Напрегната обстановка

• 11 232
  • 239
  •   1
Отговори
# 120
  • BG
Хм, ние тук си чешем клавиатурите , а авторката  я няма никаква . Може би очакваше да оплюем дружно родата.
За протокола - и аз не бих издържала такъв режим на хранене като техния.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 15:00 от Вивиана Енева 634968

# 121
Frosty Wings, очевидно е от коментарите ти, че заемаш страна, като иначе твърдиш, че за да го направиш, искаш да чуеш и двете страни.  Не мисля, че се справяш с четенето с осмисляне дотолкова, доколкото си мислиш, защото например авторката никъде не е писала, че иска да ги превъзпитава, а само да я оставят на мира и те да не превъзпитават нея.
Причината да напиша толкова коментари е удивлението ми от мисленето на някои хора, които защитават просташкото поведение, описано тук. Защото дори конкретната случка да е представена субективно, изкривено, да има лъжи или дори да е измислица, коментрите показват, че наистина има хора, които разсъждават и живеят точно по този начин.
Ако не искат тя "да пести за тяхна сметка", да не са я приемали или сега да й кажат, че искат наем или да се изнесе. Ако имат някакъв друг проблем с нея, да си отворят устата и да кажат. Ако не искат домашна помощница и нейното домакинстване не го смятат за коменсация за това, че не плаща наем, или пък просто не им харесва как тя прави нещата - нека й кажат да не върши нищо, а не да отричат, че върши домакинската работа. Но вместо  открит разговор относно недоволствата си те блъскат врати, цупят се и я гледат накриво.

И пак питам, защо тя да се подчинява на техните порядки, особено ако са нездравословни? За едни нормални, цивилизовани хора ще е достатъчно просто тя да не им пречи те да правят нещата, както са свикнали.

Но като цяло поуката от тази ситуация е никога да не предполагаш, че насреща си имаш нормални хора, дори те да са някакви роднини и привидно добронамерено да ти предлагат гостоприемството си. Явно всичко трябва да се изяснява предварително, сякаш ставате съквартиранти с някакви напълно непознати хора.

# 122
Дори упорстването пред някого да те остави намира, докато продължаваш да стоиш около него, е вид стремеж за превъзпитание и упоритост да получиш онова, което е угодно за теб.

Цитат
Ако не искат тя "да пести за тяхна сметка", да не са я приемали или сега да й кажат ...
"Имал си, дал си, няма нужда да ти връщам заема".
Така звучи горното.
Щом са я приели, значи са приели нейните условия, че тя да се чувства добре и трябва да си траят?

Дали са здравословни порядките, ние не знаем със сигурност. Четохме за пържено. Японската кухня също е пържена, но е доста по-здравословна от българската или турската, или индийската дори.
Четохме и за безалкохолни. Децата на 80% от форумските майки пият безалкохолни. Енергийните напитки също са безалкохолни, но за много хора са като мания, включително и тийнове.
Други подробности не знаем.
Знаем, че авторката има нужда да е на диета.

Дали са простаци семейството на зълвата, пак не е ясно. Ако зълвата е простак, как мъжът пък не е, като е възпитаван от същата майка? Ако той не е простак и само зълвата е, защо въобще се нанасят в семейство на простаци?

Безплатен обяд няма никъде. Както и пълно щастие.
Очевидно не само простаците имат проблем с комуникацията, но и авторката, защото не може да изясни положението си директно с тях, а се чуди как подмолно да въвлече и мъжа си.
Който не се знае защо гледа майка си. Вариантите тук са много.

# 123
Дори упорстването пред някого да те остави намира, докато продължаваш да стоиш около него, е вид стремеж за превъзпитание и упоритост да получиш онова, което е угодно за теб.

Ама как си позволява тя да не е роб, който се подчинява за всичко на зълвата! Значи всеки признак, че има и други идеи за храненето (в случая) и за живота (като цяло) са някакъв стремеж към превъзпитание. Значи тя или да се крие, като яде, или да яде по начин, който най-малкото й е неприятен, а по-скоро е нездравословен. И каква ще е ползата за тях, ако тя започне да се храни с техните боклуци според техния глупав (според мен, а и според други хора тук) режим? Единственото, което виждам, е задоволството, че са наложили волята си над нейната. Угодното на нея е, че си пази здравето и фигурата, това не би трябвало нито да им пречи, нито да ги ощетява по някакъв начин.

Цитат
Ако не искат тя "да пести за тяхна сметка", да не са я приемали или сега да й кажат ...
"Имал си, дал си, няма нужда да ти връщам заема".
Така звучи горното.
Не, заемът е уговорка аз да ти дам пари, а ти да ми ги върнеш в определен срок, с лихва или без, пак според изрична и предварителна уговорка. Щом не са й определили да плаща наем и сметки, значи са се съгласили да е там безвъзмездно. Аз в такъв случай най-много да се надявам, че ако после изпадна в същата ситуация, човекът, на когото съм услужила, ще ми помогне, с каквото може. Изключително противно е някой да предложи нещо като вид услуга, благотворителност или нещо подобно, а после да се държи така, сякаш става въпрос за заем. И отново, нека не забравяме, че приятелят на момичето се грижи за майка си, което вероятно е причина за финансовите им затруднение, докато зълвата си стои в чужбина. Тогава защо семейството на зълвата да не приеме приятелката на брат си, за да може да спести пари, като компенсация за това, че братът сам се е заел с грижите за майката?

Щом са я приели, значи са приели нейните условия, че тя да се чувства добре и трябва да си траят?

Не, написала съм точно обратното - като не им харесва, да кажат нещо като зрели, цивилизовани хора, не да я тормозят по пасивно-агресивен начин.

Дали са здравословни порядките, ние не знаем със сигурност. Четохме за пържено. Японската кухня също е пържена, но е доста по-здравословна от българската или турската, или индийската дори.
Четохме и за безалкохолни. Децата на 80% от форумските майки пият безалкохолни. Енергийните напитки също са безалкохолни, но за много хора са като мания, включително и тийнове.
Други подробности не знаем.
Знаем, че авторката има нужда да е на диета.

Това, че повечето хора се хранят нездравословно, не прави този начин на хранене по-здравословен или желателен. Щом авторката има нужда от диета, независимо дали по здравословни причини или просто от суета, що за хора ще й се дразнят?

Дали са простаци семейството на зълвата, пак не е ясно. Ако зълвата е простак, как мъжът пък не е, като е възпитаван от същата майка? Ако той не е простак и само зълвата е, защо въобще се нанасят в семейство на простаци?

Може би е чудо. А и понякога социалното, финансово, че дори и психическото състояние на хората дотолкова се променя в рамките само на няколко години, че братя и сестри могат да прекарат първите няколко години от живота си, които са изключително важни за развитието на личността, по коренно различен начин. А може би  и той не е стока, но понеже сега не живеят заедно, тя не може напълно да го осъзнае.

Безплатен обяд няма никъде.
Ти как ще реагираш, ако в супермаркета ти предложат да опиташ новият им какавал, например, както редовно предлагат хапки от разни неща, а после поискат да си платиш? И момичето всъщност се опитва да се отплати по някакъв начин, но явно на тях не им се харесва. Пак казвам - нека проговорят и кажат точно какво не им харесва, ако не е само режима й на хранене, вместо само да блъскат и да се цупят.

Така е, но между пълно щастие и пълно нещастие има широк спектър. Повечето хора не са мазохисти и опитват да се приближават към първото.

Очевидно не само простаците имат проблем с комуникацията, но и авторката, защото не може да изясни положението си директно с тях, а се чуди как подмолно да въвлече и мъжа си.

Съгласна съм, че тя трябва в прав текст да ги попита от какво недоволстват. Но защо да не "въвлече" мъжа си - нали това са негови роднини, а и той е имал преди същия проблем с тях. В други подобни теми обикновено мъж, който оставя жена си сама "да се бори" с порядките в неговото семейство, бива обявяван за Мунчо, а жената я съветват да го напусне.

Който не се знае защо гледа майка си. Вариантите тук са много.
Да, и един от вариантите е зълвата да не я е грижа за майката толкова, колкото братът.

# 124
Къде пише, че авторката се подчинява за всичко на зълвата?

Цитат
... да кажат нещо като зрели, цивилизовани хора, не да я тормозят по пасивно-агресивен начин ...
Явно те не могат да кажат.
Авторката очевидно също не може да каже.
Иска да въвлече мъжа си и той да им каже.
Ние всъщност знаем ли дали хората не са казали нещо?
Знаем ли дали, как и какво е казала авторката също?

