СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 835
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 575
Е, ако не са те, са някои други. От къде иначе места за 3, 4, 5, 6,.... класиране Grinning

# 1 576
И малко от опит.
Да не ви подлъгва броят свободни места. Може би е коментирано, но те идват от деца приети и решили да се запишат в АК, частни, друга област, чужбина и не означава, че баловете падат. На трето пак конкуренцията е голяма и баловете са много малко по-малки от първо и второ. Да не забравяме и доста деца, които са с толкова високи балове, че писали две- три желания и не ги приели никъде на първо - отиват на трето. Миналата година имаше за София над триста деца директно на трето.
Освен това всички деца кандидатстват във всички училища със свободни места, не е като при четвърто, където се състезаваш в едно училище и може даже да се разбере имаш ли шанс.
Какво следва от това.
С бал 200 в 22-ро е мисия невъзможна, но както и при първо класиране, не пречи да се опита, но се редят много желания надолу. Майката, ако не иска да го приемат в неподходящо училище, не го пише или не го записва и отива на 4-то, но това по никакъв начин не влияе за 22-ро.
А рискът за състезание с цел местене от 2АЕГ в 1АЕГ ми се струва неоправдано голям. Училищата са почти еднакви, не си струва. Ако ученикът не се класира на трето, неговото място в 1АЕГ ще остане свободно и ще се иде на четвърто, но ще има желаещи с високи балове, които пък са решили да опитат, въпреки че са записани в частно, АК и т.н. - обратния процес. Това е пък причина и на четвърто да остават свободни "елитни" места, не че няма интерес, а някой не се записва.
Така че преценявайте добре рисковете, но пък и децата няма да останат без училище в крайна сметка.
Успех. 🙂

# 1 577
Смятате ли, че е реалистично дете с бал 200 да се класира в НТБГ или 22ро при наличните свободни места?
Опитвам се да убедя майката да пише повече училища от неговия сегмент, но според нея това ще го класира в нне добро училище, а шансът му за добрите училища е точно сега на 3то.  Нещо не ми прави логика...Според мен, при това положение (желанието й да пише силни училища), детето наистина може и на този етап да не се класира.Pensive
Напълно правилно мислите. Постарайте се да убедите майката да напише не само "добрите" училища, колкото и да не и допада този вариант. Допълнително да търси начин при наличие на финансова възможност за частно училище като друга възможност за решаване на проблема.
Дами, момичета, чета ви и аз от известно време по разбираеми причини. Малко встрани от темата бих искала да споделя с вас моя опит относно медицинските специалности при формиран интерес. Независимо дали ще учат децата математика или езици на този етап и с различен приоритет, това ще им бъде огромен бонус после по време на следването в МУ. Никое средно училище не подготвя в достатъчна степен за КСК в МУ и особено за квотата на момичетата.

# 1 578
... но щерката не отряза категорично докато си отворих устата.Спирам с моите си вътрешни колебания Права си,Мария, трудно взимаме решения близнаците... Simple Smile Ама поне не им е скучно на околните с нас.
Моята не ме отряза, но много внимателно ми каза - мамо, харесва ми там. Ще я послушам. И понеже английски ще учи и поне в началото няма да й е трудно, мисля да й въведа малко италиански, вкъщи с мен.

# 1 579
Абсолютно нереалистично е според мен. Тя гледала ли е статистики? Аз не бих опитвала дори. Никога не са имали толкова нисък (200) минимален бал.
22-ро
Скрит текст:

НТБГ
Скрит текст:

Трето класиране е шанс за деца с висок бал, на които малко не им е достигнало, а не за тези с нисък, за да бъдат приети в училища с висок бал.

Добро утро!
                       Няма НИЩО абсолютно!!! Yum Миналата година не ни стигаше малко и не рискувахме! Детето ,което влезе имаше разлика от бала на нашия около 43 т.
                       Разбира се не става дума за бал 200,а за доста по-висок,но.......нямаше рискували и ...друг спечели!

# 1 580
  • софия
Дидиа, коментирам конкретния бал 200, а не по принцип Simple Smile
В конкретния случай е абсолютно нереалистично очакването.

# 1 581
  • о`майна лунна нощ е
Имам едно питане, с уговорката, че не сме от екстремистите, които ще играят в това раздаване.
Може ли да се пропусне това подаване на заявления за участие в третия етап и директно да се играе на четвъртото директорско.
Въпросът ми е продиктуван от това, че наистина на трето класиране баловете пак удрят почти в тавана, точно от деца, които са с високи резултати, но за точка/две не им е стигнало в единствената желана паралелка.
От друга страна - четвъртото вече е малко зад завеса, там може да се разчита и на личния елемент наред с постигнатия бал.
Та - задължителен етап ли е третото или може да се подскочи на четвърто направо.

# 1 582
ТуиГ, 4то няма общо с 3то Simple Smile Можеш да си изчакаш да видиш какво се случва и малко преди учебната година, ама там важат вече други правила. Може и някои неписани Simple Smile Simple Smile
Но пък може и 1 и 2 да прескочиш и да влетиш с гръм и трясък на 3то Simple Smile Simple Smile

# 1 583
Добро утро!
Разбрах, че след ЕГ ни чака кариера в кол център, а пък ние се гласим да профилираме химия и биология и да ходим във ФФ на МУ. Мисия невъзможна е явно....Joy
Във връзка с което:
Дами, момичета, чета ви и аз от известно време по разбираеми причини. Малко встрани от темата бих искала да споделя с вас моя опит относно медицинските специалности при формиран интерес. Независимо дали ще учат децата математика или езици на този етап и с различен приоритет, това ще им бъде огромен бонус после по време на следването в МУ. Никое средно училище не подготвя в достатъчна степен за КСК в МУ и особено за квотата на момичетата.
Не разбрах поста, а е в насока, която ме интересува. Кое ще им бъде бонус?

