Напрегната обстановка

• 11 222
  • 239
  •   1
Отговори
# 135
АбсурТ закри темата.

Вяско, дишай, няма да ти пращам лични, умен си, сензитивен, отбелязвам.

# 136
Аз не мога да си представя да дойде вкъщи някой със съгласието ми, независимо за 10 дни, или за месеци и аз да му правя фасони кога ще яде, да тряскам шкафове и прочие истерични изпълнения. Да яде когато иска, каквото иска да прави. Трябва много грубо да ми навлезе в личното пространство, че да реагирам. Въпрос на елементарно възпитание е в крайна сметка.

# 137
  • София
Що? Аз на петъчното ми гости им викам в неделя - абе, няма ли да си тръгвате?!
Тактът е танго. За танго трябват двама.
Тия сите са глухи.

Фифи ни напусна, убивате ме нежно, ей!

# 138
ПП. Джедаите ме изтриха, не аз сам.
Предпочитам да го изясня, макар и за безперспективно кратко.

# 139
Поговори с тях, обясни, че ти се налага да спазваш диета (това, за да не им даваш нов повод да подмятат или критикуват) и по тази причина не можеш да се храниш заедно с тях!
И си потърси отделна квартира Simple Smile

Иначе няма лошо в една къща да се сяда заедно на масата, дори е желателно едно семейство да се храни така! Изненадана съм, че толкова много жени не само че не го практикуват, но и дори критикуват.

Аз не мога да си представя да дойде вкъщи някой със съгласието ми, независимо за 10 дни, или за месеци и аз да му правя фасони кога ще яде, да тряскам шкафове и прочие истерични изпълнения. Да яде когато иска, каквото иска да прави. Трябва много грубо да ми навлезе в личното пространство, че да реагирам. Въпрос на елементарно възпитание е в крайна сметка.
Аз пък не мога да си представя да дойде някой в къщата ми и да си прави каквото му скимне. У нас да не е хан! Поканен или непоканен, щом е дошъл, ще се съобразява с моя ред у дома! Или много бързо ще му покажа входната врата. Без да тряскам шкафове Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 00:17 от птица

# 140
Именно де, нека я помолят да ги освободи от присъствието си, щом им отказва да стане робот като тях.
От своя страна, тя би трябвало да го направи сама, виждайки как Боргът я подлага на асимилация.
Но така ще е, след като имаме сблъсък между въпрос на принципи и безпринципни хора.

# 141
Ние не знаем кой кого и какво е помолил или говорил.
Ние знаем само, че зълвата тряскала и блъскала шкафове.

# 142
Значи аз съм приютила някого, който не уважава мен, домът ми и правилата в домът ми. Този някой не е в състояние да се издържа сам, но претенциите му са големи. Защо трябва да си причинявам дискомфорт да го търпя? Ще е излетяла на втория ден авторката, без да ми се налага да тряскам врати.

# 143
  • София
Не че сестрата е много стока, ама и авторката не й отстъпа по характер. Уж работа имала, ама живее буквално на хората на гърба - наем не плаща, че биле стрували не знам си какво, храна не купувала, ама иначе на специален режим, е питам аз, не й ли е неудобно малко? Когато някой ти купува храна, мисля е редно да се съобразяваш, а не да си превиш нам си кви диети и простотии. Не че съм фен на пърженото, ама хората ядат това, което са си купили и което им харесва. На принцесата като не й понася ол инклузива - чантичката, квартирка и да си купува каквото иска. Като не й отърва на гащите - самолетчето и у БГ-то. Е, няма да може да се фука у фейсо, че е мома англичанка (или където там се развива действието), ама поне няма да живее на гърба на хората.

# 144
Аз все още не разбирам как ви е приемлива тезата възрастен човек може да казва на друг какво, къде и кога да яде, бил той поканен или натрапен в дома им.
Не останах с впечатлението, че те купуват храната й и тя ги разорява с някакви био премиум продукти, няма да се ровя в темата. Според мен по-скоро инатът им е, че тя не ги уважава, като не яде каквото и те и не се храни заедно с тях.

