СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 595
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 2 070
Да, наистина след първо се ходеше до училището, за да се заяви второ. Явно родителите знаят за забавата... Детето ми разказа за случая и ми докривя много.
Не точно, ходили са да подават за 2-ро. Според мен не е това, което си мислите.

# 2 071
В експеримента участват много повече училища. Класираният спортист променя по цялата верига ситуацията. Никога несмяталият да се записва в СМГ спортист, ако не беше кандидатствал, дете щеше да е класирано там, вместо в НЕГ, да речем. Неговото място пък щеше да е свободно за някой от АЕГ и т.н. , размествайки децата до училищата с бал 200.

# 2 072
Коя учителка по бел? Какво изпуснах

# 2 073
Хаха, Хепи, каква учителка по бел?

# 2 074
  • София
Но Дидева е съвършено права, че подобни прояви следва да бъдат стопирани в зародиш, сиреч с нормативни разпоредби някакви.
Хората могат да бъдат каквито си поискат, затова съществуват закони както се казва.

Хепи, аз понеже споменах учителка по БЕЛ - нашата, от вече предишното училище. Много пъти съм писала за нея тук.

# 2 075
Вероятно да "гласуват" електронно? 🤣
Дори не съм забелязала.
Иначе девойката се дърпа, дърпа, пък си направи ФБ профил преди малко. Веднага откри момиче от съседен клас, с което ходеха заедно и на школа, прието в нейното училище. Та вече е и в онази група. Която май била малко спам, ама карай. 😁
ПО: И виж ти какво нещо, след мене веднага се сприятели с онази разкошна учителка по БЕЛ, за която знаете.
тая учителка. Joy Аз следя ред, щото май само с нея сме в едно училище и още една две мами
Сакън да не изпусна нещо
То малко аз по моята си тема, вие по вашите....Joy

# 2 076
  • София
Сори, Хепи.
Щях да обясня, ама да не стана досадна, понеже през последните месеци доста пъти се възторгвах, пуснах съкратената версия. 🤣

# 2 077
  • София
Успех на участващите в трето!
Да ви се подредят добре желанията!
В нашето заявление като ИУЧ са посочени по 1 час Философия и Музика. Иначе има интересно звучащи извънкласни дейности като Дигитална креативност и Гражданско образование.

# 2 078
Момичета  , питах и по - рано какъв е шанса според вас на момиче с бал 360 да се класира на 3то в 22, 32, НТБГ? Благодаря!

# 2 079
ЧУ не могат да влязат в системата на МОН за класиране, защото нещата там също са динамични и си имат собствен подбор и срокове. Няма как да се синхронизират.
А и, честно казано, не виждам нищо нередно дете да си пази място в ЧУ като резервен вариант, ако семейството може да си позволи таксите и да се бори за 1-то си желание в ДУ. От една страна задържа нечие място в ДУ. Но пък  много места се освободиха от деца, отказали се от ДУ след 1-во и 2-ро.
Всяко дете, явило се на НВО, има право да се бори до последно.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 00:10 от Warwick

# 2 080
citron, защо ли си мисля, че познавам учителя от примера ти! Joy
Ако е същият, потвърждавам! И аз бях леко притеснена, когато детето взе да споделя за разни разговори в час, но е факт, че за пръв път го видях целенасочено да седне и да се подготвя за часовете по този предмет. Чете, пише..., а може и благодарение пък на точно този човек да се е "отпушил" с писането на български...
Simple Smile Най-вероятно е същият. Децата ни имат пресечна точка в училище Simple Smile .
И аз бях много шокирана тогава, но децата си го харесват , а и материала си вървеше, и интерес имаше. За разведряване на ситуацията, каза детето Simple Smile (Все пак, и ние нямаме император, а и за Япония не ни е грижа Simple Smile )
Мисля, че им води в 9 и 10 клас. После имаше и друг преподавател. На школа не е ходил, само с подготовката от Училището, а на матурата изкара много добър резултат.
Абе, много се филмираме Simple Smile Ще се справят децата.
Виж, ако е ситуацията на Didia, със секти и други зависимости,  тогава е зле положението! Аз обаче, няма да мога да се преборя, нямам капацитет. Didia, шапка ти свалям! Дано в напечена ситуация има наблизо някой родител, като теб!

