СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 159
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Почнахте като тийновете с тези абревиатури и съкращения 😀 Я споделете какво е КСК на хората на средна възраст.

# 601
Кандидат-студентска кампания

# 602
  • Sofia
Кандидат-студентска кампания
Боже😘

# 603
  • София
А, за никъде не бързаме. Аз видях, че точно във физиката за VIII клас на 25 септември има обявено място.
Реакцията му днес ме изненада, но явно трябва да свиквам. Просто си искам усмихнатото хлапе. Добре че ММ знае как да му влезе под кожата.
Да, и мястото го зае дете на съфорумка Hug , с подкрепа от друга съфорумка! Wink

# 604
  • София
Грийн, много ви стискам палци!

# 605
Аз също стискам палци за тази физика, специфична паралелка е и дано няма много кандидати! Вярвам, че пък може да има място! Следете! Струва си да се пробва човек за нпмг специално.

# 606
Имам си представа. Не си спомням да сме учили математика от горните класове. Решавали сме много задачи от сборници /споделяла съм, че лягах и ставах със сборника/, но чак пък да са били много трудни... Но аз съм на 41 години, сега може да е различно.
Преди 20+ години може и да е било по-лежерно, въпреки че не ми се вярва много. В момента не е така и за децата нематематици е голяма мъка. Добре, че след 7 клас са доста по-малко.
Едно време нямаше деца нематематици в МГ. Тук таме някой сменил нагласите. Иначе специалния изпит просто изключваше някой да се появи, решил в последния момент, както в НВО ерата, да не хаби бал.
Верно слушаме за други стандарти в СМГ, но като цяло да се твърди, че някъде се пререшават в сравнение с лежерно преди е новост.
Решавахме и ни плющяха ушите. Не бяха руски сборници, не бе чудо. Мога книжарница да отворя с всички сборници. Сега нищо не знаят.

# 607
  • София
Днес минахме с тийна покрай ТУЕС. До оградата бяха насядали поне двайсетина ТУЕС-ари. Толкова готини и свежи. Развикаха се към нас: "Ей, ти, занимаваш ли се с програмиране? Знаеш ли колко е яко?".

Щастливи години на всички нови гимназисти!

# 608
Става въпрос за дете, което е свикнало да решава по много задачи. Това няма да я изненада.

# 609
Толкова се радвам! На първо класиране пилето беше класирано в НТБГ - банково дело с френски език.
На второ 35то Немски, РЕ,ГЕО. Адски е щастлива и много се надяваше!
Момиче, бал 416.
И ние сме тук още от първо класиране, младеж с бал 419,5, записахме се директно, не сме ходили на второ, видя се, че за 73-то не ни стигат 10-на точки. Доколкото знам, в тази паралелка са и madkatt, и tania5678.
Знаете ли дали има Фейсбук група на осмокласниците 2020/2021?
Ние вече минахме в дамската паралелка с български. Не съм много запозната, но се намериха в някаква група във фбук : “Къде си приет след 7 -ми клас” или нещо подобно, след това си направиха инстаграм и сега чатят, в очакване на момчета в дамската паралелка, което не е много вероятно. 😂😂😂

# 610
  • София
Различни сме хората. Ако се поставя на мястото на Айла, за мене би било най-важно детето ми да изгради самочувствие през следващите 5 години. В малко по-обикновено училище една Ваня от СМГ може да се окаже топ математик.
Въобще много е специфичен казусът с близнаците. Имам една приятелка - от детската градина ги е разделила в различни групи. А са момче и момиче. Не знам. Не е редно да давам акъл. Нямам опит с подобно нещо.

# 611
Но и средата ще е друга

# 612
Айла разглежда СМГ като възможен, а не единствен вариант.
Средата в 127 СУ ще е много хубава, видяхте какви прекрасни деца се записаха там.

# 613
Сигурна съм , че Ваня ще се справи и след 7-ми клас в СМГ, няма да е нещо ново за нея , просто е по-сложна ситуацията им от емоционално/психологична гледна точка (според мен).
Големият ми син тази година ще завърши там и имам наблюдения от последните 7 години- дори и "парашутисти" или дошли по-късно деца , с не големи наклонности по мат."изкласяват".
Ваня си е съвестно и ученолюбиво дете и и желая много късмет , независимо къде ще учи !

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:08 от denyil

# 614
  • София
Средата, да.
Това е другото притеснение.
Но пък и тук, и сред моите приятели, има доста интелигентни хора с интелигентни деца, които не успяха да се преборят за топ училищата. А тези въпросни деца, които познавам, са прекрасни.
И всъщност точно за 127-мо става въпрос. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт