Напрегната обстановка

• 11 205
  • 239
  •   1
Отговори
# 165
Тези не са ѝ сватове.
Майките могат да бъдат по-жалостиви, но и по-жестоки.
Тази жена живее в сестрата на приятеля си, аз не разбрах дали са женени даже.
Те може и да не са слънчица, ама извинявай, кой след като единственото нещо дето те свързва с този дом и хора, мъжът ѝ, е заминал да гледа майката, остава в чужда държава при чужди хора. И тя не е цвете, даже слънчице не е. Като ѝ е толкоз акъла, да мрънка сега по форум, че я карат да става глиган като яде с тях в 3 и 11 вечер.

# 166
Значи всяка снаха, която живее при сватовете си е на гости. Така ли да разбирам? Smiling Imp
Малко или много си е така.

# 167
  • София
Така е, да.
Както и всеки зет се събува до вратата, с носовете на патъците към стълбището.

Може и да ме награцат дежурните, но тук упорито се прокарва тезата "моето си е мое, а чуждото- общо".
Навлизаш в личното и семейно пространство на едни хора, и почваш да отстояваш собствените си привички и мурафети, донесени от мама.
И си възмутена, че те не искат да отстъпят от своите привички, от своя начин на живот, граден още отпреди да си се родила, само защото са направили жеста да те приемат в къщата си.
Ами, хората са казали- дай, за да ти се даде.
Първо ще приемеш основните техни правила, а после полека-лека ще промушиш и своите.
Ама, как да стане, ако си убедена, че дори и да не купуваш ти храната, ще си готвиш от купеното каквото решиш и ще пренебрегнеш едно твърдо въведено правило в къщата?

ПП. Майка ми имаше такива правила- вечер, през седмицата и обед, и вечер през почивните дни всички сядахме заедно на масата.
Не ми харесваше, но на нейна територия се съобразявах.
И мъжът ми, въпреки че беше расъл без такива правила.

# 168
Значи всяка снаха, която живее при сватовете си е на гости. Така ли да разбирам? Smiling Imp
Laughing Тя не е снаха, Сестрата не е свекърва, пък и първите две дори и да са така, пак е на гости-да.

# 169
Ами аз съм се объркал тогава, защото отворих първото мнение да си припомня драмата в детайли и тя казва "Живея със семейството на мъжът си временно". Лукаво е написано, подвежда, ако не следиш развитието на темата в детайли Grinning

# 170
Авторке, няма как да се оправиш със ситуацията да живееш у сестра му, ако тя държи да се спазват нейните правила, а ти не желаеш да ги спазваш. Ще е напрегнато, но за съжаление, понеже негативите се трупат, ще стане по-напрегнато.
Аз си мисля за следните два изхода:
Да си пречупиш волята и да си "по-ниска от тревата и по-тиха от водата", спазвайки всички правила, т.к. и без това няма къде да отидеш и нямаш финансова възможност да наемеш жилище;
Или да си наемеш стая в общо жилище - не знам коя ти е чужбината, ако е Германия, се казва Wohngemeinschaft. В такова жилище живеят няколко човека в отделни стаи и споделят баня и кухня. Такава стая обикновено се наема за определен срок, докато самият наемател е заминал за известно време - например на обучение или нещо друго. И тогава буквално за никакви пари наемаш стаята от него, например до септември или до когато там мъжът ти се връща.
Аз съм живяла така за един месец - беше приятно и евтино.

Аз така разбирам, че си казала на мъжа ти какво става и той е казал, ми те са си такива и с мен също така беше. Един вид, той те съветва да изтраеш малко, така ли? За колко малко време става дума? Може би има смисъл да се запасиш с търпение?

# 171
  • BG
АбсурТ много точно и ясно го е описала. И да, Братан, задачата е с много неизвестни. Не точно лукаво, а липса на житейски опит и домашно възпитание. Първата червена лампа светва още от затегнатия контрол от семейството и роднините.

Авторката  пусна темата и се скри. Явно не и харесаха отговорите.

# 172
  • София
Много искам някоя/някой да ми дойде в двореца и да каже - тук е и мой дом Heart

# 173
Абе стой си там най-хубаво, ако не ти се съобразява Grinning Да му мисли завряния зет Grinning

# 174
  • София
Щях да напиша нещо скандално, по- добре не Grinning

# 175
Да не би да са само два вариантите-завряна снаха или заврян зет?

# 176
Да не би да са само два вариантите-завряна снаха или заврян зет?
Има и незавряни, ама темата е за тези, които се завират Grinning

# 177
Изобщо не разбирам защо продължавате да се пънете да гадаете на авторката ситуацията. Тя може много бързо и лесно да обясни как стоят нещата, но не го прави....което ме кара да си мисля, че и тя не е цвете за мирисане и вероятно има защо да се стига до сръдни и фасони от страна на домакините.

Погледни последните й коментари и ще разбереш защо вече не пише и не следи темата. Някои коментиращи бяха погледнали нейна тема отпреди месеци, в която пише, че е безработна, и започнаха да обсъждат това в духа на "какво правела в чужбина безработна". Тя им отговори, че в момента работи, но те си продължиха да обсъждат как била безработна, защото едно си баба знае, едно си баба бае. Каквото и да напише, някои хора ще си продължат с фантазиите и изкривяване на думите й.

# 178
  • София
Като работи какво? Пак не си покрива масрафа на собственото битие.

# 179
Като работи какво? Пак не си покрива масрафа на собственото битие.

А зълвата си спестява "масрафа" да се грижи за майка си. Групичката с робовладелско мислене в тази тема все го забравяте това, много удобно...

Общи условия

Активация на акаунт