Другите пантофи много запарваха каката и все ги сваляше. Тези засега са ок. Поръчах и чувалче с крачета, поне като се събуди,  да слезне от спалнята, а не да бягам, да не се пребие.

# 535
  • София
Чувалчето с крачоли е най-великото ми откритие. Нито едно от моите не търпи завивка или истински чувал. Това ми реши проблема генерално.

# 536
  • WonderLand
Добре де, не им ли замръзват краката с тея крачоли? И каква е логиката да е като чувал, пък да му стърчат краката, не става ли да е нещо като дебела цяла пижама? Разсъждавам си просто.

# 537
Добре де, не им ли замръзват краката с тея крачоли? И каква е логиката да е като чувал, пък да му стърчат краката, не става ли да е нещо като дебела цяла пижама? Разсъждавам си просто.
Едва ли някой оставя детето си в зимен чувал с боси крака, поне аз лично смятам да слагам чорапки. Моята кифла спи при мен на спалнята, когато ме няма, се буди и се изправя, докато ида до другата стая, може да стане беля с чувала без крачета, а така просто ще се изправи и ще слезне от спалнята, без да се спъне. Даже поръчах и на каката, която е 135 см висока. Вечно е отвита. Баща й я завива по 10 пъти. Така всички ще спят хихи.

# 538
  • София
Ами пижамата колкото и да е дебела, не е като завивка. Ние спим на 17-18 градуса и не мога да ги оставя по пижама. Пробвала съм какво ли не. А чувала е широк и топъл, на него му е комфортно,а аз слагам чорапи след като заспят. А сутрин, понеже който се събуди веднага хуква, поне не ги мисля че са голи докато ги хвана за обличане. Преди купувах от ейнджъл бейби, ама те се самозабравиха с цените и намерих във фейсбук . И съм много доволна, има всякаква дебелина. За сега взимам само зимни, но от както прекарваме повече време на вилата май ще се наложи и есенно-пролетни.

# 539
Аз също много ги мислех, тези чували, обаче спи при нас на спалнята и ако я опаковам и после я завия и с нашата завивка и ще стане мазало. А аз си я завивам така периодично.. Тя си се отвива като й е топло и цяло нощ се гушкаме Simple Smile и гоним със завивката

Общи условия

Активация на акаунт