Цитат
... не прави този начин на хранене по-здравословен или желателен...
Аз не съм казала това. Дадох пример с пържена, здравословна кухня.
Знаем ли всъщност дали изцяло се хранят изцяло нездравословно?

Цитат
... зълвата да не я е грижа за майката толкова, колкото братът.
Друг вариант е наследство.
Знаем ли със сигурност кой вариант е?

Свободни съчинения и сценарии много.
Не разбирам целта на темата, след като лиспват всички тези подробности.
Да си плюем и да си поклюкарим като за турски сериал?
Авторката какво търси точно, знаем ли?

# 125
  • София
Авторката мрънка хронично.
Сериозно се притеснявам за житейската ѝ устойчивост.
Проблеми се решават, не се преекспонират за да те галят по главицата.

# 126
Скрит текст:
Къде пише, че авторката се подчинява за всичко на зълвата?

Цитат
... да кажат нещо като зрели, цивилизовани хора, не да я тормозят по пасивно-агресивен начин ...
Явно те не могат да кажат.
Авторката очевидно също не може да каже.
Иска да въвлече мъжа си и той да им каже.
Ние всъщност знаем ли дали хората не са казали нещо?
Знаем ли дали, как и какво е казала авторката също?

Цитат
... не прави този начин на хранене по-здравословен или желателен...
Аз не съм казала това. Дадох пример с пържена, здравословна кухня.
Знаем ли всъщност дали изцяло се хранят изцяло нездравословно?

Цитат
... зълвата да не я е грижа за майката толкова, колкото братът.
Друг вариант е наследство.
Знаем ли със сигурност кой вариант е?

Свободни съчинения и сценарии много.
Не разбирам целта на темата, след като лиспват всички тези подробности.
Да си плюем и да си поклюкарим като за турски сериал?
Авторката какво търси точно, знаем ли?

Ти май пишеш тук с единствената цел да спориш с някого. И много ти харесва да цитираш само половината от твъденията ми, независимо дали става въпрос за изречение или за абзац.

1. Ти пишеш: "Дори упорстването пред някого да те остави намира, докато продължаваш да стоиш около него, е вид стремеж за превъзпитание и упоритост да получиш онова, което е угодно за теб." Това какво предполага, освен пълно подчинение. Тя да яде както и каквото иска тях не ги ощетява по никакъв начин, тя не се опитва да налага своя режим на хранене на тях, те се опитват да й наложат своя, от което нищо реално няма да спечелят.

2. Да, има проблем с комуникацията и от двете страни, но мъжът поначало си е въвлечен, защото това са неговите роднини.

3. Да, разполагаме само с написаното от авторката тук. Ти си позволяваш много повече свободни съчинения, аз просто се опитвам да предложа възможни алтернативи на твоите фантазии. Но вземи този разказ дори не като реална случка, а като хипотетичен случай - нормално ли ти се вижда поведението на тези хора.

4.Това което доколко е здравословно не е толкова от значение, проблемът е, че едната страна се опитва да се наложи над другата. Тя, макар че има претенции, че се храни здравословно, не се опитва да им наложи своя начин на хранене, иска просто тя да яде, както намира за добре, а те да правят, каквото си искат и както са си свикнали. Ако беше обратното, т.е. нейното хранене ми се струваше нездравословно, а тяхното - да, пак щях да съм на мнение, че нямат право да я принуждават, защото тя не пречи на тях да се хранят така, както искат.

5. Не знаем със сигурност каква е причината именно братът да отиде да се грижи за майката, но дори заради наследство да е, зълвата е приела това положение. Ако вече не й харесва, да каже нещо. Бих приела за по-цивилизовано отношение дори да изгони снахата, отколкото да се опитва да й вменява вина за начина, по който се храни.

6. Ако искаш да знаеш какво търси авторката, прочети отново темата и следващите й коментари, по възможност не като дявола Евангелието.

# 127
Оставете филмите за режисьорите.
Тук не е нито кино, нито съд.
Нито имате, нито можете да имате някаква обективна и пълна информация, на база на която да се раздават присъди за криви и прави в конкретен случай, представен фрагментарно.
И няма никакъв смисъл от това.
Ако има млади хора да четат темата, дано си направят извода, че човек без пари и работа не бива да го играе на самостоятелност и че тез неща са много важни, когато се кани да съжителства на семейни начала с някого. И ако ги е преценил по достойнство като важни, да се зори до последно, но да си отстоява самостоятелността, защото само тогава може да има претенции към околните и сам да се чувства добре с живота си и в кожата си.

