Напрегната обстановка

• 11 254
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
И защо трябва да храня 23 годишно момиче, а и безплатен подслон да му осигурявам? Здраво, пълнолетно е, да се издържа. Като екстра да търпя арогантното му поведение, няма да стане. При нас яденето е ритуал. Така беше и при родителите ми. Не ядем прави в кухнята.

# 211
Авторката някъде каза ли, че са я канили с бъклица и дрян в дома си и тя тогава се е съгласила? Каза ли, че те са свидливи за храната, която тя изяжда? Каза ли, че са и искали пари , за да плаща храната си/нищо, че според мен си е в реда на нещата да даваш пари за собствената си храна, особено щом работиш/?!

# 212
Авторката нищо не каза.
Не отговори на нито един въпрос, за да докаже правотата си на несправедливо поругавана сълзица.
Най-вероятно, защото самата тя много добре осъзнава, че скрива и изопачава истината.

# 213
  • София
Като не можеш да изхраниш едно момиче на 23, особено пък в чужбина, къде изобщо се буташ да "помагаш"?
На тия скръндзи ще им излезе по-евтино да ѝ купят билета до България. Пуснали я вкъщи, за да спести тя някой лев, обаче ще ѝ искат да си плаща храната?!
Както каза tanch или помагай като хората или не се захващай с половинчати напъни.

Факта, който прави гадаенето излишно е, че феодалите са пуснали един човек в дома си, а после го терорят с фасони. Не се прави така просто.

Парадоксални виждания имаш на моменти, честно!

Ами, ако нямат уговорка да осигурят пълен пансион на младо, пълнолетно, здраво, право и работещо момиче?
Ами, ако това семейство, което също е емигрантско и няма зад гърба си някой, който да го подпомага, не може да си позволи И храната й да поеме?
При това- не да сложи една мръвка повече в тенджерата, а да й осигури пари за по- изтънчени ястия?

Питам се, ти колко време успя да отглеждаш 23 годишно на пансион- не, на ресторантски начала, според специалните му изисквания?

# 214
Дано да го е осъзнала, ама надали. По-скоро реагира кат' ощипана мома, защото не й харесаха половината коментари.

# 215
Може да е влязла с взлом, окей.

Конкретно вариантите, изключващи унижение и сиктиросано достойнство (на всички) пред домакините в момента са:
1 Говорят с нея, поставят си желязно изискванията или чао.
2 Показват ѝ вратата.
3 Приемат я каквато е.

За нея при липса на промяна в обстановката варианта е само един - изнася се.

пп. Аз като не мога да помогна, не бих го играл, че мога, щото съм много велик.

# 216
Аз пък ако някой иска да си пести парите, докато живее в моя дом, ще поставя някои условия и ще държа да се спазват.
От прочетеното дотук мъжленцето на авторката предварително е знаел за сядането на масата. Въпросът е, като си знаеш стоката, що пак се буташ там.

# 217
Може да е влязла с взлом, окей.

Конкретно вариантите, изключващи унижение и сиктиросано достойнство (на всички) пред домакините в момента са:
1 Говорят с нея, поставят си желязно изискванията или чао.
2 Показват ѝ вратата.
3 Приемат я каквато е.

За нея при липса на промяна в обстановката варианта е само един - изнася се.
Искрено ме разсмя! Варианти, марианти........ Вариантите не са за тях!!!!!! Варианти трябват за неяяяяяяя! Тя пуска тема. Тя се чуди как да се справи с тази ситуация. Тя иска съвет! Дай на нея варианти! Ще ти редактирам вариантите от правилната страна Smile
1. Говори с тях, поставя си желязните условия или чао
2. Тръгва си през вратата
3. Приема ги каквито са
Това са твоите съвети/варианти

# 218
  • Бургас
Ами за да не я гонят,явно има причина.
Мъжът и настоява да е там,иначе такава мила зълва до сега щеше да я е изхвърлила.Сцените ги прави от яд и безсилие.По-добре щеше да е да си беше казала,че не я иска вкъщи.Брат си евентуално търпи или се карат,но от малки са си свикнали.
Има моменти в живота,в които човек прави компромис.И важи за всички хора изобщо.

# 219
Те не я гонят директно щото и те са борсуци – затова онази тръшка врати и беснее, щото и тя кукла, има 15 думи в речника и не може да обЯсни, че не ѝ се иска гаджето на брат ѝ да ѝ  живее у тях.
Тъй че и двете страни са как беше модерното, тулупи, да се оправят.

# 220
  • София
Цитат
а отделно се хранят и с това, което приготвям за себе си заради режима и накрая се сърдят, че не купувам храна...

Афродита, аз разбирам написаното от нея така:

Те купуват всякаква храна за готвене и пържене, а тя - само определена диетична за нея си, която те не биха консумирали (овесени ядки, риба и авокадо примерно). Явно преди режима й и тя е пълнила хладилника с всякакви неща, но когато го е започнала е спряла и те са се намръщили, че тя се дели от тях не само от "графика" за масата, но и от бюджета за храна.
Братане, ако тя си купуваше сама храната, едва ли щеше да им е проблем, но авторката казва, че те се сърдят, че тя не си купува дори храната. Ами и аз да съм и някои, когото храня, да си поръчва при пазар разни "диетични" неща, често доста скъпи и аз няма да съм доволна. Не стига, че хората и отделят от залъка си, за да може принцесата да си пести заплатаката, и наем й спестяват, ами наща и с претенции. Като е толково отворена да ходи на квартира и да си яде каквото си купи. Тук не видях някой да я е насилвал да яде пържено. Хората си готвят каквото им харесва. Тя не е на гости, че да си съобразяват менюто с нея. Като не й харесва - на магазина храни бол, развързва кесията и си купува. Ама като гледам, щом все пак си прави диетата, явно й угаждат на хранителния режим, обаче не рзбирам какво й пречи да си яде нейната храна на една маса с тях или ако вече е яла, просто да седне с тях на масата и да пие 1 сок или просто да е с тях. Ама тя иска хем да я издържат, хем да не ги вижда ако може, че и се сърди ако пипнат храната която сами са си купили, шото тя си я била приготвила (WTF ?!?!? ).

# 221
...  вече е яла, просто да седне с тях на масата и да пие 1 сок или просто да е с тях ...
Аз това го споменах по-нагоре.
Но ми беше обяснено, че не можело да принуждаваш човек да прави нещо според волята му.
Авторката не иска нея да я принуждават да седне с тия хора, но иска тя да принуди всички да се съобразяват с нея, докато живее у тях.
Похвална самостоятелност!

# 222
  • София
...  вече е яла, просто да седне с тях на масата и да пие 1 сок или просто да е с тях ...
Аз това го споменах по-нагоре.
Но ми беше обяснено, че не можело да принуждаваш човек да прави нещо според волята му.
Авторката не иска нея да я принуждават да седне с тия хора, но иска тя да принуди всички да се съобразяват с нея, докато живее у тях.
Похвална самостоятелност!
"докато живее у тях" издържайки я, докато тя си къта заплатката необезпокоявано, бих допълнила аз. За мен самия факт, че тя има заплата, а не дава и цент, за да си я пестяла, е селско поведение от нейна страна, а капризите й за диетични храни, които има претенции друг да й купува, и този друг не й е мъж, вече минават в графа нагло поведение.

# 223
Тя работата е ясна от самото начало, има си такива криви хора, на които всички са им лоши. Родителите, гаджето, роднините му... Simple Smile
Аз само не разбрах на каква диета е авторката, а ми е много любопитно. Едно, че може да науча нещо полезно; и второ, представям си как в 18 ч. сама излапва пържолите на хората, приготвени за цялото семейство за 23 ч., защото е на ВМ диета, напр. Joy

# 224
  • София
Тя работата е ясна от самото начало, има си такива криви хора, на които всички са им лоши. Родителите, гаджето, роднините му... Simple Smile
Аз само не разбрах на каква диета е авторката, а ми е много любопитно. Едно, че може да науча нещо полезно; и второ, представям си как в 18 ч. сама излапва пържолите на хората, приготвени за цялото семейство за 23 ч., защото е на ВМ диета, напр. Joy
Долкото я четох, едва ли им изяжда вечерята, т.к. според нейните пИсанки, тези хора се хранят изключително нездравословно, по нейните представти и тя от техните "манджи" (общо казано) не яде. Но пък за сметка на това се сърди, ако те хапнат от приготвените от нея храни, нищо че те са ги купивали, а не тя Laughing Направо си представям една такава да ми дойде в къщата, да направи домашен пастет примерно, щот купешкия не е ясно с какво е пълен, аз да си намажа една филия, не дей си боже от нейния хляб със семена или да сложа на салатата авокадо/киноа и тя да ми вдигне скандал, как й ям от храната, нищо че аз съм я купувала. SatisfiedSatisfied

Общи условия

Активация на акаунт