СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 888
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 320
А ние ще бъдем засипани от искания за интервюта и срещи, за да разказваме...

Хахаха, много добре казано Wink

"Дами и господа, скъпи колеги. Имам удоволствието да ви представя Просто_майка. Тази мила възрастна дама е имала лошият късмет да бъде съвременник на пандемията от КОВИД-19 през далечната 2020 год. Но съдбата е била мащеха спрямо нея и още около 55 000 жени. През жестоката 2020 техните деца са били седмокласници. Преминали са през много перипетии, докато стигнат първо до заветните дати за НВО и след това по реда си - до резултати, първо, второ и н-то класиране. В тяхна чест в столицата ни, пред сградата на МОН, е издигнат паметник на майката-героиня (композицията представлява разрошена жена с изтерзан вид, пред монитор - в едната ръка държи питие, а с другата усилено натиска F5). Да я аплодираме!".

# 1 321
Оказа се друга грешка в смг. На първо класиране са приети 53, а не 52 деца с НЕ, защото 52рото и 53тото са с абсолютно еднакви балове. 11 не се записват с НЕ. На второ класират 11 вместо 10 и едно не се записва. Дефакто вече имат точно 52 записани. Пращат в РУО за одобрение 1 място с НЕ и оттам ги коригират, че нямат право на това място.

Т.е. РУО си проверява справките от всяко училище сега и затова е това бавене. Някой да е получил инфо за очакван час за публикуване?
Т. е. грешката е в РУО-то и системата за класиране. Явно липсва критерий за отсяване между 52 и 53-то дете още на 1-во. Интересно, ако тогава се бяха записали всички, какво щяха да кажат от РУО-то 🙂
Изкопирали са го от АК където разчитат 40 да не се запишат 😁

# 1 322
  • София
Не е грешка. Има си ясно разписани правила за отсяване по 3 критерия.
Когато и 3те са равни , се приема надпланово.
Интересно защо като се е случило на 1во класиране и се води надпланов прием, на второ им "поправят" бройката и не дават това 1 място.
Скрит текст:
Оказа се друга грешка в смг. На първо класиране са приети 53, а не 52 деца с НЕ, защото 52рото и 53тото са с абсолютно еднакви балове. 11 не се записват с НЕ. На второ класират 11 вместо 10 и едно не се записва. Дефакто вече имат точно 52 записани. Пращат в РУО за одобрение 1 място с НЕ и оттам ги коригират, че нямат право на това място.

Т.е. РУО си проверява справките от всяко училище сега и затова е това бавене. Някой да е получил инфо за очакван час за публикуване?
Т. е. грешката е в РУО-то и системата за класиране. Явно липсва критерий за отсяване между 52 и 53-то дете още на 1-во.
Интересно, ако тогава се бяха записали всички, какво щяха да кажат от РУО-то 🙂
Изкопирали са го от АК където разчитат 40 да не се запишат 😁
Точно, ако всички се бяха записали на първо, щеше да е надпланов прием 53то дете и щеше да си е записано. Явно затова са си мислели от СМГ, че имат право на това място.

Мария, благодаря, че сподели детайлите. Не остават съмнения така - все за нещо конспиративно си мислим Simple Smile

# 1 323
Това е обяснил директорът на родител. Хем ми стои логично, хем не съм наясно може ли да има такъв пропуск на системата. Не изключвам и вариант "развален телефон".

# 1 324
Нашият випуск ще го изучават и по история, и след години бъдещите педагози.

Аз мисля, че по-прецакани бяха първокласниците, малките класове (или по-скоро родителите им) и осмокласниците.
Те повечето седмокласници така или иначе се подготвят извън училище Wink

Та в тази връзка надявам се тази година да започнат, продължат и завършат присъствено. Както и следващите, а ДО-то да го оставят за грипните ваканции

# 1 325
  • София
Някой назад упомена обаче, че местата с немски по-рано сутринта са  били 2  на сайта или греша? Всички пуснати тук screenshots обаче показваха "изчезналото" 1 място.

# 1 326
Аз 1 видях, 2 не съм виждала.

# 1 327
  • София
Аз едно видях.

# 1 328
Като размислих, има логика в обяснението на директора. На 2-ро обаче, според мен, системата е класирала 10, до попълване на местата по ДПП. И всички са се записали. Но нашите хора са решили да си го потърсят това свободно място от 1-во от РУО-то 🙂 Ама онез, стиснати, не пускат.

# 1 329
Не, вчера в късния следобед са казали кое дете не се е записало. Та системата е класирала 11. Въпросът е дали смг пускат справка за 11 свободни места след първо или системата сама си отчита броя на местата за второ.
Каквото и да е, решено е. Не е било нужно да се бърза преди одобрението на руо, защото остава горчивина и нотки на съмнение.

# 1 330
  • София
Аз с очите си видях списък с 11 на второ с имена и балове. Беше на бюрото. Но също имаше деца с равни балове 492 и пак може да са били над бройката.

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:18 от zazu1

# 1 331
  • Plovdiv
Някой назад упомена обаче, че местата с немски по-рано сутринта са  били 2  на сайта или греша? Всички пуснати тук screenshots обаче показваха "изчезналото" 1 място.
Аз видях, когато пусках линк към страницата на СМГ с местата. Отворих да видя, както обясних по-рано, защото миналата година те бяха публикували преди РУО свободните си места. Спомням си, че даже се учудих и зарадвах, че са пет, понече от миналата година и написах съобщението. Отворих линка, за да видя, дали работи, защото имаше проблем при самото публикуване и се пляснах по челото, видях, че мястото е едно само за НЕ. И коригирах съобщението. Реших, че не съм видяла добре. Което и до сега не мога да потвърдя или отрека.
Но, приемаме, че е недоглеждане от моя страна.

# 1 332
А да ви питам, че ми е любопитно къде ще има места след второ, като си влезна в нашия профил виждам, че в план-прием има вече трето класиране, но като го цъкна е празно...още не са ги качили затова, нали?

# 1 333
Аз видях, когато пусках линк към страницата на СМГ с местата. Отворих да видя, както обясних по-рано, защото миналата година те бяха публикували преди РУО свободните си места. Спомням си, че даже се учудих и зарадвах, че са пет, понече от миналата година и написах съобщението. Отворих линка, за да видя, дали работи, защото имаше проблем при самото публикуване и се пляснах по челото, видях, че мястото е едно само за НЕ. И коригирах съобщението. Реших, че не съм видяла добре. Което и до сега не мога да потвърдя или отрека.
Но, приемаме, че е недоглеждане от моя страна.
Не пише общ брой, по-скоро от вълнение си събрала 1+3 = 5. Да видите какво им е на децата на НВО 😂

# 1 334
  • София
А да ви питам, че ми е любопитно къде ще има места след второ, като си влезна в нашия профил виждам, че в план-прием има вече трето класиране, но като го цъкна е празно...още не са ги качили затова, нали?
Има го от самото начало като табче. И да, там ще е.

Общи условия

Активация на акаунт