ЮНЧЕТО е вече на годинка и припка в близката градинка - Тема 10

• 22 900
  • 772
  •   2
Отговори
# 615
Здравейте! Тези, които ще слагат ваксина против варицела, кога ще я правите?

# 616
Аз бих искала да я сложа скоро. Личната лекарка каза, че ако е здрав, не е проблем обстановката в момента. Посъветва ме да изчакам малко не за друго, а защото може най-накрая да я доставят на личните лекари и да не се занимавам с поръчка през аптека. Тази година имало голямо забавяне в доставките по кабинетите - лекарите не разполагали с ваксините за реимунизациите на 12-годишните, та какво остава за препоръчителната срещу варицела.. Поне за София това е информацията.

# 617
Аз се отказах от ваксината за варицела, педи каза, че не ми я препоръчва. Жива ваксина е, боледуват няколко дни след това, често и пъпки, някой ден дано да я изкарат леко.
На нас ни остана само още една, януари, ама педи вика, че я може, я не, сигурно ще е грипна епидемия/пандемия...

# 618
Ние я сложихме на 1г, тук така е по календар, но и да не беше отново бих я сложила. При все че я сложихме с морбилито и още една трите на веднъж не сме имали абсолютно никакви проблеми и реакции.

# 619
  • София
Един или два приема е?

# 620
Нашата 1. Между 12/18 месеца се прави.

# 621
Аз да ви питам - въведохте ли киви? В нета чета противоречиви неща, включително "ако бебето ви е алергично към папая, ананас, сусам, целина, мед, праскова, ябълка, банани, авокадо, череша, слива или круша, тогава той може да е алергичен и към киви". Въела съм всичко без сусам.

# 622
Аз лично няма да давам киви, защото самата аз съм алергична. Но ако нямате алергии в рода, не виждам защо да не дадете.

# 623
Мисля зимата като му дойде сезона да дам.

ПС. От 4 дни сме без биберона! 🤩

# 624
Мисля зимата като му дойде сезона да дам.

ПС. От 4 дни сме без биберона! 🤩

Дори, би ли споделила вечер как заспива

# 625
Момичета, днес изживях ужас. Задави се с малко парче ябълка, спря да диша, добре че не бях сама.. Бръкнах в гърлото повдигна и се и почти я изкара и бръкнах да я извадя, беше ужасно! Тя плака след това много, както и аз, много се изплаших.. Моля за адекватни съвети как се действа, че в паниката просто действах хаотично, още съм под стрес.. Дано на никой не се случва 🍀

# 626
  • София
Момичета, днес изживях ужас. Задави се с малко парче ябълка, спря да диша, добре че не бях сама.. Бръкнах в гърлото повдигна и се и почти я изкара и бръкнах да я извадя, беше ужасно! Тя плака след това много, както и аз, много се изплаших.. Моля за адекватни съвети как се действа, че в паниката просто действах хаотично, още съм под стрес.. Дано на никой не се случва 🍀

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … tsfZuvh5Z0p3D0nfb

Тов ае един кошмар...направо какъв ужас изпитвам от това не е истина. Да не говорим, че баткото ми се задави катобешена 3 месеца с мляко и аз го вдигнах, ама главата му клюмна и се прегъна трахеята някак си се запуши и той спря да диша...та щях да си убия сама детето...после прочетох, че никога не се хваща така малко бебе и че трябва да има поне два пръста разстояние между брадата и гушата. Колко ревах после не е истина...

# 627
  • WonderLand
33hope, много съжалявам за случката, дано не се повтаря ❤️ Това е един от най-големите ми страхове. Моя съвет е да изкараш курс за първа помощ ако имаш възможност.

# 628
Леле, какъв ужас сте изживели... и мен много ме е страх от задавяне, уж дъвче,  ама после царевичките и граха ги вади цели в пампата. Как ги гълта цели не знам. Добре, че си действала бързо, аз не знам, сигурно ще се панирам страшно много Confused
Браво Дори за бибата. Аз все още я приспивам със сукане, не знам как ще я отбивам...
Аз дадох киви наскоро, и портокал давам и грейпфрут дадох преди седмица , две. Слънчогледови семки е яла, не съм давала мед и ядки. Също съм чела за кивито противоречиви мнения, но смятам че вече са големи, не е правила алергична реакция досега и просто й дадох. Не знам за меда, но още изчаквам, зимата ще пийва чайче с мед.

Последна редакция: нд, 18 окт 2020, 23:33 от Elsi86

# 629
Оле и аз всеки път като се храни малкото съм в тих ужас. Той иска сам да яде повечето неща и такиваголеми хапки си тика в устата... като хамстер си я пълни и после дъвче по 5 мин. Отделно понякога тича и се катери докато яде.. дано на никой не се случва такова нещо Flowers Four Leaf Clover Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт