СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 826
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Мерси, момичета! Просто обмислям резервни варианти след 32-ро. Бих писала 31-ро с радост, но 45 минути пътуване...Затова питам за 18-то , макар, че моя не иска немски. Френския по го беше приел.

# 1 621
  • София
За мен няма драма и филология да завърши, ако реши. И ще се радвам, ако пожелае да стане учител, но малко вероятно ми се струва. Не разбирам защо някои професии се приемат за по-престижни от други. Вероятно заради заплащането, но в крайна сметка много са факторите, които определят това дали един човек ще се чувства реализиран и щастлив. И заплащането невинаги е първо по значение, макар за мъжете често да е източник на самочувствие.
Завършена филология не означава задължително да станеш учител.
От моите колеги от университета не познавам някой, който да е учител. Имам близка, учител по език, но не в училище. А от колегите ми в работата (не кол център Wink ) повече от 50 % са филолози.

# 1 622
Вие се майтапите с БУЗЕМА, но каменоделство то си е доста добро като професия. Както се шегувам с познат с погребална агенция - това си е вечният бизнес.
Ние няма да участваме на 3то. Успех на участващите!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 10:45 от Алиена

# 1 623
грейпфрут, знам, че е така. Заобиколена съм от филолози, които не са учители:smile:  И вкъщи си имам такъв.
Но аз харесвам учителската професия и бих се радвала децата ми да станат преподаватели.
Бендива, а защо останах с впечатление, че не искате френски? Детето не беше ли класирано точно в паралелка с френски?

# 1 624
  • София
Мерси, момичета! Просто обмислям резервни варианти след 32-ро. Бих писала 31-ро с радост, но 45 минути пътуване...Затова питам за 18-то , макар, че моя не иска немски. Френския по го беше приел.

Бендива, моля дай данни каква е дилемата, за да помагам с акъли.

# 1 625
  • София

Бендива, да пише японски да увеличаваме момчетата Simple Smile

# 1 626
  • София
Вие се майтапите с БУЗЕМА, но каменоделство то си е доста добро като професия. Както се шегувам с познат с погребална агенция - това си е вечният бизнес.
Ние няма да участваме на 3то.
С Дидева открихме наскоро, че Бузема идеален за развиване на печеливш бизнес.
Каменоделство+цветарство... Smirk

# 1 627
  • София
.. Независимо дали ще учат децата математика или езици на този етап и с различен приоритет, това ще им бъде огромен бонус после по време на следването в МУ. Никое средно училище не подготвя в достатъчна степен за КСК в МУ и особено за квотата на момичетата.

Абсолютно не съм съгласна с казаното.
Най-малкото НПМГ подготвя, познато дете - момиче, бе прието и в МА и в СУ (два отделни изпита) с училищна подготовка, не е от изявените им олимпийци. Резултатите й бяха в 1вата половина.
Ако се отгледат списъците с областните кръгове по Химия/Биология, ще открият и други училища.

# 1 628
Ние няма да участваме на 3то.
С Дидева открихме наскоро, че Бузема идеален за развиване на печеливш бизнес.
Каменоделство+цветарство... Smirk
Абсолютно!

# 1 629
  • София
Бендива, 45 минутно пътуване ми се вижда приемливо. Моята пътува горе-долу толкова и не съм забелязала да й тежи.
А защо не пишеш и двете училища, след като са за всеки случай в списъка?

# 1 630
  • София
Момичета, един бърз въпрос, има ли значение в кое училище гнездо се подават документите?

# 1 631
  • София
Странно, но влязох в системата и на "желания-трето класиране" и като почнеш да редиш можеш да избираш всички паралелки, не само тези, в които има останали места. Така ли трябва да е?

# 1 632
  • София
Момичета, един бърз въпрос, има ли значение в кое училище гнездо се подават документите?

Няма.

# 1 633
Добро утро,и аз съм в чуденка дали да рискуваме мястото си в 2 АЕГ и да участваме за двете места в 1АЕГ с немски и испански.На второ класиране не и достигна 0,5 точки за желаната паралелка с английски и френски.От две деца с високи балове, около 460,приети в ЧУ подочух,че мислят да се пробват на трето класиране за 1 АЕГ.
Добре де, приетите в частните не си ли оставят там дипломата при записването?

# 1 634
  • София

Освен всичко, обследвайки статистиката и баловете в диапазона, който ме интересува, смятам, че е налице въпросната тенденция, за която говорихме преди класиранията, а именно този випуск е в значително завишена конкурентна среда и първите до преди две години училища, които са се водили втори ешелон, от тази година поемат високобалови деца, които до миналата година биха били класирани в горния ешелон със същия бал.
Всъщност, не е точно така. Бал 400 тази година при момичетата се равнява на бал 388 през 2019 и на бал 384 през 2018г. Та, общо взето, същите деца си приемат и т.нар. първи ешалон, и т.нар. втори.

Общи условия

Активация на акаунт