СЕДМИ клас 2019/2020 - Второ класиране - (20.07. - 26.07)

• 87 798
  • 2 099
  •   1
Отговори
# 1 770
Много рисковано ми се струва това с НЕГ и СМГ, осен ако е успокоение, че (от дочутото) в НЕГ математиката е на много добро ниво. Русалка може да каже, аз от приятелско дете знам.

Ами аз дочух друго, че не е и че госпожата, която им води в 8-ми клас не е много взискателна. Дано да бъркам

# 1 771
  • Sofia
Помислих, че съм сбъркала темата.. Много сте се отнесли в друга посока.

# 1 772
  • о`майна лунна нощ е
Има го този момент с лиричните отклонения, когато настъпи времето на изчакване на поредния етап/класиране. Сякаш времето минава по-леко и бързо така.

# 1 773
  • София
Много рисковано ми се струва това с НЕГ и СМГ, осен ако е успокоение, че (от дочутото) в НЕГ математиката е на много добро ниво. Русалка може да каже, аз от приятелско дете знам.

Ами аз дочух друго, че не е и че госпожата, която им води в 8-ми клас не е много взискателна. Дано да бъркам

Това пък къде го чу? Това, че не се заяжда за оценки не означава, че не е на добро ниво. Да, не всички деца "мелят брашно" с нея, но има и такива, които нямат проблем нито с разбирането на материала, нито с изкарването на отличен успех. Ако трябва да съм честна моята щерка почти беше намразила математиката при нея, но от 9 до 11 клас е имала още двама други учители, които върнаха нещата в нормалното им русло и в момента се е ориентирала да кандидаства с математика. Не знам в НЕГ да има учител, който да не е на ниво по математика.

Иначе за дилемата ти - ако детето много иска СМГ и за него НЕГ е компромис, както и  каже, че би учило в някои от другите възможни училища със свободни места - например НПМГ, 73-то или някое друго, сигурно бих го подкрепила. Но ако се двуоми между двете и за него и НЕГ е приемлив вариант, не бих рискувала.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 18:04 от lilfi

# 1 774
Като изключим останалите условия, какво като са с РИЧЕ?

Само обръщaм внимание, тъй като в МГ има и от двата типа паралелки, а заменят за езикова.

# 1 775
Ами, те и езика ще сменят. ИИЧЕ има едни 144 часа повече в първи гимназиален етап от РИЧЕ. Разхвърляни в рамките на трите му години прави по час и малко на седмица. Но пък при РИЧЕ не се налага в девети клас да наваксват голяма част от общообразователните предмети. В този смисъл, ако езикът не е профилиращ предмет, няма особена разлика.

# 1 776
........ Бяха в противоположната смяна на учебните занятия, например от 15ч в някое си там училище, във всяко имаше различни кабинети. .....
                   Като те чета се сещам за нашия единствен,уникален и неповторим случай....Детето 6 клас и.....края на годината ,звъни класната.....малката ни госпожица на поправителен по трудово.С 2-ка за годината.Yum Само дето удар не получих.Гледам веднага бележника,а там се мъдри една 4-ка ,щото нашата писала бележниците,активистка си е от малка и решила,че проблема е поправим.
                    Тичам в у-ще и.....не мога да вляза ,защото при директорката има ...един господин! Директорката ми е приятелка и аз влизам без да чакам и ......господина се оказва ММ.Седнал крак връз крак на един фотьойл ,а директорката ту бяла ,ту червена....оказа се,че са точно няколко кабинета в различни у-ща + учителка задочничка и...когато детето било в у-ще,липсвала учителката.И обратно.Е, добре съм си взела юрист ,че като ги започна....чудо стана...накара ги да си извадят Правилника на у-щето и да прочетат задълженията на учителите и...защо не са ни уведомили,че детето отсъства повече от 3 часа...а бе не е за разправяне какво стана.От горе до долу 6-ци и 2-ка по ТВ.Няма такова нещо.Резултат от всичко - спешно поправителен изпит след 2 дни и....директорката рече..."ама това ли е ТМ,как живееш с него?" Ами живея...че като забатачим нещо си имаме стабилна опора и той оправя бакиите ни.Smiling Imp

# 1 777
Благодаря на всички, които се включиха с мнения и идеи по моите терзания. Дано децата имат късмет и попаднат в добри училища. Ще досаждам и в РУО Варна. Наясно сме за приравнителните изпити-няма как без тях и с легализирането на дипломите им. Следващата седмица, живи и здрави, сме си в България и започваме с документите Simple Smile

