СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 841
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Оригинал от свидетелство трябва да покажат тези, които са записани на първо/второ класиране в училище от ДПП. Останалите подават заявление през системата. АК, ПЧМГ, НГДЕК и т.н. не са училища, включени в ДПП.

# 1 561
  • София
Смятате ли, че е реалистично дете с бал 200 да се класира в НТБГ или 22ро при наличните свободни места?
Опитвам се да убедя майката да пише повече училища от неговия сегмент, но според нея това ще го класира в нне добро училище, а шансът му за добрите училища е точно сега на 3то.  Нещо не ми прави логика...Според мен, при това положение (желанието й да пише силни училища), детето наистина може и на този етап да не се класира.Pensive

# 1 562
  • София
Ами на мен ми се струва нереалистично. Не знам колко са свободните места в 22ро, но познавам четири деца, които са с бал около 300, които на трето ще се пробват и за това училище /аз и за тях мисля, че е нереалистично/. Т.е. нека си пише тези училища, но да сложи и достатъчно от сегмента на детето. Доколкото разбрах и след трето може да следи свободни места и да преценява дали да продължат с класирането.

# 1 563
  • софия
Абсолютно нереалистично е според мен. Тя гледала ли е статистики? Аз не бих опитвала дори. Никога не са имали толкова нисък (200) минимален бал.
22-ро
Скрит текст:

НТБГ
Скрит текст:

Трето класиране е шанс за деца с висок бал, на които малко не им е достигнало, а не за тези с нисък, за да бъдат приети в училища с висок бал.

Добро утро!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 07:48 от zvаnchе

# 1 564
От ЕГ не е казано,че трябва да учат филологии или са останат с 2та езика...
С две ръце препоръчвам книгата, много вдъхновяваща история е животът на Мария Кюри, а и книгата е написана с приятен стил, чете се леко.
Аз си поръчах скоро гази автобиографична книга за Мария Кюри https://www.book.store.bg/p52839/maria-kiuri-anri-zhidel.html,но още не съм я чела да дам отзиви.

# 1 565
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз не мисля, че ще има шанс с бал 200. Със сигурност ще има деца с много по-високи балове. Съгласна съм със Звънче, че 3 класиране е за деца, на които не им е достигнало малко за желано училище. Нещо от сорта на 2-3 точки до най-много 20 точки под последния приет на 2-ро. Ясно е, че може да се появят и деца с по-високи балове от на 2-ро класиране.

Моята госпожица намери съученици в някаква група. Ама са само момичета. Ако не знаех, че има квоти, щях да се притесня 😂

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 09:23 от gadamer

# 1 566
  • София
Добро утро! Изчетох ви и говорите за 18-то. Сега обмислям резервните варианти срещу изненади и за съжаление 31-ро ни е много даече, за разлика от на други Laughing и много се колебая да го пиша. Но пък 18-то ни е близо. Та какво за него?

# 1 567
Никой не може да каже кои ще рискуват на 3-то.
Най-добре да си подреди достатъчно желания, за бал 200 - почти всички паралелки със свободни места, за да са сигурни, че ще ги приемат някъде.
Пък после има 4-то...

# 1 568
  • София
7 клас ЗП и малко фуч е лесна работа. Но 5 години с ПП математика и информатика не ми е за всеки.
М, при малка разлика в бала и тазгодишната ситуация с определящ БЕЛ, не е проблем. Смятай, че моят син за 0.75 в бала успя да влезе в СМГ на първо заради БЕЛ-а, а не е като да не може да изкласи с математика и информатика. В момента има СМГ деца под чертата заради 2 точки.
Иначе принципно съм съгласна с теб, че не влезе ли-не му е там мястото. Както и че прекалено напИняне също не е здравословно и че съдбата си знае работата и може би ни дава знаци понякога, които пък не винаги можем да разчетем. Wink

# 1 569
Добро утро,и аз съм в чуденка дали да рискуваме мястото си в 2 АЕГ и да участваме за двете места в 1АЕГ с немски и испански.На второ класиране не и достигна 0,5 точки за желаната паралелка с английски и френски.От две деца с високи балове, около 460,приети в ЧУ подочух,че мислят да се пробват на трето класиране за 1 АЕГ.

# 1 570
  • София
natalia76, ей така за спорта ли? С бал 460 са можели да бъдат приети и на първо класиране в 1 АЕГ.

# 1 571
  • София
https://uchiteli.bg/news/ima-svobodni-mesta-vyv-vsichki-paralelk … -n35d0vF-83wNAE6s
"....тъй като НИТО една паралелка не е запълнена".
Смях...

# 1 572
natalia76, ей така за спорта ли? С бал 460 са можели да бъдат приети и на първо класиране в 1 АЕГ.
Доколкото знам те изобщо не са участвали на първо класиране,но това са само слухове,не знам със сигурност.Затова и аз се чудя за себе си дали да рискуваме с дъщеря ми.

# 1 573
  • София
Положението е ЕЖК.

# 1 574
Така се получава, когато преписваш текст, отнасящ се за първо класиране, в статия за второ.

Общи условия

Активация на акаунт