# 145
Не че сестрата е много стока, ама и авторката не й отстъпа по характер. Уж работа имала, ама живее буквално на хората на гърба - наем не плаща, че биле стрували не знам си какво, храна не купувала, ама иначе на специален режим, е питам аз, не й ли е неудобно малко? Когато някой ти купува храна, мисля е редно да се съобразяваш, а не да си превиш нам си кви диети и простотии. Не че съм фен на пърженото, ама хората ядат това, което са си купили и което им харесва. На принцесата като не й понася ол инклузива - чантичката, квартирка и да си купува каквото иска. Като не й отърва на гащите - самолетчето и у БГ-то. Е, няма да може да се фука у фейсо, че е мома англичанка (или където там се развива действието), ама поне няма да живее на гърба на хората.

Значи аз съм приютила някого, който не уважава мен, домът ми и правилата в домът ми. Този някой не е в състояние да се издържа сам, но претенциите му са големи. Защо трябва да си причинявам дискомфорт да го търпя? Ще е излетяла на втория ден авторката, без да ми се налага да тряскам врати.

Финансовата ситуация на момичето е отчасти свързана с това, че приятелят й е отишъл да се грижи за майка си, а зълвата не. И авторката се опитва да се отплати, като поне върши домакинската работа.
За храната не се разбра тя ли си купува продуктите, от начина, по който описана ситуацията, предполагам, че първоначално е било така, но после любителите на пърженото са започнали да ядат и от нейната храна и тя е престанала.
Не го разбирам това желание на някои хора да си наложат волята над някого. Защо ще принуждаваш някого да яде в определен час определена храна, след като той не ти пречи ти да си ядеш така, както си свикнала? Какъв дискомфорт ти причинява това? Значи обективно с нищо не ти пречи, но просто фактът, че не ти се подчинява, ще те издразни. Аман от такива дребнави тирани, не мислех, че сте чак толкова много! Аз бих помогнала на роднина да си стъпи на краката, ако има затруднения, особено, повтарям, след като в конкретната ситуация, която обсъждаме, приятелят се грижи за майката и затова не може да се върне в чужбина и да работи. Но явно има и такива хора, които ти предлагат услуга, но после очакват подинение за всякакви глупости, които пряко не ги засягат. Може би това са хора, които иначе са толкова незначителни и нищожни, че на никого не му пука за мнението им, та когато някой е в нужда те предлагат помощ, за да могат после да му натякват, че понеже "им живее на гърба", човекът трябва да им се подчинява за всичко.
Момичето изобщо не се прави на принцеса, просто не е роб. Какви глупости си измисляте за "фукане у фейса" и други подобни. И аз й препоръчвам да повдигне открито въпроса за тяхното поведение и да се изнесе възможно най-скоро, обаче тя не се е настанила насила все пак при тези хора, те са й предложили да я приемат. И както написах и в друг коментар, явно винаги, когато някой роднина ти предложи помощ, не трябва да предполагаш, че този човек е нормален, трябва да подходиш така, сякаш е напълно непознат и е възможно да е с всякакви психични отклонения.

# 146
Като не ѝ изнася, си тръгва. Без драми.

# 147
  • София
Как не намерѝ някой да я хареса, бе!

# 148
Как не намерѝ някой да я хареса, бе!
Радвай се, че не си попадала на такива семейства, в които са от крив идиот нагоре. Има такива семейства, колкото и да ти е невероятно да си го помислиш дори, в които всички са идиоти с коефициент на интелигентност отрицателно число. На тях дори Кейт Мидълтън да им закарат като кандидат снаха, пак нещо няма да им харесва. Оплюват всички наред, не харесват никой, постоянно търсят интриги и скандали и се мислят за най-читавите, а реално са диви селяци, които не притежават дори среден умствен капацитет.

# 149
Аз писах за мои роднини и техния ред у дома със сядането на масата и присъствието.
Била съм на гости, не съм била да пестя пари.
Тия не ги знам прости, криви ли са, но знам, че това си е техния дом и у тях сядат заедно на масата.
Другото са подробности с цел да ги злепоставят, че да можем дружно да ги оплюем.

Общи условия

Активация на акаунт