СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 89 097
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 765
  • о`майна лунна нощ е
И синковецът вече е записан в Хуманитарната гимназия в Пловдив с немски. Подадох днес без физически той да присъства. Така ми  олекна и наистина излезнах с усмивка от училището. За късмет се запознах с единия от преподавателите по немски, които ще водят осмокласниците. В училището предстоят доста новости от есента. Очакват се назначенията на учители, в момента тече конкурс на нов директор - пак ще сме на гребена на вълната и ще сме част от промените.

Звъннах на хлапето да го уведомя, че вече е гимназист и докато го мислех как и откъде да събера информация за бъдещите му съученици, той се похвали, че го били включили в група с такива и отдавна си комуникират. А аз го мисля горкото, че ще е с нов колектив и почти няма да си познава съучениците есента, то какво ставало зад гърба ми.  Ей тук успя да ме изпревари. Аз да отмятам административните задачи, а той да си действа на личностно ниво.

Та, голям камък изтъркулих днес и ми е леко сега. Довечера ще съм на нещо от 12,5 градуса нагоре.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 12:46 от `ТуиГ

# 766
Така може, ако си е практика на училището Joy
                     Не е практика на у-щето,а смяна на учителите и всеки учител има право да избира от какъв учебник ще преподава! Така е във всички степени на обучение - изборът на учебник зависи от конкретния преподавател.

Не ми се спори. При моя опит досега, не съм попадала на училище, което да не е уточнило за коя паралелка по кои учебници ще се учи. Така че да не обобщаваме Hands V

# 767
  • София
Бети,момче 31 СУ исп.и англ.

# 768
  • София
Записах я в 19то СУ. Дори мисля, че вече започва да свиква с мисълта. Оказа се, че има още едно детенце от 32ро, което сутринта се е записало там, но в друга паралелка. И да, аз също излезнах от училището спокойна и с усмивка.

Има ли как да видя свободни места за участие в трето класиране? Пак става дума за приятелското дете с ниският бал, довечера с майката ще подаваме заявление.

# 769
  • София
Много благодаря на всички, че ни мислите. Надявам се с толкова положителна енергия младежът да се озове там, където ще е най-щастлив и би могъл да разкрие потенциала си.

# 770
  • София
Свободните места за трето класиране ще бъдат обявени на 23.07. на сайта на РУО /вероятно и в профилите на децата/.

# 771
Така може, ако си е практика на училището Joy
                     Не е практика на у-щето,а смяна на учителите и всеки учител има право да избира от какъв учебник ще преподава! Така е във всички степени на обучение - изборът на учебник зависи от конкретния преподавател.

Не ми се спори. При моя опит досега, не съм попадала на училище, което да не е уточнило за коя паралелка по кои учебници ще се учи. Така че да не обобщаваме Hands V

И при нас изрично, когато се записвахме миналата седмица, ни изпратиха да видим таблото във фоайето на училището, на което бяха посочени учебниците, които трябва да закупим. Тъй като паралелката, която записахме, си ни е първо желание и човекът не се кани да участва на никакмви следващи класирания, учебниците се закупиха. Самото училище е заявило това.
Единствено за езиковите и този, по математика, изрично бе посочено да не се закупуват, като не бяха посочени издателства и автори. Изрично бе отразено, че закупуването им ще става през септември с обща поръчка /по език/ и след направата на избор на учебник /по математика/. За математиката обаче изрично бе посочено, че учебникът не е уточнен. За останалите училището вече е взело решение, затова и информацията и препоръката им за закупуване бе официална.
Гледах, че и записаните преди нас изпращаха на това табло да снимат списъка и да поръчват.

# 772
  • In the jungle out there..
Има ли как да видя свободни места за участие в трето класиране? Пак става дума за приятелското дете с ниският бал, довечера с майката ще подаваме заявление.
Как ще подадете довечера заявление? Според моята информация: "Подава се ново заявление от 24.07. до 27. 07. вкл. в избраното вече гнездо или през сайта https://priem.mon.bg."

# 773
  • у дома
Аз само да попитам, за какво са ви тези Христоматии Rolling Eyes
Четат само части от произведенията, а не целите.
Моят син категорично ми отказа да чете такава литература... Споразумяхме се христоматията да мине и да изгледа където има филми по книгите... И да го натискам повече няма да ми се получи. Не настоявам.
И моето така,а по принцип е от четящите деца...

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 13:37 от svetlaem

# 774
Има ли някое дете или да имате познато,  прието в Испанската гимназия в Бургас, профил биология и химия? Моята дъщеря не може да се намери с никого и е много притеснена и отчаяна, че можело да не си намери приятели.
Извинявам се за въпроса!

# 775
  • София
Бети, гр. София, девойка, 138-мо, японски език.

# 776
  • sofia
BettyL - 1 АЕГ, момче

# 777
  • София
Записах девойката.
Бети - СМГ НЕ

# 778
Румка, къде записахте девойката?

# 779
  • у дома
Още нещо ново научих тук - кв. Карпузица. Голяма работа е бгмама.
И аз така-за пръв път чувам,а цели трима човека писаха,че са от там.
За учебниците потвърждавам да гледате годината на издаване-напр математиката на анубис за 8 кл по старата и новата програма на картинка отпред са почти еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт