СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 081
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте...

Имам питане, понеже не съм сигурна как да постъпя.

Синът ми е приет в 33 ЕГ "Света София". Не сме доволни, тъй като това беше много назад в желанията, искахме паралелка с френски или немски, не проверихме баловете за 33 ЕГ и сега се оказа, че и на двете класирания е приет там. Чудим се дали да го записваме и да чакаме директорското класиране по-късно, или да отиваме на трето класиране.

Въпросите ми са два:

1. Имате ли впечатления/ информация за 33 ЕГ? За жалост съм чувала само негативни неща за училището, а балът е болезнено нисък, което ме плаши от гледна точка на нивото на обучение и средата на сина ми.

2. Какви са според вас шансовете за трето класиране и влизане в училище като 35-то, 18-то, 133-то и тн? Според вас дали ще има места, твърде голям риск ли е да се пуснем на трето класиране и да отпишем малкия от 33 ЕГ?

Благодаря предварително, Мами Simple Smile Надявам се някой да има информация, не съм спала нормално от месец и не знам как ще издържа още седмица и половина!

# 646
Хубав беше изпита. Но преди 5 години дъщеря ми беше приета в Математическата паралелка на нпмг и на 2ро се придвижи във фег Simple Smile А сега каква разлика в  бала има в полза на нпмг. Но има много причини за разликата, не само изпита. Simple Smile

# 647
Точно изпитът прави разликата в бала и това е видно за паралелките, които балообразуват с олимпиади и състезанието " Акад. Чакалов".  И ТУЕС, и паралелките в НПМГ, които в момента балообразуват само с НВО, направо изригнаха след промяната.

# 648
  • София

2. Какви са според вас шансовете за трето класиране и влизане в училище като 35-то, 18-то, 133-то и тн? Според вас дали ще има места, твърде голям риск ли е да се пуснем на трето класиране и да отпишем малкия от 33 ЕГ?
Не знам кой би могъл да отговори на тези въпроси, особено като не споделяте бал на детето. Обикновено има по няколко свободни места и в трите училища, а в 33 ЕГ има много. Дали и колко места ще има тази година, няма как да знаем в момента.

# 649
Някой, който е бил приет другаде, но внезапно е решил, че точно тази паралелка е неговата.
Не търсете логика в трето класиране. Могат да се появят всякакви балове.

Но не е ли логично да са с по-нисък бал от моя и ако не успея в СМГ пак да съм с по-висок бал от друг кандидат

# 650
Можете да погледнете баловете от трето класиране миналата година. Има върхове, има и спадове.Няма логика.

# 651
  • София
Някой, който е бил приет другаде, но внезапно е решил, че точно тази паралелка е неговата.

Но не е ли логично да са с по-нисък бал от моя и ако не успея в СМГ пак да съм с по-висок бал от друг кандидат
Освен ако още няколко деца, приети в НЕГ, Испанската, НПМГ не решат също да пробват на трето за СМГ и също като вас първо са се записали, а после са изтеглили документите си, при което освободените им места няма да се разиграят на трето класиране. Всички ще се борите за СМГ, а след това ще напишете и останалите единични места в другите високобалови гимназии. Кое и колко от тези деца ще са с по-висок бал от вас, не се знае.

# 652

Освен ако още няколко деца, приети в НЕГ, Испанската, НПМГ не решат също да пробват на трето за СМГ и също като вас първо са се записали, а после са изтеглили документите си, при което освободените им места няма да се разиграят на трето класиране. Всички ще се борите за СМГ, а след това ще напишете и останалите единични места в другите високобалови гимназии. Кое и колко от тези деца ще са с по-висок бал от вас, не се знае.

И ако правилно съм разбрала ако не съм се класирала за свободното място в СМГ за да се боря за старото си място трябва да участвам на 4-то класиране и да се надявам да няма друг с по-висок от моя бал

# 653

Ако много мами с деца с бал 490 (доста паралелки имат такъв максимален) се надъхате за СМГ се получава обратен ефект - не е сигурно тези, които не успеят в СМГ, после как ще се разпределят обратно, дали ще си променят мнението за предпочитано училище/паралелка и дали няма да се сблъскат по 2 за 1 място.

# 654
  • София
Бояна Давидкова 672579, Gabuna, благодаря ви за мненията!
В крайна сметка я убедих и днес ще отида да я запиша в 19то с АЕ и Дат. Е. Няма смисъл да чакам друго класиране, това й е късметът.
Относно 33 ЕАГ, чувала съм само негативни мнения. Казвате, че балът не е висок, но все пак е момче, споделете какъв е?
Момчето на моята приятелка е с бал 201. Ще се записват за трето класиране, защото не им харесва спортната паралелка, в която са приети.  Но тя е наредила едни желания, които започват от бал 215 и нагоре. Възможно ли е да извади късмет или по-вероятно е да не го класират никъде?

# 655
  • Пловдив
Джина, не съм специалист, но мисля, че в някое непретенциозно училище все ще има места. Има си традиционно нежелани училища, в които остават места винаги. Въпроса е дали ще му е по-добре там. Но, в тази неговата паралелка мястото ще си седи, та поне там вероятно пак ще влезе. Без училище не може да остане, въпроса е да е някак приемливо.
Оф, и мен ме обхванаха на Аманда съмненията 😅😅😅. Още на 1 щяха да го приемат в неговото училище с немски, а то ни е и удобно като локация, но му е по-назад в желанията. Изплашиха го химията и биологията, честно казано, ама сякаш предимствата щяха да са не малко. Особено сега като гледам как падна бала във френската, си викам, лелее, дано се окаже в хубав клас. Та ще записваме днес, но ще погледна за 3 местата и ще мисля. Той не иска трето вече, беше му вариант, ако не беше влезнал в първите си 4 желани училища. Но ако има място в паралелката с испански в неговото училище, ще видя. Тя за него беше нарисувана, ама 5 точки по БЕЛ му изядоха главата. Явно ми липсва тръпката и на мен. 🤣

# 656

Ако мястото е за НЕ е възможно някой от смг с АЕ да се пробва и тогава ще е с по-висок от вашия бал.
Ако мястото е за АЕ и дори да сте първи под чертата може някое дете с бал 497, което не е писало смг изведнъж да го происка, защото примерно приятелите са му там. Случаи много. Трето класиране е шанс, но и риск.

# 657
  • гр.София
Stela 756, влез в сайта на 133, секция прием, 7кл,  още стоят данните-имаше и 4 класиране миналата година. Виж как са се придвижили баловете.   А защо не погледнете и 7мо СУ,или втори ФРЕ не ви върши работа?
Джина, късмет на девойката!

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:09 от blanc

# 658
Добро утро! Синът ми е приет в 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо", балът му е 293.500...., но категорично не иска да го запиша там....иска да включим училище, което не присъстваше досега в желанията му /Ломоносов/... Да поема  ли риска за трето класиране? Мога ли без да го записвам на второ да участвам на трето класиране? Моля Ви за съвет....

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:47 от Zornitsa123

# 659
Добро утро! Синът ми е приет в 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо", балът му е 293.500...., но категорично не иска да го запиша там....Мисля да поема риска за трето класиране... Мога ли без да го записвам на второ да участвам на трето класиране? Моля Ви за съвет....
Можете.

Общи условия

Активация на акаунт