СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 221
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
В националното, ама в хранително-спортната химическа индустрия,, при това с НЕ! 😂
О, разказвала ли съм ви случая как се прибирам щастлива след като са излезли резултатите от УАСГ и съм в най-високобаловата инженерна специалност  (която звучеше доста неблагозвучно ПГС и вече се казва ССС) и ме среща съсед:
Той: Къде ще учиш?
Аз: ВИАС!
Той: О, артистка!
Аз: Не, не ВИТИЗ, а ВИАС.
Той: О, архитект!
Аз: Не, инженер.
Той: Е, нищо, нищо...

И аз бях приета в ПГС/ССС. Баща ми помълча и каза, че... то от мен какво да очаква освен нещо за момчета... майка ми ме пита дали няма нещо по-деликатно като специалност, пък дори и в същия университет... няма да обяснявам какво обясняваха на бабите и дядовците. Дядо ми точно като твоя съсед ме успокояваше: нищо-нищо, нали е висше Simple Smile...

Финално записах и учих трето Wink, което не ги облекчи, ама те тва е, нали бях синковеца на баща с дъщери... Wink

# 571
  • София
Най-хубавите ми работни години преминаха в едно проектантско бюро, сред колеги ПГС. Аз 30-годишна, те студенти. От тогава имам настоящи приятелства, такива за цял  живот. Офисът беше в известна жилищна сграда, със съседи, известни имена в бохемията, артистичните и творческите среди.
Един ден, насред предаване на проект от колегите се звъни на врата. Отваря секретарката и води при мен един от тези съседи, щото шефа го няма, а колегите са под пара. Човекът има парцел, на апетитно място по Черноморието. Извадил всички необходими документи и иска среща с главния архитект на бюрото, ако може да договорят нещо... Joy
Обяснявам, че нямаме главен архитект, но можем да го свържем с достатъчно надеждни имена, а пък при нас ще поемат след това конструкциите.
- Ааа, тук са само строителчета, така ли? Joy

# 572
За протокола: Остава в ТУЕС - КМ. Не успя да се "добере" до 1 желание СП (ТУЕС)
Паралелката  КМ си е много добра .Дори и да остане в тази паралелка ,което не е никакъв проблем ,както сте му обяснили ,ТУЕС организират много кръжоци в които да учи и да се развива.Винаги ще трябват,едни рошковци,които да ги споменават бг - мамите.  Много програмисти има, ама рошковците са малко .Neutral Face

Така е. Ако изучи мрежите в училище, ще ми спести пари за Sisco академии и прочие Simple Smile (аз знам, че тях иска да изучи)
А програмиране ще надгражда в университета. А и рошавото и не-рошавото IT у дома ще помагат. Simple Smile
Уж взе да се успокоява. Но, от време на време прави планове за прехвърляне в 10 клас. Simple Smile Още не се е записал, взе да се прехвърля. Simple Smile Забавно ми е вече.
Дано впрегне тази енергия за мирни цели и да учи много. Това ще е добра полза Simple Smile
Документите са приготвени. Утре ще се запише. А после ще се държа мъжки (за да няма трето и четвърто класиране )

# 573
  • София
Никой ли няма в 133-то АЕ/РЕ?
Ние, ако не се бяха намесили някои сили... 😂😂
Но борбата продължава!

# 574
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз преди малко се видях на улицата с една съфорумка с набор, поговорихме си надълго-нашироко за изборите си.

# 575
Бендива, какво толкова не му харесвате на 35-то с френски? Детето не иска френски ли?

# 576
Здравейте!
Първо да се извиня, ако има подобен на моя въпрос, но нямам време да чета много назад☹
Значи казуса е следния:
На първо класиране ни приеха 3то желание. На второ класиране - 2то желание. Според статистиката шанса за първо желание е 1%😁ама малкия не иска да се отказва😕
А аз се притеснявам, че ако не запишем сега ще отиде някъде...
Възможно ли е хем да се запише, хем да участва на трето / май много искам/😁
Или пък сега на третото да пише само две желания - първото и това за което е приет. Това гаранция ли е, че ще остане на същото място, ако не мине напред. Важното е да не мине по-назад😁
Ох, май дълго стана😊
Моля за съвет и помощ, че и тази нощ няма да се спи☹

# 577
  • Отвъд алеята зад шкафа
Но борбата продължава!

Грешна подредба ли?

# 578
За протокола: Остава в ТУЕС - КМ. Не успя да се "добере" до 1 желание СП (ТУЕС)
Паралелката  КМ си е много добра .Дори и да остане в тази паралелка ,което не е никакъв проблем ,както сте му обяснили ,ТУЕС организират много кръжоци в които да учи и да се развива.Винаги ще трябват,едни рошковци,които да ги споменават бг - мамите.  Много програмисти има, ама рошковците са малко .Neutral Face

Така е. Ако изучи мрежите в училище, ще ми спести пари за Sisco академии и прочие Simple Smile (аз знам, че тях иска да изучи)
А програмиране ще надгражда в университета. А и рошавото и не-рошавото IT у дома ще помагат. Simple Smile
Уж взе да се успокоява. Но, от време на време прави планове за прехвърляне в 10 клас. Simple Smile Още не се е записал, взе да се прехвърля. Simple Smile Забавно ми е вече.
Дано впрегне тази енергия за мирни цели и да учи много. Това ще е добра полза Simple Smile
Документите са приготвени. Утре ще се запише. А после ще се държа мъжки (за да няма трето и четвърто класиране )
Е, до 10 клас има толкова време. А, между другото в КМ има винаги най-много момичета 😉При нас са цели шест сладурки.Класна първата година обикновено е учителка по анг. език.

# 579
  • София
Здравейте!
Първо да се извиня, ако има подобен на моя въпрос, но нямам време да чета много назад☹
Значи казуса е следния:
На първо класиране ни приеха 3то желание. На второ класиране - 2то желание. Според статистиката шанса за първо желание е 1%😁ама малкия не иска да се отказва😕
А аз се притеснявам, че ако не запишем сега ще отиде някъде...
Възможно ли е хем да се запише, хем да участва на трето / май много искам/😁
Или пък сега на третото да пише само две желания - първото и това за което е приет. Това гаранция ли е, че ще остане на същото място, ако не мине напред. Важното е да не мине по-назад😁
Ох, май дълго стана😊
Моля за съвет и помощ, че и тази нощ няма да се спи☹
Може да се запише, но за да участва в трето класиране ще трябва да изтегли документите си /да се отпише/ и да подаде заявление в училище-гнездо. Не може хем да е записан, хем да участва в трето класиране. В този случай обаче, неговото място от второ класиране няма да бъде обявено и разиграно на трето класиране, ще остане за четвърто. За да може и на трето да участва за неговото си място, трябва да не се записва изобщо на второ класиране. Но във Вашия случай ми се струва, че рискът да не остане на същото място при трето класиране никак не е малък, защото, щом е приет по него не на първо, а на второ класиране, значи балът му е от най-ниските в паралелката. Няма гаранция.
На трето класиране се кандидатства само за свободните места, редят се наново желания. Изобщо не е сигурно, че по първото му желание ще има свободни места.

# 580
  • Пловдив
Аз смятам, че момчетата масово са се насочили към професионални гимназии. Поне в Пловдив програмирането в ТЕТа е с уникално висок бал. Доста по-висок от миналата година. Дори в обикновените гимназии паралелките с компютри са с висок бал. Явно все повече искат да учат компютри, независимо в кое училище. Повечето наши приятели момчета с бал над 370 са все в професионални гимназии, не в езикови. А това е бал, с който момче влиза почти във всяка ЕГ в Пловдив.

Точно, момчетата, ако не са АЕ и НЕ в ЕГ, то са математика, информатика и сродни и професионални. По- рядко са романски езици и руски.
Не във всяка... В ЕГ Пловдив мин. бал за момчета  на 2 класиране НЕ 416 , АЕ 385.  Определено тази година бала мръдна много малко. Чакахме за познато дете, но уви. Късмет на всички.
Змейка, браво на Калинка 🤗

# 581
Толкова се радвам! На първо класиране пилето беше класирано в НТБГ - банково дело с френски език.
На второ 35то Немски, РЕ,ГЕО. Адски е щастлива и много се надяваше!
Момиче, бал 416.
И ние сме тук още от първо класиране, младеж с бал 419,5, записахме се директно, не сме ходили на второ, видя се, че за 73-то не ни стигат 10-на точки. Доколкото знам, в тази паралелка са и madkatt, и tania5678.
Знаете ли дали има Фейсбук група на осмокласниците 2020/2021?

Ние се придвижихме едно място напред до паралелката с БЕЛ, която ни беше повече на сърце заради литературата, така че се записваме тези дни. Ще следя с нетърпение за група, за да метна една осмокласничка натам Simple Smile
Нямаме търпение за новото училище!

Отбелязвам още една осмокласничка в паралелка с НЕ и БЕЛ. Утре се записваме.

# 582
  • София
Пък аз влизам само да се отчета, че днес следобед мозъкът ми даде на късо. Елементарна мозъчна дейност не се отчита вече. 🤣
И знаете ли какво?
Може да е и стокхолмски синдром, ама май ще ми липсва малко тази епопея. 😁
Много биткаджийско беше.
Към момичетата, с които минахме през всичко това заедно - благодаря ви от сърце. ❤️
И да пожелаем късмет на децата ни оттук нататък.

# 583
  • София
Но борбата продължава!

Грешна подредба ли?
Да, аз имах стройна подредба. Подредихме ги и в последния момент баща му вика, я  виж тая паралелка какъв и е бил бала на първо. Подозирам, че съм видяла за без квоти бал, щото беше висок. И я преместихме. Така илиминирахме и френската, и 133 то. А детето иска английски с руски най-вече, а баща му настоява за френски. Щото първата година реално ще му е загубена, ако влезе с английски. Мен лично френски малко ме плаши - не знам защо, мои си лични безумия навярно...

# 584
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ее, тепърва сега започва гимназиалната епопея - 5 години ще споделяме. После- кандидатстудентската борба!

Бендива, много кофти.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 21:28 от gadamer

Общи условия

Активация на акаунт