# 128
Допълвам последното чудесно мнение на Джуди – особено в чужбина.

# 129
vяsko, къде, ако не вкъщи човек да се отпусне, да се чувства най-добре, и да прави, каквото си поиска?
Какво означава да бъде изнасилена жената? Може да иска да бъде, от мъжа си, гаджето, любовника, именно вкъщи. Дефинирай "изнасилена". Някои обичат по-продължителен и здрав секс. Sweat Smile
Дошла е с теб да ти види Алфата, щото е Alfa Romeo Fanatic, а ти си мислиш, че харесва теб. Понечваш да я целунеш, не се получава. Колкото и да си Алфа, не си нейната Алфа. Ей на у вас сте, ама няма как, не можеш да продължиш.

Теоретична физика, знам, че не ти се е случвало да ти се дърпат. То даже и теоретично май не може...както и да е, въпросът е, че имаш право да се отпуснеш и правиш каквото си искаш вкъщи само до момента, докато тези ти действия не пресекат волята на друг човек. Ако си в къща в гората и те кефи, си дъниш яко музика цяла нощ. Иди го пробвай в Люлин обаче...на осмата нощ все някой съсед вика полиция.

Обратно към темата - хубаво, хващате се за храната, парите. Нормално заченат човек, тоест не от вуйчо си, не може дори да си представи, че ще позволи на някой, който е поканил в къщата си да даде пари за каквото и да било, камо ли пък да му ги изиска.
Но хайде, игнорираме това.
Обаче човек, който е плод на любов между нероднини отива и си излага условията и изискванията човешки, без тряскане и фасони, с внимание, разбиране, понякога даже и с думи. Въпросните хора са незрели, дребнави и кофти за компания независимо от кусурите на  малката булка. Това е факта, който е сигурен и нищо повече да не знаем.

# 130
Вяско, все по-симпатичен ми ставаш!
То тези "роднини" е ясно, че са селяндури (защото селяните аз ги уважавам), но и малката булка си е виновна, че е малка булка. Тъй че – да си взема булото и да се прибира. Тя тях няма как да ги накара да са възпитани и мили, обичливи.

# 131
Взе да става интересно до какви висоти на фантазиите могат да стигнат сценариите.
Още по-интересно е къде се скъта авторката и защо не отговори на нито един логичен въпрос.

# 132
winni, много си се филмирала нещо, отпусни душата, лято е. Grinning
Не е нужно да ми взимаш всички постове насериозно, и дълбоко-целомъдрено.

vяsko, за съвсем различни неща говорим с теб, за какво говоря, ти къде отиде. Но се забавлявах с поста ти, де. Smile Оптисвам се от темата, скучна е. I am off. No Mouth

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 19:00 от FragranceFanatic

# 133
Вяско, все по-симпатичен ми ставаш!
То тези "роднини" е ясно, че са селяндури (защото селяните аз ги уважавам), но и малката булка си е виновна, че е малка булка. Тъй че – да си взема булото и да се прибира. Тя тях няма как да ги накара да са възпитани и мили, обичливи.
На нейно място въздухът с изненада би се заел да пълни пространството, което съм заемал в предната част от секундата.
С пълна сигурност казвам, че тя може да се изнесе. Не е в затвора "Джудейда". Защо не го прави наистина е въпрос на подробности, които сигурно не са в нейна полза. Но за да преценя домакините и токсичната им атмосфера подробности не ми трябват. От такива радиоактивни хора се бяга с 200.
Босилке, много си мила, но да вземеш малко да понамалиш симпатиите овреме, а, че ще взема да го закърша откъм покритие вече...

# 134
  • София
Взе да става интересно до какви висоти на фантазиите могат да стигнат сценариите.
Още по-интересно е къде се скъта авторката и защо не отговори на нито един логичен въпрос.

Първият ти въпрос отговаря на втория.
Всеки, с два грама мозък ,няма да се появи повече в темата си при толкова абсурдни трактовки.

Общи условия

Активация на акаунт