# 1 778
........ Бяха в противоположната смяна на учебните занятия, например от 15ч в някое си там училище, във всяко имаше различни кабинети. .....
                   Като те чета се сещам за нашия единствен,уникален и неповторим случай....Детето 6 клас и.....края на годината ,звъни класната.....малката ни госпожица на поправителен по трудово.С 2-ка за годината.Yum Само дето удар не получих.Гледам веднага бележника,а там се мъдри една 4-ка ,щото нашата писала бележниците,активистка си е от малка и решила,че проблема е поправим.
                    Тичам в у-ще и.....не мога да вляза ,защото при директорката има ...един господин! Директорката ми е приятелка и аз влизам без да чакам и ......господина се оказва ММ.Седнал крак връз крак на един фотьойл ,а директорката ту бяла ,ту червена....оказа се,че са точно няколко кабинета в различни у-ща + учителка задочничка и...когато детето било в у-ще,липсвала учителката.И обратно.Е, добре съм си взела юрист ,че като ги започна....чудо стана...накара ги да си извадят Правилника на у-щето и да прочетат задълженията на учителите и...защо не са ни уведомили,че детето отсъства повече от 3 часа...а бе не е за разправяне какво стана.От горе до долу 6-ци и 2-ка по ТВ.Няма такова нещо.Резултат от всичко - спешно поправителен изпит след 2 дни и....директорката рече..."ама това ли е ТМ,как живееш с него?" Ами живея...че като забатачим нещо си имаме стабилна опора и той оправя бакиите ни.Smiling Imp
Didia, за малката ти дъщеря ли става дума - ЦД? Smiley
Vesi1, ти си сръчна жена. Помня навремето като разказваше как си редила сама ламинат.
Аз от "трудовото" едно време помня разхождането от едно училище в друго и колко мразех електротехниката и шиенето (макар че сега още си ползвам престилката, която уших в 6 клас и с бродерията на калъфката се хваля на децата). Дърводелството и готварството, обаче ми бяха приятни.

# 1 779
                   Точно! Yum Пазим бележниците! Smirk Има забележки от сорта - "Говори по немски в час!" - от учителката по НЕ! Изобщо ....... беше пожар и сега си е такава!

# 1 780
                   Точно! Yum Пазим бележниците! Smirk Има забележки от сорта - "Говори по немски в час!" - от учителката по НЕ! Изобщо ....... беше пожар и сега си е такава!
   Разказвала е истории Simple Smile. Страхотна жена е - красива, умна и борбена!

# 1 781
  • София
Русалката няма забележки към обучението по мат в НЕГ.... недоволствата са й в друга посока. Две от девойките й  следват  в университета специалности, тясно свързани с мат.  А без база  това трудно би станало все пак. Отделно подозирам, че по новата система  в профилите ще се научава доста повече отколкото досега. Естествено при условие, че учителят  по мат е на място и ученикът  насреща му е мотивиран.

Сега малко по-сериозно, на никоя от дъщерите ми не е преподавала тази  г-жа Христова, която е на  8 клас, но за нея съм чувала мнения от едната до другата крайност. Което ме кара за пореден път да се убедя, че  нечие мнение не следва непременно да е показателно и да съвпада с моето/на децата ми. И точно затова подчертавам,  че  според мен останалите учители, над които имам/е поглед, със сигурност са си повече от ОК  - Динева, Бонева, Василева, Крумова, Петрова..

И чак ми се доиска днес специално  да имам деца в 8 клас в НЕГ точно, понеже разбрах, че  БЕЛ ще им води най-добрият за мен лично учител по предмета в гимназията, Н. Христемова  -  резултатите от ДЗИ са красноречиви години наред. Късметлии Simple Smile Разбира се, ентусиазмът ми беше кратък, за нищо не заменям сегашното положение, при което вече нямам ученици у дома!!!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 19:11 от golden mermaid

# 1 782
  • столицата
Моето дете харесваше и разбираше обясненията на г-жа Христова от НЕГ в 8 клас. Сега е при друг учител. Също с отлични отзиви. По мои наблюдения от темата на НЕГ учителите по мат са добри, просто часовете са малко. Няма как да сравняваш 2-3 часа седмично със 6 и повече ч. в СМГ. Вярно е, че госпожата по мат се възползва добре от ДО и доста часове надвзеха.
Но истината е:език в ЕГ и мат в СМГ. С мотивация от страна на детето-и двете могат да се комбинират и в двата вида гимназии.

# 1 783
  • София
Русалка, сигурна ли си за г-жа Христемова? Аз разбрах, че тя няма да преподава вече! Иначе за нея мога да говоря само хвалебствия, невероятен преподавател! Поклон до земята за отдадеността ѝ! Резултатът по БЕЛ, на сина ми, е изцяло благодарение на нея!

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 19:29 от imar

# 1 784
  • София
Сигурна съм Simple SmileНе преподава в Милениум вече, да, но  от НЕГ не е мръднала, за щастие.

Общи условия

Активация на акаунт