Напрегната обстановка

• 11 238
  • 239
  •   1
Отговори
# 105
Хората не нападат никого, опитват се да отворят очите на авторката. От първата и тема става видно, че тя си живее в апартамент самичка, родителите са в чужбина, досадни роднини според думите и идват да  я наглеждат и контролират. Гаджето и живее в град на 30-40 километра. Родителите не разрешават сериозна връзка, имайки някакви си техни съображения.Авторката от страх да не остане стара мома , или да им направи напук бяга при гаджето , което е заминало при роднините си в чужбина. Там се натресва на чужди хора и после оревава света. Ами така става, когато се хващат за първия срещнат като удавник за сламка . После нещата стават сериозни и пускаме теми...

Всичко това не обяснява изказванията в тази тема, че щом си на гости, трябва да се подчиняваш във всяко отношение. Защото, както вече написах, едно е да не пречиш на хората да си живеят така, както са си свикнали, съвсем друго да очакват да промениш напълно своя начин на живот, за да им се харесаш, не непременно дори заради някаква реална полза за тях от това. И авторката е направила грешка, като е решила в някакъв момент да се съгласи на техния режим, само и само да не й се сърдят. Ако не им харесва някой "да пести пари за тяхна сметка", както някой се изрази в коментар тук, да са поставили условие да плаща нещо или да не са я приемали. Но в подобни ситуации проблемът е, че има много неизречени предположения за отсрещната страна, които в последствие се оказват грешни - семейството си мисли, че тя ще бъде "малката булка", както някои тук се изразиха, а пък тя си мисли, че те са цивилизовани хора, които няма да се опитват да  й налагат своите  навици.

# 106
  • у дома...
Тя не е на гости. Тя живее при тях с цел да спести пари. По моя край има една приказка "Гости до три дни. После ги караме да работят".

# 107
Тя не е на гости. Тя живее при тях с цел да спести пари. По моя край има една приказка "Гости до три дни. После ги караме да работят".

Ами тя нали точно това прави, върши домакинската работа, когато види, че има такава. А и отново да повторя, приятелят й поема цялата грижа за майката, затова на авторката й се налага да пести пари. Зълвата дали би се съгласила да си размени местата с брат си?

# 108
Питайте зълвата дали иска да се грижи за майка си и защо са се разбрали така с брат си.
Интересно ми е да чуя и нейната гледна точка.

# 109
  • София
В свят на хищници, никой не ти е виновен, че си стръв.

Кой ли плаща масрафа по лечението на майката, защото ми е ясно кой не.

# 110
  • Бургас
Сега ми хрумна-тя може да спестява пари,за да ги изпраща на мъжа си,който пък се грижи за майка си.
Нормално е да е помолил сестра си да приюти жена му,защото не е много трудно да се разбере,че ако имаха добри финансови възможности,изобщо нямаше да има такава драма.
Авторке,кофти ситуация.
При криви хора ни мълчание помага,ни разправии...Тя може да се опитва да предизвиква скандали с това поведение.Не бих и се вързала.
Предполагам,че е нетърпимо,но нямаш възможност ни да се върнеш,нито да отидеш на квартира поради финансови затруднения.

# 111
  • София
Гадаем, не минавайте в литературни жанрове.

# 112
  • Най-красивата страна
Ние също вечеряме в определен час и ни е приятно всички да сме заедно на масата.Но не винаги ядем една и съща храна.В почивните дни също се храним заедно.
Ама не вечеряме в 23ч.
Аз до тогава ще съм умряла от глад...
Ако някой е на диета -нормално е да си спазва режима на хранене.

Грешката на авторката е,че се е съгласила да остане със свекърите.
Това разбира се не означава,че трябва да консумира същата храна,като тях.
Поправимо е.
Или наема отделна квартира или стяга куфара и се прибира в България.

# 113
Много е гот като авторката зачезне от собствената си тема.
И как винаги се намира някой, който влиза в режим на адвокатстване.
Аз докато не чуя и двете страни, не мога да заема страна.
Но както и да го гледам, историята изглежда така:
Обвинителни мнения за хора, които си живеят в собствения апартамент и си имат правила, които не са създадени специално за новия човек, а са такива отпреди тя да се присъедини с цел да си пести парите.

# 114
Нещата са простички – когато си на чуждо място, дори и да не е справедливо, да не ти харесва, съобразяваш се. Ако не желаеш да се съобразяваш, намираш начин и се изнасяш или се прибираш вкъщи.
Тези хора дали от простотия, дали от липса на симпатии към авторката, очевидно ѝ се дразнят.
Ами, ако смяташ, че не можеш да говориш с тях или няма да те разберат, събираш си багажчето и чао, адио.
И друго ми направи впечатление, авторката сподели, че "дали да не накарала приятеля си да говори с тях". Малко действа явно задкулисно, щом сама не може да се оправи с роднините му, а има претенции. Претенциите у дома. И аз имам претенции, но си ги пазя за вкъщи, другите не са ми длъжни на общо основание.

