Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 68 234
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
  • Отвъд алеята зад шкафа
Минимален или максимален, че се обърках?

# 196
  • София
Всички класации са по минимален бал. Simple Smile Максималният е крайно неинформативен. Едно дете с бал 500 да реши да отиде в БУЗЕМА и той ще е на първо място по максимален бал, нищо, че всички останали ще са с бал 100 и надолу.

# 197
Минимален. Последният приет ( с най-нисък минимален бал) в последната  паралелка ( тази с най-нисък минимален бал) на конкретното училище. Абсолютен тюрлюгювеч се получава от това топ 10, топ 100..., когато се сравняват несравними неща, но пък събира зрители. Абсурдно е да се съпоставят профилирани и професионални паралелки, паралелки с различен начин на балообразуване, училища, които приемат 4 паралелки без квоти, с училища, които приемат двойно повече с квоти. Такива едни, на пръв поглед дребни разлики.

# 198
Ноел, всъщност за 2020 година, според таблицата на Дидева, в която не мога да се осъмня, на 1 класиране, първото училище извън "елитните", което се появява в класацията е 35- то с бал 440, после 133-то с 439.5. Веднага след тях е НТБГ с 436. 22-ро се появява с бал 419.
Този бал предполагам касае момичетата, защото момчета с 402 влязоха във ФЕГ, пък за 22-ро не им стига (точно защото там няма квоти).

# 199
  • София
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Аз бих гонила топ 10. Ако обстоятелствата налагат план Б, то тогава ще се създаде и той. Винаги гоним високи летви, а не 2, 3 или 25 ешелон. За да са в топ 10 едни и същи училища години наред, просто леко си разменят местата, има защо да е така. За мен като човек от ЕГ, със счетоводно образование, не разбирам защо трябва 5 години да уча Електронна търговия за степен средно образование. Но да, атрактивно име са й сложили, няма две мнения. Мечтата ми някога беше да уча в икономически техникум. Всеки ден благодаря на Бог, че по стечение на обстоятелствата ме прати в ЕГ. Мнението ми е силно субективно, съставено от гледна точка вече и на времето. Давам просто още една гледна точка. Ясно е защо 22ро е на тази позиция, капацитетът на испанската е ограничен.

# 200
Аз тоя интерес към испанския език не го разбирам...къде се реализирате с този испански...

# 201
Имам база за сравнение между 22-ро, 1 АЕГ и 2-ра английска и то ежедневна. По отношение на езика няма никаква разлика, даже бих казала, че сме по-големи късметлии с преподавателите. За останалите предмети - има и добри учители и безхаберни във всяко едно училище. Аз мисля, че наистина елита се ограничава до СМГ и немските гимназии. Чувала съм и, че испанската е много на ниво. От там нататък всички други са на едно ниво - говорим от бал 380 до 460 примерно.

# 202
Ноел, всъщност за 2020 година, според таблицата на Дидева, в която не мога да се осъмня, на 1 класиране, първото училище извън "елитните", което се появява в класацията е 35- то с бал 440, после 133-то с 439.5. Веднага след тях е НТБГ с 436. 22-ро се появява с бал 419.
Този бал предполагам касае момичетата, защото момчета с 402 влязоха във ФЕГ, пък за 22-ро не им стига (точно защото там няма квоти).
Ако държите на несравнимите сравнения, това е второ класиране от миналата година.
2224022 22 СЕУ "Г. С. Раковски"   2577 Чужди езици - ИЕ интензивно АЕ   400,500   462,000   без квоти
2222009 9 ФЕГ   2163 Чужди езици - ФЕ интензивно ИЕ   402,000   409,500   младежи

# 203
  • София
Аз тоя интерес към испанския език не го разбирам...къде се реализирате с този испански...
В Латинска Америка 🌎 и се успокояват с мисълта, че това е втория език в света, на който говорят най - много хора.
Няма един единствен плюс, който да ме убеди в смисъла на изучаването на точно този език. Отговори от рода "харесва ми" вървят принципно за възрастен човек, който е решил да научи просто още един език. Занимавам се с езици и не ди позволявам да омаловажавам който и да било език, но в крайна сметка трябва да изкарваме пари, за да живеем. А в тая работа място за емоции няма.

# 204
Да, в испанските паралелки май е по-нисък бала, те са и три на брой, аз смятах само тази с АЕ/ИЕ, която е една. Там минималния бал е 416 или 419.

# 205
Едва ли някой записва профил Чуждоезиков с идеята, че с гимназиалната тапия от него ще си вади хляба. А и испанският е само един от четирите ПП.
Ноел, твърдиш обобощаващо, че деца са записали ФЕГ с бал, който не би им стигнал за  22. СЕУ. Очевидно не е така. Уточнения постфактум някак нямат тежест.

# 206
Ами момче с 402 може да влезе във ФЕГ, но не може в 22-ро АЕ/НЕ или АЕ/ИЕ. Факт! Не ме интересува твоето мнение дали имат тежест моите обяснения. Който както иска да си вади изводите.

# 207
Коментирах, че написаното не е истина. Не и в този си вариант. Още един факт. И да, нека всеки си извади изводите.

# 208
  • София
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Аз бих гонила топ 10. Ако обстоятелствата налагат план Б, то тогава ще се създаде и той. Винаги гоним високи летви, а не 2, 3 или 25 ешелон. За да са в топ 10 едни и същи училища години наред, просто леко си разменят местата, има защо да е така. За мен като човек от ЕГ, със счетоводно образование, не разбирам защо трябва 5 години да уча Електронна търговия за степен средно образование.

Аз пък не разбирам защо за да приемем, че мечтата ми е голяма, трябва да искам онова, което искат и другите. Настръхвам от родители, които пращат отрочето примерно в СМГ, вместо в да речем ФЕГ или японски в 18-то, където детето би предпочел да бъде, за да "не хабят бала".

Разбира се, че никой не учи 5 години "Електронна търговия", просто за да получи средно образование. Това е все едно да кажа, защо да уча 5 години в езикова гимназия за единия език.

За едно съм съгласна. Гоним висок резултат на НВО. За да има избор детето. И защото в крайна сметка, това е еталонът за необходимите и достатъчни знания до този клас. (независимо от критиките, които търпи и методът, и материалът, това е засега)

# 209
  • София
Именно, въпросът е в това, че високите оценки дават по-голям избор. То е като да имаш 20 лева и 15 лева - тези 5 лева разлика ти дават по-голям избор.

Общи условия

Активация на акаунт