СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 178
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 435
Има ли статистика излязла за София?

# 436
Наистина не са паднали много баловете

# 437
  • София
Моля, обяснете ми как е възможно максималният бал за 2-ро класиране за СМГ/АЕ да е 492, при положение, че на първо класиране се влозаше с по-нисък? Не ме засяга, моят е записан, но се зачудих....

# 438
ssani, моето със сигурност не е. Той няма профил във Фейсбук

# 439
  • Пловдив
Хуманитарната гимназия в Пловдив още по мое време беше ИИЧЕ, а аз завърших преди 21 години. И МГ още по онова време беше ИИЧЕ. За преди 1990 не споря как е било.

# 440
  • Отвъд алеята зад шкафа
Както предположих, има малко мърдане в баловете, дори и в средния сегмент с балове. Тази година наистина повече деца избраха да се запишат още на 1 класиране и да не участват в 2-ро. При нас щеше да има класиране в по-горно желание, което обаче се оказа по-нежелано впоследствие.

# 441
Моля, обяснете ми как е възможно максималният бал за 2-ро класиране за СМГ/АЕ да е 492, при положение, че на първо класиране се влозаше с по-нисък? Не ме засяга, моят е записан, но се зачудих....

Обяснявано е няколко пъти, вкл. и днес преди 2-3 страници- прекласиране на деца/дете в същата паралелка, в която е било класирано на първи тур, но е подало заявление за участие във втори и не се е преместило по-напред.
То не винаги е последното прието по бал дете на първо класиране. Затова и балът му е по-висок от приетото като последно дете от първото класиране.

https://www.bg-mamma.com/?action=post;quote=41096049;topic=12375 … 52bef07c3a00d7c74

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 15:28 от Judy

# 442
  • София
Това е за СМГ/НЕ балът. За СМГ/АЕ е 482,5 на второ класиране.
Иначе Санака по-назад в темата обясни как може да се случи така, че на второ балът да е по-висок от този на първо. Прекласирано дете с по-висок бал; дете което е участвало на второ класиране, но не се е класирало на по-предното си желание, а отново е класирано в същата паралелка.

clevermary, да, излезе статистиката: http://ruo-sofia-grad.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d … 8%d1%8f-%d0%b1-2/

# 443
  • о`майна лунна нощ е
Хуманитарната гимназия в Пловдив още по мое време беше ИИЧЕ, а аз завърших преди 21 години. И МГ още по онова време беше ИИЧЕ, за преди 1990 не споря.

В плана за 8-ми клас в Хуманитарната гимназия в гр. Пловдив са заложени 648 часа език в основните предмети, 72 в избираемите предмети и още 72 /различен/ във факултативните. Последните вече се конкурират като избор на детето между втори език, музика и изобразително. Което си прави обучение 720 часа+евентуално още 72 по език от всичките 1296, които са в плана на 8-ми клас. Отвсякъде си е интерзивно, а не засилено.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 15:05 от `ТуиГ

# 444
Аз отворих справката, баловете са още по-високи от миналата година. Минимален бал за момичета в 1 АЕГ - 449.
Във Втора: 440.5 Dizzy Face
ФЕГ: 440
При момчетата също са скочили, например ФЕГ е с минимален 402, при 392.5 за миналата година.

# 445

Не помръдна на 2ро класиране - 73 СОУ НЕ, ФЕ момче, макар че отпред бяха само английската паралелка и СМГ в листата му. Бал ЕГ 449, МГ 469.5.
Някой в 73 СОУ Не ФЕ?
В никакъв случай не съжалявайте за НЕ/ФЕ.

Аз не сьжалявам, преди 5г сестра му завърши същата паралелка, сега е с 5 езика, работи и учи в Англия. Но той е възпитаник на СМГ и си го искаше. Езиците не са му толкова страст, но... той сам си подреди желанията. Малко ще му е зор, но това е. В момента иска да запише, а аз се надявам до утре да не размисли, защото днес не мога да отида с него... Защото с този бал за СМГ сьм почти 99.99 % сигурна че нито на 3то нито на 4то си заслужава да се рискува...
Ние сме там от миналата сряда. Това му беше желанието да учи точно тези два езика (и двата са нови и аз малко се притеснявам, но в училището казаха, че се започват и двата отначало). Живот и здраве ще се видим на родителската на 10 септември. Честито на всички приети и доволни от класирането деца и родители, а на останалите кураж и късмет в следващите класирания! 😊
Mama_mia_ma, преди родителската среща можем да се уговорим на лично - за да се познаем. Доколкото разбирам, вие също сте с младеж? Мисля, че имаше още една мама от паралелката тук?

# 446
  • Пловдив
Туиг, така е. Затова и не приемам мнението, че е РИЧЕ. Възможно е да е било така до 1990, но след това и тя, и МГ са вече ИИЧЕ. А аз също съм възпитаник на Хуманитарната гимназия - тя даже точно по мое време стана такава.

# 447
  • Пловдив
Хуманитарната гимназия в Пловдив още по мое време беше ИИЧЕ, а аз завърших преди 21 години. И МГ още по онова време беше ИИЧЕ. За преди 1990 не споря как е било.

Така е, по мое време (преди 22 г.) също.
Миналата година не се ли казваше ХЕГ

# 448
  • Пловдив

Така е, по мое време (преди 22 г.) също.
Миналата година не се ли казваше ХЕГ

ГХП - така пише на моята диплома, сега са ХГ

# 449
  • София
Щеше да му стигне на сина ми за 1 АЕГ, ама... Не иска второ класиране и това е.

Общи условия

Активация на акаунт