# 115
... Тези хора дали от простотия, дали от липса на симпатии към авторката, очевидно ѝ се дразнят. ...
Абсолютно точно!
Каквато и да е причината, авторката не може да ги промени, да ги превъзпита.
Нездраво е и да иска, да си мисли, че може да ги промени.
Подмолното дуднене на мъжлето срещу роднините му ми е в топ на противно поведение за жена.

# 116
  • BG
На мен ми се набиват в очите няколко неща. Нека авторката да ни отговори на следните въпроси ако желае :
1. Има ли нещо в миналото и, което кара родителите и роднините  да и нямат доверие и да я контролират
 ,ограничават и заплашват след навършване на пълнолетие. Много ми е странно такова отношение към голям човек.
2.Има ли образование, квалификация , и  имала ли е постоянна работа в България ?

3.Какво я накара да остави всичко и да се свре при родата на приятеля си. Щото то бива лИбов, ама чак пък толкова ...
4. Искат да купят тяхно собствено  жилище ли ?  Авторката да не остане един ден с пръст в уста ...

Редактирам се във връзка с поста след моя - колкото и да се старае авторката, хората не я искат и туйто.Нямат намерение да го кажат в прав текст и затова действат в стил " думам ти дъще, сещай се снахо  ". Въздържат се заради братчето, гледащо болната майка в България.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 14:19 от Вивиана Енева 634968

# 117
  • Бургас
За квартира има по-евтин вариант да е със съквартиранти.
Но пак се плащат ток,вода,газ(евентуално)...
И пак има вариант да няма възможност да отдели никакви пари и затова да търпи.
За мен нормален човек не би създавал проблеми,още повече,че други се грижат за майка му...Но има и глупави и дребнави хора,които обожават да блъскат,мълчат,гледат накриво,изобщо не го правят несъзнателно,напротив.
Усещат,че поведението им затормозява много този,към когото е насочено и нищо няма да е в състояние да им попречи да продължават да го правят.
Авторке,ти може и цялото домакинство да поемеш,но пак ще ти казва,че не правиш нищо.Майка ми използва този израз,защото смята, че върша нещата неправилно.Каквото и да направя,не е правилно.
И да,ако се оплакваш на мъжа си,по-лошо ще става!

# 118
Много е гот като авторката зачезне от собствената си тема.
Да, дразнещо е, но от друга страна я разбирам - разни хора започнаха да се заяждат, явно изобщо без да четат това, което е написала, например започнаха да твърдят, че е безработна, което тя отрече, но те си продължиха, защото явно в някаква друга нейна тема отпреди месеци са прочели, че тогава е била безработна.

И как винаги се намира някой, който влиза в режим на адвокатстване.

И как винаги се намира някой, който да защитава нечия тиранична простотия, само защото въпросният някой си бил вкъщи. Обикновено това е свекърва, защитаваща действията на друга свекърва, но може би тук е зълва, защитаваща действията на друга зълва.

Аз докато не чуя и двете страни, не мога да заема страна.

Ако искаш да чуеш и двете страни, защо изобщо четеш и коментираш в такива теми, в които е ясно, че ще чуеш само едната страна.

Но както и да го гледам, историята изглежда така:
Обвинителни мнения за хора, които си живеят в собствения апартамент и си имат правила, които не са създадени специално за новия човек, а са такива отпреди тя да се присъедини с цел да си пести парите.

Тя не им пречи те да си живеят така, както си искат, даже напротив, като не я виждат на обед и вечеря, все едно я няма, само някаква невидима сила им е свърила домакинската работа. И предполагам зълвата също пести пари, като не плаща поне половината заплата на някой, който да гледа майка й, защото братът се е заел с това.

# 119
winni_
Защо чета и коментирам е лично мое решение.
Няма нужда от профилиране. До сега никой не е успял. Wink Но фантазиите са твое право, щом ти носят успокоение и чувство за правота.

Не се заяждам. Като гледам, даже съм една от малкото в темата, която притежава умения да чете с осмисляне на това, което чете.

На тях може да не им трябва къщна помощница. Откъде знаете, че са доволни и някой друг да им чисти или разтребва у дома? Аз не бих била доволна, освен ако не се прави от специално нает човек от мен, който следва моите инструкции и му се плаща за това.

Не може да приемат някой в къщата си, да му плащат сметките, за да си пести пари и той да се носи като свободен електрон и независим елемент. Не става ясно кое ги дразни тях в нейното поведение. Няма ги тук, за да кажат.
Дали са прости, тъпи, тирани си остава загадка, защото не мога да чуя и техните доводи кое точно ги дразни в блудната щерка, която досущ като Пепеляшка върши всичката работа и е чиста като сълза. Достойно за турски сериал.

Общи условия

Активация на акаунт