Мен, повече ме е страх от промяната в децата. Прекрасните ни деца, които са учили и показали добри резултати. Записали сме ги в елитните гимназии (и бал не сме похабили). Проверили сме, кой ще е класен, има ли текучество при учителите, какъв е учебния план. Даже и университет сме избрали. И изведнъж, не им се учи, не им се ходи на училище...От това ме е страх...
Защото, в онова елитно училище, в което бала беше над 450 (и няма разлика с голям диапазон) и все прекрасни деца са събрани, в края на 8 клас, напуснаха 5-6 деца. Заради успех и неизвинени отсъствия. И на поправка имаше. И в другите училища са обявени дати за поправка и там прекрасни деца учат. И дойдоха деца от другите училища. И тях за това ги местят. Имаше и от горните класове - повтарят. А само преди една година, тяхните майки са редили желания и тичали от класиране на класиране...
От това ме е страх, да не ме стига. Дори само Едно дете да има в класа, на което да не му се учи, ако е мойто, за мен е 100%

# 2 081
  • София
Момичета  , питах и по - рано какъв е шанса според вас на момиче с бал 360 да се класира на 3то в 22, 32, НТБГ? Благодаря!

Ети, не бих искала да ви разочаровам, но не е много висок шансът. Все пак ги пишете и сложете надолу възможно най-много желания в низходящ ред с още училища - примерно 7-мо, 1-во, 12то, 127-мо, които са в таргета на този бал, с добра локация и чудесна репутация. Сега къде е детето?

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 00:29 от Azzy

# 2 082
  • София
И мен много ме е страх, не защото синът ми е изкарал някакъв супер бал, а просто защото е добро дете. Страх ме е да не попадне в лоша компания, да не се изкуши от разни вредни навици. Да не говорим като ги удари хормона съвсем и се намесят любовни драми. Нали казват хората, да не те стига това, дето майка ти мисли. Дано имат късмет просто! Че ще има промяна и стрес у тях е ясно...
Момичета  , питах и по - рано какъв е шанса според вас на момиче с бал 360 да се класира на 3то в 22, 32, НТБГ? Благодаря!
Синът ми е с подобен бал, 368, в нашия списък беше само 32ро от изброените. Миналата година на косъм би му стигнал за някои паралелки, поне от това, което гледах. Тази година - никак. За трето не знам дали падат още.

# 2 083
ЧУ не могат да влязат в системата на МОН за класиране, защото нещата там също са динамични и си имат собствен подбор и срокове. Няма как да се синхронизират.
А и, честно казано, не виждам нищо нередно дете да си пази място в ЧУ като резервен вариант, ако семейството може да си позволи таксите и да се бори за 1-то си желание в ДУ. От една страна задържа нечие място в ДУ. Но пък  много места се освободиха от деца, отказали се от ДУ след 1-во и 2-ро.
Всяко дете, явило се на НВО има право да се бори до последно.
Какво значи "до последно"? Да заема две места до 14.09 и вечерта да реши къде иска ли?
Все в един момент трябва да се вземе решение и явно, ако процедурата не сложи спирачки, ще има скучаещи семейства като в дадения пример, да си разнообразяват лятото.

# 2 084
  • София
Всички тези вълнения са нормални. Страхът от неизвестното се проявява. И аз бях проучила учителите. За такива, за които бях чула недобри неща, оказа се, че детето ми се сработи с тях и изискванията им. Може би и те са претърпяли промяна, но и споделените впечатления от познати са субективни. Е, да, не ставаше дума за секти и гледачки...
citron, аз спрях да се филмирам за конкретния учител по БЕЛ още първия месец. Виждам го да се готви, да чете. А по време на ДО чух и каква дискусия проведоха. Определено ги предизвика да мислят.
А за промяната в децата..., за съжаление, ние родителите, имаме голяма вина/принос за тази промяна. Не успяваме да бъдем толкова адаптивни, колкото изискват отношенията ни с тях. Те растат по-бързо, отколкото ни се иска на нас, а това понякога отваря голяма пропаст и в комуникациите ни, и във взаимното ни доверие, и във възприятията ни едни към други.

Общи условия

Активация на акаунт