СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 197
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Най-хубавите ми работни години преминаха в едно проектантско бюро, сред колеги ПГС. Аз 30-годишна, те студенти. От тогава имам настоящи приятелства, такива за цял  живот. Офисът беше в известна жилищна сграда, със съседи, известни имена в бохемията, артистичните и творческите среди.
Един ден, насред предаване на проект от колегите се звъни на врата. Отваря секретарката и води при мен един от тези съседи, щото шефа го няма, а колегите са под пара. Човекът има парцел, на апетитно място по Черноморието. Извадил всички необходими документи и иска среща с главния архитект на бюрото, ако може да договорят нещо... Joy
Обяснявам, че нямаме главен архитект, но можем да го свържем с достатъчно надеждни имена, а пък при нас ще поемат след това конструкциите.
- Ааа, тук са само строителчета, така ли? Joy
Култово 😀 Много подобни истории от сестра ми, архитект 🤗

# 586
  • София
Аха, ще разберете и нас със Санака. Joy
Освен това е и забавно, през повечето време. А още освен това, човек разширява малко мирогледа си, развива емпатията... Joy
Аз пък си признавам, че почти бях сигурна, че няма да пиша и да се впиша. Много бяхте капсуловани. Престраших се чак покрай хаштаговете и първата ви спамърска акция! То кога, иначе... #влизатеврелси! Joy
Но през изминалите дни, покрай многото рачета, разбрах защо ми се получи. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 587
  • София
Наборът се сдоби с дълго лелеян лонгборд, за да лекува нараненото си самочувствие. ММ, междудругото, му пуснал идеята, че с него може да ходи на училище по велоалеята на Борис. Току виж до 22ри забрави физиката Simple Smile

# 588
Бендива, на 3то ли ще се пробвате? Къде искате? Френска или 1аег

# 589
  • у дома

Но през изминалите дни, покрай многото рачета, разбрах защо ми се получи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз пък през март установих,че и доста рибки-малки,като енергоспестяващото ми синче,а и големи като мен плуват в аквариума на темата...
Честито на всички сбъднали мечтите си!
На другите-човек никога не знае какво печели,когато губи!
Грийнче,аз бих изчакала до 22ри със записването-1 място да има и е ваше с тези 0.5т липса-едва ли ще се появат деца с по-висок бал,ходили на оли или състезание и неписали НПМГ до сега...

# 590
Моето предположение за СМГ тотално се размина с действителността. Само 75 стотни падна за НЕ, като има деца с 492, които не са приети и остават с АЕ. Явно са играли и допълнителните критерии.
За сметка на това пък СМГ с АЕ - 5.25 точки надолу.
Явно децата, които са се отказали на първо, за които говорихме по-рано в темата, са били преобладаващо с АЕ.

Във Варна МГ с НЕ движението е само 1 т. надолу - мин. 489, но пък в Езиковите се влиза с бал под 430.

не е вярно - паралелките с НЕ на МГ са две и втората е с бал под 470 (мат*3), защото моето дете можеше да влезе там още на първо класиране, но от подредбата му беше ясно, че си  иска ЕГ.
489 е мин. бал на паралелката М+Инф +НЕ, където се събраха  деца със 100т по математика

Децата от МГ са 3 класа и масово първо пишат двете немски паралелки в МГ, как да е нисък бала?

В  ЕГ става размиване - Първа, Пета, Четвърта, немски, френски, испански и от там се разпръскват най-високите балове. 
За щастие в трите ЕГ не виждам драстични разлики в нивото. Познавам прекрасни деца и от трите гимназии.

