СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 609
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 2 025
  • София
Да не се объркат с тоя португалски преди испанския Stuck Out Tongue Winking Eye
Ако е ФУЧ и и е със сигурност без оценки,бих подкрепила.Ако види зор само ще имитира заетост.
Ама се чудя на нас защо никой нищо не в предложил за иуч и фуч при записването?Сигурна съм че не видях подобна графа в заявлението, което попълва наборката.Дидиа,ти твърдиш че сте писали такива неща.Аманда ,при вас как беше?Сега се вкарах във филм че сме пропуснали нещо...

# 2 026
  • София
И ние не сме попълвали сега заявление. Просто си гледаме какво пише в учебния план от преди 3 години и се намираме на приказка Simple Smile

# 2 027
Нищо не предложиха, но в интерес на истината, докато с баща му се занимаваха със записването, аз бях при зам.-директорката да гледам списъци с надеждата да видя момчета в тях.

# 2 028
  • София
И аз нямам спомен нещо друго да съм попълвала, освен допълнителния час за физическо, който избрахме да е туризъм.

# 2 029
Нищо не предложиха, но в интерес на истината, докато с баща му се занимаваха със записването, аз бях при зам.-директорката да гледам списъци с надеждата да видя момчета в тях.
                   В нашия клас ще има доста момчета.За клас без квоти се получава нещо ,като 1/3 момчета,и си е направо добре.Малката вече е открила едно и основната грижа на младежа е .... да не е единствен.Като и казах ,че са повече тя веднага писа в групата им и сега....издирват останалите.Даже имат списък на класа по №-ра  и разшифроват първите цифри,които показват къде са учили преди това.Търсят познати от тези у-ща и разпитват.Ровят из всички възможни сайтове...С една дума Шерлок Холмс ряпа да яде! Smiling Imp
                   За ФУЧ прочетох в УП и нищо не сме попълвали.Шокът от решението на Неда,че се записва още не ми беше преминал /нали отидохме да си подадем заявление за 2-ро класиране/ и бях почти неадекватна та за нищо не се сетих да питам.Основна мисъл - как ще реагира майка и,ако не одобри как ще укротявам някоя от двете.Даже не повярвах ,че така лесно се разминах с проблема и ...забравих всичко,което си бях подготвила за питане. Rage

# 2 030
Да не се объркат с тоя португалски преди испанския Stuck Out Tongue Winking Eye
Определено първоначално ще има объркване. При сходните езици нещата уж са близки, но не съвсем.
Например италиански - испански
mondo / mundo свят
gelato / helado  сладолед
casa / casa къща, но на единия език е 'каза', на другия 'каса'
Когато се съберат доста такива думи, определено се допускат грешки. При предлозите съвсем.

Имаше Дни на португалската култура във Варна преди известно време (преди ковида) и организираха разни активности, имаше и прожекция на филми. Ами не ми звучеше изобщо добре португалският (аз бях с друга нагласа и очаквания)... Иначе е интересна страна.

В нашия клас ще има доста момчета. За клас без квоти се получава нещо като 1/3 момчета и си е направо добре. Малката вече е открила едно и основната грижа на младежа е .... да не е единствен.

Паралелката на дъщеря ми са 25 деца, 20 са се открили, от тях само 3 са момчета, тя е много разочарована. Остава надеждата сред останалите 5 неизвестни да има момчета. Зорът не е за нещо друго, а да има кой да прави щуротии в часовете. Тя предпочита момчешки компании.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 22:02 от SamoDiva

# 2 031
Само на Aila ли ще стискаме палци до сряда? Има ли други на 3-то?

# 2 032
  • у дома
Само на Aila ли ще стискаме палци до сряда? Има ли други на 3-то?
Бендива също редеха наново  желания,заради грешна подредба,ако не се лъжа.

# 2 033
Преди малко се сащисах от случай, в който дете с много висок бал, записано в АК участва на първо, второ, подало документи и за трето класиране. На въпроса “- Защо?!” е отговорило “- Забавно ми е и искам да видя до къде ще стигна...” Нямам нито обяснение, нито коментар.  
Тук имаше разни питания дали бал *** ще стигне за смг. Сега загледах таблицата от второ класиране и я сортирах по максимален бал. Виждам, че в ТУЕС има прекласирано дете с бал 482,5 (бал равен за прием в смг на второ), има прекласирано дете с 482,25 в 125-то и прекласирано дете с 482 в НПМГ. Предполагам и трите ще играят, защото и в трите училища има свободни места. Има и прекласирано момиче в НЕГ с 486,5, което вече никой не знае на колко се равнява за СМГ. Та за мен всеки бал под 482 дори е изключително рисков за смг на трето. Но всеки си знае.

Благодаря Мария, много полезна и навременна информация

# 2 034
Явно още не си е достигнало първото желание 😉 Няма да се учудя, ако успее на 3-то и се запише в ДГ.

# 2 035
Може и на мен да стискате палци. Не за Ния, за мноооого близко детенце. Мисля, че си заслужава да рискуват, пък ще видим.

# 2 036
  • София
Може би бавно загрявам, но нали участвалите на първо и второ трябва да представят свидетелството за 7-ми клас, за да участват на трето? А в случая то би следвало да си е в АК, след като детето е записано там. Какво пропускам?

# 2 037
На 4-то 🙂

# 2 038
Не участвалите. Тези, които са се записали и после са изтеглили документите.

# 2 039
  • София
Да, ние ще участваме. Днес подадохме. Голям страх брах, колко пъти гледах кое след кое е... Не е истина!

Общи условия

Активация на акаунт