СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 88 890
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 305
Русалката е всепризнат майстор на стихоплетството. Описала е не само неволите на седмокласника, но предимно на майка му!

Понеже на седмокласника не са тъй поетични неволите. Свързани са с по-битови щения - наспиване и излизане до късно, наяждане, лежане, почивка, а основната емоция е неудовлетвореност на тези неутолими постоянни нужди, избиваща в яд, мрънколевици и пуберски изцепки.
Къде-къде по-поетични са майчините притеснения и бащините кахъри...

# 1 306
В училището на синковеца всичко е запълнено. Не е неочаквано, всяка година след второ класиране там вече няма свободни места, нали е останало едно от 2-3 свестни училища за цяла област. В по-големите класове, 10-и и нагоре обаче винаги се обявяват свободни места. Явно народът продължава масово да се изнася към София или в чужбина.

# 1 307
  • о`майна лунна нощ е
Е, то за нашия випуск джерамета има какво да се напише. Короновани особи са.

# 1 308
  • у дома...
Нашият випуск ще го изучават и по история, и след години бъдещите педагози.

# 1 309
Нашият випуск ще го изучават и по история, и след години бъдещите педагози.
И не само педагозите. Що други "-гози", "-исти", "-лози", "-ици" и т.н. ще го изследват и ще пишат трудове за него... Поне няма да ги обвиняват тъй лесно в плагиатство, т.к. няма да има от къде и да препишат.
Много е благодатен той.

# 1 310
Русалката е всепризнат майстор на стихоплетството. Описала е не само неволите на седмокласника, но предимно на майка му!

Понеже на седмокласника не са тъй поетични неволите. Свързани са с по-битови щения - наспиване и излизане до късно, наяждане, лежане, почивка, а основната емоция е неудовлетвореност на тези неутолими постоянни нужди, избиваща в яд, мрънколевици и пуберски изцепки.
Къде-къде по-поетични са майчините притеснения и бащините кахъри...
Ooo, Judy, нали сега племеникът за още малко е под моя опека и вчера му отказах да ходи на едно място сам с приятел. И тая сутрин звънял на майка си (тя е на място където по това време е нощ) да се оплаче от  лошата си леля, че не го пуска да си строши главата. И като и майка му го насмела ѝ рекъл" е хубаво ми се отплатихте за отличните резултати на НВО-то!" . Има късмет, че съм му леля, тъй да знае. А майка му и баща му като си дойдат...не ми се мисли ако продължава в този дух.

# 1 311
  • София
Разглеждах свободните места в провинцията, в немалко паралелки има повече от 10 - 15 свободни места. Какво се случва със записаните вече деца, ако не се събере необходимият брой ученици и паралелката бъде закрита?

# 1 312
Ами аз пък се ядосах. Не че СМГ ни е в таргета, но някак си не си ги представях да правят шашми. Не знам, дано да има някакво логично обяснение и да е станала грешка.
Хипотетично, би могло семейството да е под карантина, да са се свързали с директора да потвърдят, че ще се запишат, но дежурният учител, публикувал свободните места на сайта, да не е разбрал тази ситуация. Разбирайки, прави корекция.
Нали преди изпита бяхме много толерантни към изключенията 😉

# 1 313
С бал 50 точки по-нисък се съмнявам че има шанс.
4 места не са малко. А и на 4-то, ако не стане с НЕ, ще се върнете в тази паралелка.
"Който играе, пИчели... " 🙂
ПП Ако има свободно място в сегашната ви паралелка, още по-лесно, на 3-то пишете и нея 🙂
Ох, знам...
Набора не иска. Ще чакам справката от РУо  и ще мисля до понеделник.
Не знам дали има смисъл в цялата работа. НФСГ с немски или 31во. Все си мисля, че ще доучва немския и на двете места на уроци. Почти еднакво ни е като път.

# 1 314
  • София
Следя от сутринта за приятелско дете.Тия прекаляват.Някой нещо да е чул?Дали да звъня в Руо ? Подиграват се с хората ...

# 1 315
  • Plovdiv
Grinning

Има ли списък за Пловдив - или само в системата ? Аз чакам на РУОто да качат, ама като ги знам какви са бързи нашите...
Вече има. https://www.ruobg.com/messages/file_messages_priem_16/svobodni_m … lasirane_2020.pdf

И аз я разконспирирах Русалката, нищо че се е дегизирала Simple Smile. Междудругото май само за нашата седмокласна одисея не си ни съставила стихотворение, за което маааалко съжалявам.

Ами, вдъхновете я. Hug

# 1 316
  • у дома...
А ние ще бъдем засипани от искания за интервюта и срещи, за да разказваме...

"Дами и господа, скъпи колеги. Имам удоволствието да ви представя Просто_майка. Тази мила възрастна дама е имала лошият късмет да бъде съвременник на пандемията от КОВИД-19 през далечната 2020 год. Но съдбата е била мащеха спрямо нея и още около 55 000 жени. През жестоката 2020 техните деца са били седмокласници. Преминали са през много перипетии, докато стигнат първо до заветните дати за НВО и след това по реда си - до резултати, първо, второ и н-то класиране. В тяхна чест в столицата ни, пред сградата на МОН, е издигнат паметник на майката-героиня (композицията представлява разрошена жена с изтерзан вид, пред монитор - в едната ръка държи питие, а с другата усилено натиска F5). Да я аплодираме!".

# 1 317
Разглеждах свободните места в провинцията, в немалко паралелки има повече от 10 - 15 свободни места. Какво се случва със записаните вече деца, ако не се събере необходимият брой ученици и паралелката бъде закрита?
Началникът на РУО ги насочва към паралелка, в която има свободни места. Иначе е възможно и маломерна паралелка да не бъде закрита, както и самостоятелно да се пробват за останалите свободни места след трето класиране.

# 1 318
С бал 50 точки по-нисък се съмнявам че има шанс.
4 места не са малко. А и на 4-то, ако не стане с НЕ, ще се върнете в тази паралелка.
"Който играе, пИчели... " 🙂
ПП Ако има свободно място в сегашната ви паралелка, още по-лесно, на 3-то пишете и нея 🙂
Ох, знам...
Набора не иска. Ще чакам справката от РУо  и ще мисля до понеделник.
Не знам дали има смисъл в цялата работа. НФСГ с немски или 31во. Все си мисля, че ще доучва немския и на двете места на уроци. Почти еднакво ни е като път.
Стискам палци каквото и да изберете!
1 глас за 31 😉

# 1 319
Оказа се друга грешка в смг. На първо класиране са приети 53, а не 52 деца с НЕ, защото 52рото и 53тото са с абсолютно еднакви балове. 11 не се записват с НЕ. На второ класират 11 вместо 10 и едно не се записва. Дефакто вече имат точно 52 записани. Пращат в РУО за одобрение 1 място с НЕ и оттам ги коригират, че нямат право на това място.

Т.е. РУО си проверява справките от всяко училище сега и затова е това бавене. Някой да е получил инфо за очакван час за публикуване?

Общи условия

Активация на акаунт