В МГ Варна има три паралелки след 4-ти клас, но от тази година след 7-ми бяха увеличени от 7 на 8 паралелки:
1 Мат Инф ИИЧЕ НЕ - 1-во класиране мин. 490; 2-ро класиране мин. 489
2 Мат Инф ИИЧЕ АЕ
2 Мат Инф РИЧЕ АЕ
1 СХН Инф ИИЧЕ НЕ - 1-во класиране мин. 469,25; 2-ро класиране мин. 475,250 съот. макс, 488 (предполагам прекласирани, които не са успели за Мат+НЕ)
2 Системно програмиране ИИЧЕ АЕ

# 591
  • Sofia
Дикси, Betty, пишете на ЛС да се намерят децата. Вече има група🤗

# 592
  • София
Светле, и аз съм от аквариума. Wink
Грийн, и аз мисля да не бързате!

# 593
  • София
А, за никъде не бързаме. Аз видях, че точно във физиката за VIII клас на 25 септември има обявено място.
Реакцията му днес ме изненада, но явно трябва да свиквам. Просто си искам усмихнатото хлапе. Добре че ММ знае как да му влезе под кожата.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 21:52 от green_dawn

# 594
И аз стискам палци на Ваня.  А и да остане в СМГ няма да й е трудно. Тя очевидно просто се е притеснила на НВО и затова е изкарала по-ниски резултати от обичайните. Достатъчно дълго време е решавала задачи, знае какво да очаква по математика в училището. А и в гимназиален етап там  не е толкова сложно по този предмет. Състезателите си ги подготвят с по-сложните задачи, а останалите просто си учат училищна математика на ниво. Оцеляват и хората без математическо мислене. Вчера си припомняхме с една съфорумка за училищните години и си дадохме сметка за тези неща. На никого не му е било непоносимо тегаво. Училище като училище.

Не мога от телефона да се плесна по челото. Ако има емотикона в десктоп версията, моля някой да ми помогне.
Имаш ли представа изобщо колко внимание се обръща на учебника по математика в СМГ? Минава се за нула време и после всичко е от сборници и материал от горните класове. В СМГ всички учат много математика с повишена трудност. Състезателите ходят и на школа, която не е задължителна. Останалото е задължително.

# 595
Имам си представа. Не си спомням да сме учили математика от горните класове. Решавали сме много задачи от сборници /споделяла съм, че лягах и ставах със сборника/, но чак пък да са били много трудни... Но аз съм на 41 години, сега може да е различно.

# 596
Радвам се, че ви разсмях с бабата Wink
Да ви кажа,сега е малко лежерно известно време, ама после почва КСК драма...не е лесно Wink Моята ходи чак на професионално ориентиране... после учене, подготовка, сега драма с приема ( и гадже Triumph )

# 597
СамоДива, не можах да разбера кое не е така, кое оспорваш и кое потвърждаваш..489 не е минималния бал на НЕ в МГ
Първо сравняваш директно две различни балообразувания. Моят син има бал в МГ с  +11т разлика с бала за ЕГ. Предполагам си сравнявала колко повече са резултатите по Мат спрямо БЕЛ в диапазона 80-100т
Това че паралелките сега са 8 не променя факта, че тези с НЕ са само две и са най-желаните от децата били 5-7 клас в МГ и изкарали високи резултати на НВО.
Второ - в ЕГ паралелки с водещ НЕ ( Първа -5 паралелки, Пета- 3)  са колкото целия прием на МГ и е нормално да има деца и с по-нисък бал от 460. И в МГ има паралелка с мин бал 426
Къде според теб да идат да учат деца, които искат да се занимават БЕЛ, ИЦ, да стават химици и биолози? Пак в МГ-ли?

# 598
  • София
Ще почина вече с тези абревиатури.
КСК!
Ми че това е помещение с оборудване за спринклери.  😁

# 599
Имам си представа. Не си спомням да сме учили математика от горните класове. Решавали сме много задачи от сборници /споделяла съм, че лягах и ставах със сборника/, но чак пък да са били много трудни... Но аз съм на 41 години, сега може да е различно.
Преди 20+ години може и да е било по-лежерно, въпреки че не ми се вярва много. В момента не е така и за децата нематематици е голяма мъка. Добре, че след 7 клас са доста по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт