СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 135
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 525
Тц, нашата паралелка по джиткане ще ви отвее😁

# 526
  • Бургас
Моя е за паралелка професионален геймър, с профил Фортнайт и АЕ. 😂
Пуснат ли такова нещо ще учи денонощно, за да го приемат. 😅

# 527
И аз стискам палци на Ваня.  А и да остане в СМГ няма да й е трудно. Тя очевидно просто се е притеснила на НВО и затова е изкарала по-ниски резултати от обичайните. Достатъчно дълго време е решавала задачи, знае какво да очаква по математика в училището. А и в гимназиален етап там  не е толкова сложно по този предмет. Състезателите си ги подготвят с по-сложните задачи, а останалите просто си учат училищна математика на ниво. Оцеляват и хората без математическо мислене. Вчера си припомняхме с една съфорумка за училищните години и си дадохме сметка за тези неща. На никого не му е било непоносимо тегаво. Училище като училище.

green dawn, а защо детето изведнъж загуби интерес към японския? Нали харесваше училището... Най-вероятно това е само временно разочарование от несбъднато придвижване напред.
Моето пък на този етап няма никакви претенции за езиците. Казва - език като език, учиш го, за да можеш да общуваш с повече хора и да търсиш информация. Без лирични отклонения как звучи и т.н

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 19:40 от Amanda.D

# 528
И паралелка дегустатори на бира ще се приеме добре Joy

# 529
  • София
И аз стискам палци на Ваня.  А и да остане в СМГ няма да й е трудно. Тя очевидно просто се е притеснила на НВО и затова е изкарала по-ниски резултати от обичайните. Достатъчно дълго време е решавала задачи, знае какво да очаква по математика в училището. А и в гимназиален етап там  не е толкова сложно по този предмет. Състезателите си ги подготвят с по-сложните задачи, а останалите просто си учат училищна математика на ниво. Оцеляват и хората без математическо мислене. Вчера си припомняхме с една съфорумка за училищните години и си дадохме сметка за тези неща. На никой не му е било непоносимо тегаво. Училище като училище.
Благодаря за окуражаването! Нямам представа защо чак толкова нисък резултат има по мат на НВО, на тренировъчните се въртеше към 70-80 точки, а на НВО то е с 50. Така и не стигнах да и дам вкъщи на спокойствие да пререши задачите. Тя се беше притеснила много след като си провери точките след НВО-то по БЕл и това също може да е оказало влияние. Последните две години по математика си изкарваше на контролните 5 или 6, тоест не е като да не се е справяла. Реално математиката не я притеснява толкова, макар че би била доволна да няма всеки ден домашно и задачи Simple Smile. Притеснява я вторият профилиращ, а именно програмирането. В пети клас сблъсъкът с КМ , тоест С++ беше трагичен и предвид, че в 11 и 12 клас наблягат на профилиращите, а и заедно прегледахме програмата за този профилиращ, основно това се очертава като проблем.

# 530
Толкова се радвам! На първо класиране пилето беше класирано в НТБГ - банково дело с френски език.
На второ 35то Немски, РЕ,ГЕО. Адски е щастлива и много се надяваше!
Момиче, бал 416.
И ние сме тук още от първо класиране, младеж с бал 419,5, записахме се директно, не сме ходили на второ, видя се, че за 73-то не ни стигат 10-на точки. Доколкото знам, в тази паралелка са и madkatt, и tania5678.
Знаете ли дали има Фейсбук група на осмокласниците 2020/2021?

Ние се придвижихме едно място напред до паралелката с БЕЛ, която ни беше повече на сърце заради литературата, така че се записваме тези дни. Ще следя с нетърпение за група, за да метна една осмокласничка натам Simple Smile
Нямаме търпение за новото училище!

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:20 от madkatt

# 531
  • Отвъд алеята зад шкафа
Дано да има нещо желано за Ваня на 3 или 4 класиране!

Ние утре отиваме за униформи, че миналата седмица нямах време да я чакам да мери.

# 532
  • Някъде в Европа...
Моето предположение за СМГ тотално се размина с действителността. Само 75 стотни падна за НЕ, като има деца с 492, които не са приети и остават с АЕ. Явно са играли и допълнителните критерии.
За сметка на това пък СМГ с АЕ - 5.25 точки надолу.
Явно децата, които са се отказали на първо, за които говорихме по-рано в темата, са били преобладаващо с АЕ.

Във Варна МГ с НЕ движението е само 1 т. надолу - мин. 489, но пък в Езиковите се влиза с бал под 430.
Същата е тенденцията и във В. Търново..За ПМГ почти не е мръднал балът от първо класиране, докато в ЕГ е надолу..В сравнение с мин. година около 20 т. отгоре..
Добре, че в София има квоти..Във ВТ няма нито в едно училище и някак си се "районират" - ЕГ е женска, докато ПМГ - мъжка. Като записвах синковеца след 1 кл в СХН, класът му е 17 момчета и 9 момичета (едва ли има някакво кардинално разместване, защото по първо желание бяха 19 деца)
Ей, в бъдещите момчешки паралелки 😁, освен футбол, бира, геймърство, включете и байкърство 😁...Няколко набора от темичката ни ще ви отвеем 😁...

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:01 от AIR

# 533
Не мога да преценя за профилиращите, Аila. Струва ми се, че ние не сме наблягали толкова. Но на мен много неща са ми като в сън. Аз помня учителките по история, по български, по руски, по  химия, всичко останало ми е като в мъгла. Все едно не съм присъствала. Вчера Триша ми разказа колко точно учители сме сменили по английски / 13/ и колко по математика. Бях забравила... .  Уж учехме програмиране, ама беше ли ми трудно... не съм сигурна. Само ще ти кажа, че сега нищо не си спомням от програмирането.
Най-вероятно се е случило нещо като самосбъдващо се пророчество. Тя се е притеснявала да не се провали и се е провалила.
п.п но има и нещо друго - много си зависи дали детето е амбициозно, дали иска да се доказва, да се състезава със сестра си и с другите на училищното поле. Ако е така - по-добре сменете училището. Ако не е , ако си има някакъв друг източник на самочувствие,  спокойно може да си остане.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:16 от Amanda.D

# 534
И аз мисля, че не ѝ е било ден. Моята се справи много по-добре по математика от приятелче, което си беше доста по-добър по математика. Предполагам, че тя просто е успяла да се събере на изпита. И аз имам издънки, пък сигурно и повечето тук.

# 535
И аз имам един такъв у дома, но е още малък. Joy Joy
След време ще го видим какви ще ти накъдри.

# 536
Отчет и от нас: НПМГ с География +АЕ.
Няма промяна при второ класиране, оставаме на второ желание, не ни стигна за първо СХН.

И ние сме в тази паралелка успешно 2 години вече Sweat Smile

# 537
Моето предположение за СМГ тотално се размина с действителността. Само 75 стотни падна за НЕ, като има деца с 492, които не са приети и остават с АЕ. Явно са играли и допълнителните критерии.
За сметка на това пък СМГ с АЕ - 5.25 точки надолу.
Явно децата, които са се отказали на първо, за които говорихме по-рано в темата, са били преобладаващо с АЕ.

Във Варна МГ с НЕ движението е само 1 т. надолу - мин. 489, но пък в Езиковите се влиза с бал под 430.

не е вярно - паралелките с НЕ на МГ са две и втората е с бал под 470 (мат*3), защото моето дете можеше да влезе там още на първо класиране, но от подредбата му беше ясно, че си  иска ЕГ.
489 е мин. бал на паралелката М+Инф +НЕ, където се събраха  деца със 100т по математика

Децата от МГ са 3 класа и масово първо пишат двете немски паралелки в МГ, как да е нисък бала?

В  ЕГ става размиване - Първа, Пета, Четвърта, немски, френски, испански и от там се разпръскват най-високите балове.
Много приятелчета от отбора избраха Пета само заради транспорта или местоживеенето.
За щастие в трите ЕГ не виждам драстични разлики в нивото. Познавам прекрасни деца и от трите гимназии.

Моят син е много практичен - избра най-близкото училище, където започват от 8ч и са само първа смяна. Не считам това за маловажно, но за него излезе супер важно да има един тренировъчен график цяла година, както и от сега ми е заявил, че тренировките няма да бъдат спирани, защото има да учи думи Simple Smile .. Предричам си интересна учебна година

Ако пуснат паралелка с Фортнайт, моят ще е пълен отличник .. Ще я запише дистанционно и ще вземе  2 години
за една ..

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:31 от Mama TAZ

# 538
  • София
Наборът е много емоционален и преживяващ нещата, които му се случват (за разлика от брат си). В същото време е колеблив при взимането на решения, което се показа в цялата си светлина при реденето на желанията. При разликата от 13т миналата година си мислех, че ще е на кантар на първо, но ще влезе на второ във физиката и едва ли не го уверих в това, от което сега идва разочарованието му. С баща му му припомнихме, че японският винаги е бил неговото желание: той се ровеше и си търсеше неща, той искаше да го запишем на онлайн курс. В известна степен се обвинявам, че се опитахме, гласно или не, да му повляем при подредбата.
Мога само да се надявам, че ще премине сравнително бързо през разочарованието, за да се събере и да бори новия език.
Моето усещане е, че 18то с възможностите за профилиране след 10 клас и уменията по рисуване за калиграфията е точно неговото място. Надявам се и той отново да го усети така.
Благодаря на всички, които се вълнувате за нас.
Тъй като балът му за японската паралелка е висок, ако останат места във физиката след второ (много малко вероятно, но ще се обадя на 22ри към края на деня както ме посъветва зам. директорката на НПМГ), навярно няма да се запише, за да обявят неговото място на 3то и да може да се бори за него и евентуално свободно място във физиката. Но аз лично се надявам да приеме класирането и да поиска да се запише сега.

# 539
Моля, обяснете ми как е възможно максималният бал за 2-ро класиране за СМГ/АЕ да е 492, при положение, че на първо класиране се влозаше с по-нисък? Не ме засяга, моят е записан, но се зачудих....

Обяснявано е няколко пъти, вкл. и днес преди 2-3 страници- прекласиране на деца/дете в същата паралелка, в която е било класирано на първи тур, но е подало заявление за участие във втори и не се е преместило по-напред.
То не винаги е последното прието по бал дете на първо класиране. Затова и балът му е по-висок от приетото като последно дете от първото класиране.

https://www.bg-mamma.com/?action=post;quote=41096049;topic=12375 … 52bef07c3a00d7c74
Да, но справката за класирането е за приетите, а не записаните. Тъй като мястото на ученика от първото класиране  не може да стане по-лошо на второ, детето, прието на втори етап, е ново( не е приемано в тази паралелка на първи етап). Искам да кажа, че ученикът е в справката за приетите и не би трябвало да го пишат отново като приет на второ класиране.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:32 от yoana277

Общи условия

Активация на акаунт