За стратегиите и тактиките на трето класиране, които сте обсъждали: да, има ги, убедена съм. Но както някой написа по-горе, те са за деца с високи балове, като цяло те могат да си ги позволят.
Другата теория, че някой не се записва на второ, заради друг, който да вземе мястото на трето ми е малко... по-скоро единични бутикови случаи, на приятелски семейства, които могат да го съгласуват. Има сигурно и такива филмари и играчи, но едва ли са много.

Като цяло сега осъзнавам, че май съм наивна и глупава. Винаги съм казвала на детето: учи, мама, да изкараш висок бал и да влезеш там, където искаш от първи/втори път. Задни варианти не съм обмисляла и обсъждала, а практиката може би показва, че масово се прави точно това.

# 1 584
  • София и там където не се пуши
Четвърто, направо в училището, където сте харесали. Може да се кандидатства направо на 4-то, а то е докато се попълнят всички места.

# 1 585
  • София
Добро утро! Изчетох ви и говорите за 18-то. Сега обмислям резервните варианти срещу изненади и за съжаление 31-ро ни е много даече, за разлика от на други Laughing и много се колебая да го пиша. Но пък 18-то ни е близо. Та какво за него?
Какво за него? Simple Smile Аз такова разследване направих за това училище..Вече убедено мога да кажа че много много ми харесва всички,което научих.Чакаме с нетърпение да дойде 15.09.За коя паралелка са ви терзанията?Какви колебания имаш?Давай да помагаме и дс ги разсейваме

# 1 586
Дидиа, коментирам конкретния бал 200, а не по принцип Simple Smile
В конкретния случай е абсолютно нереалистично очакването.
                   Ясно,какво се коментира ,но.....се съгласете,че от моята камбанария се вижда нещо елементарно - не бих местила дете от 2-ра в 1-ва АЕГ и......съответно от 32-ро във 22-ро Yum За мен тези у-ща са равностойни.Единствено предимство на едното пред другото може да се окаже локацията,а не статута на у-щето.
                   Познавам деца от 32 -ро и от 22-ро - не виждам някаква особена разлика в успеваемост и подготовка.
                   Е, така,че теоретично има някакъв минимален % ,в който никой не рискува. Yum
                   Когато Решихме да участваме в 4-то класиране дъщерята не беше съгласна ,защото разликата в бала беше доста голяма.Според нея шанс 0,но...на практика ни измести дете ,което подаде документи след нея в последната минута и беше писало всички свободни места,а ние само едно,което искахме,разликата в бала беше под 1-ца.Оказа се ,че стигнахме ...до късмет! Smirk Малшанс в нашия случай,а не бал!

# 1 587
  • о`майна лунна нощ е
ТуиГ, 4то няма общо с 3то Simple Smile Можеш да си изчакаш да видиш какво се случва и малко преди учебната година, ама там важат вече други правила. Може и някои неписани Simple Smile Simple Smile
Но пък може и 1 и 2 да прескочиш и да влетиш с гръм и трясък на 3то Simple Smile Simple Smile

Благодаря. Питането ми наистина е информативно.
При записване на гимназиста се запознах с част от преподавателите. Категорично няма да се местим. Вече споделих, че излезнах от Хуманитарната с огромна усмивка и облекчение след като подадох документите.

# 1 588
Бендива, сякаш иска немски, а не френски...
Да ви се похваля, че тази сутрин спах до 9.00 Не знам откога не ми се беше случвало....
Джина, за детето с нисък бал на приятелката ти - навий я да пише и  157 ГИЧЕ също. Ако иска езикова гимназия, това е вариант. Обявили са много свободни места. Тук се чуха недобри отзиви, но познавам няколко деца, които учат там и ми изглеждат доста съвестни.  И задължително да си напишат и някое квартално училище без претенции.
По отношение на 18-то - досега не съм чула лоши отзиви за образованието. На колега детето завърши тази година там , каза, че всичко е перфектно - имали са страхотна учителка по БЕЛ, както и по другите предмети. Базата е идеална. Тя е доста свързана с образованието по индиректен начин и каза, че и за момент не са се колебали при избора на училище. Другото й дете завърши в испанската гимназия. И двете изкараха почти еднакви резултати на ДЗИ.
 Всичките лоши отзиви за 18-то  са  от типа - "ама защо точно това училище, не е ли много неприятен този район, вечер се събират всякакви хора на улицата".

# 1 589
  • София
Абсолютно нереалистично е според мен. Тя гледала ли е статистики? Аз не бих опитвала дори. Никога не са имали толкова нисък (200) минимален бал.
22-ро
Скрит текст:

НТБГ
Скрит текст:

Трето класиране е шанс за деца с висок бал, на които малко не им е достигнало, а не за тези с нисък, за да бъдат приети в училища с висок бал.

Добро утро!

Добро утро! Опасявам се, че за тази година в 22-ро няма дете с бал под 400, 5 на второ класиране. НТБГ е с няколко пункта надолу, но пак в същия диапазон.

Дори да има всякакви видове късмети и шансове, тази разлика е твърде драматична, а конкуренцията твърде завишена, в сравнение с минали години.
Освен това, извинете ме, но аз мисля, че идеята да се събират деца с приблизително равни нива е задължителна предпоставка за успех и не виждам какво ще прави дете с бал 200 в паралелки с бал между 400 и 460.

Общи условия

Активация на акаунт