Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 3

• 67 672
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Моята дъщеря е 8 клас в 22-ро английски с испански и сме много доволни от преподаването и преподавателите по АЕ. Няма квоти.

# 136
Моята дъщеря е 8 клас в 22-ро английски с испански и сме много доволни от преподаването и преподавателите по АЕ. Няма квоти.

Noel, в 8 клас как се изучава езикът - интензивно (като в езикова гимназия) или разширено?
И знаеш ли в по-горните класове имат ли разказвателни предмети на чуждия език. Специално за английски се интересувам.

Предвид, че няма квоти, преобладава ли някой от половете значително?
Благодаря!

# 137
  • София
Здравейте, моето дете е решило,че иска училище с Математика. За СМГ не съм сигурна, че ще се справи с бала и сега съм започнала да разглеждам паралелки с математика и език. Видях такива  в 138СУ, 31 СУ и 133СУ.  За езиковите паралелки е писано в тези училища, но дали и математическите са ОК.  Също като вариант гледам НТБГ и НФСГ. Някой ако има мнения, ще са ми от полза.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 12:15 от SANI+

# 138
  • София
125 СУ имат математическа паралелка

# 139
  • гр.София
Sani+  ,  за 133-то е някаква новост. В последните години не изписваха в План- приема Мат. Но и преди това английската паралелка  завършваше с профил Мат.
Скрит текст:
АЕ се изучава интензивно, т.е 18 ч + 1 допълнителен седмично , а Мат също е плюс 1 един час повече ( ИУЧ) .Това в сегашния 8 клас. Пак си е езикова паралелка.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 20:04 от blanc

# 140
  • София
Ако е добре подготвено детето защо не опитате нпмг?

# 141
  • София
Благодаря за мненията. НПМГ също го имам предвит, но като локация 133СУ и 31 СУ са ни най удобни, затова събирам мнения за там .

# 142
  • София
Мани я локацията, НПМГ е по-добро, то е от най-добрите! Градският транспорт е измислен. Ще бъде 8 клас, а не на 8 години.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 22:45 от Andariel

# 143
125-то има математическа паралелка. Там влизат деца с нисък бал, но има и такива с висок. Из темите от предните години имаше коментари, че се работи сериозно със силните ученици. Опитайте се да намерите повече информация за училището.

# 144
  • у дома...
В НПМГ за някои паралелки има и допълнителни изпити. А и иска и резултати от олимпиади.

# 145
В НПМГ няма вътрешни изпити от няколко години. Балообразуващ може да е резултат от областен кръг на олимпиада или " Чакалов"  и то за определени паралелки.

# 146
Миналата година имаше вътрешни изпити - съученичка на сина ми ходи

# 147
Миналата година имаше вътрешни изпити - съученичка на сина ми ходи
Това се води тяхното състезание. От учебната 2016/2017 не се правят вътрешни изпити, поради промяна в закона май или беше изляза нова заповед на МОН - тогава Кунева май беше. Имаше разправии и да се промени името на гимназията, защото не отговаряла за статута на "национална гимназия" След месеци разправии успяха за тогавашния план-прием да си осигурят поне да взимат оценка от олимпиадата. Следващата година направиха това състезание и от там взимат точките в балообразуването.

# 148
  • София
Дали изпит, дали състезание е все тая какво заглавие са му сложили. Въпросът е, че си правят собствена отсявка на кандидатите. Би било странно училище като НПМГ да не прави вътрешен изпит, а други училища с далеч по-скромни имена и възможности да правят.

# 149
Не знам как се нарича точно, но помня, че момичето ходи там на изпит по физика, химия и биология. Всичките бяха в един ден. Отделно ходеше на състезания по тези три предмета и през учебната година - точките от тези състезания също се взимали при кандидатстването.
Балообразуването при тях е различно от това при останалите училища. Пиша го, за да си знае жената, че кандидатстването не е само с НВО и оценки от дипломата

Общи условия

Активация на акаунт